Плевнелиев пуска АМ "Марица" от Оризово до Димитровград

Официалната церемония е утре
20
Плевнелиев пуска АМ "Марица" от Оризово до Димитровград
Снимка: архив, БулФото

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в церемонията за откриването на Лот 1 Оризово-Димитровград на Автомагистрала "Марица", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Участъкът е с дължина 31.4 км, а стойността на договора за изграждането му е близо 160 млн. лева.  Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.
 
Автомагистрала „Марица” е част от Трансевропейския транспортен коридор IV и от трансевропейската автомагистрала "Север-Юг".

На официалната церемония за откриването на Лот 1 ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, представители на изпълнителите и др.

Автомагистрала "Марица" е с обща дължина от около 117 км и осъществява връзка по направлението между АМ "Тракия" и ГКПП "Капитан Андреево".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така ? Президента ??? А Рапона къде е ???
8
6
 
7
 
! Отговори
работник преди 8 години
плевелиев забърка кашата с изборите заради фалшивия референдум
7
10
 
16
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Дрън, дрън, мрън, мрън, само че ГЕРБ строят и откриват непрекъснато, за разлика от червените главочи, и затова на изборите се вижда кой колко заслужава.
6
7
 
6
 
! Отговори
тоя кЪв е преди 8 години
Догодина се задават поредните избори и Винету му е отпуснал аванта да реже лентички белким си вдигне мизерния рейтинг . Като гледам "любовта" която струи от коментарите най-добре ще е да се завре в трета глуха и да дочака края на мандата си като поне се опита да нанесе по-малко щети на на този който го постави на това място.
5
5
 
8
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 8 години
Не се притеснявайте 16 милиарда свършиха! СЕГА се търсят 1 милиард за закърпване на бюджета за 2015 г., а за 2016 г. трябват нови 5 милиарда заеми? НИЕ МОЖЕМ да крадем ....
4
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Май иска да си взигне рейтинга след неуспешния за него референдум.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най - накрая
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно другари и другарки. Предлагам след като ограбим няколко мандри, да откраднем и асфалта от някоя магистрала, нищо че не става за ядене. Ще ядем кашкавал, а от асфалта ще си направим подовата настилка на землянката.
1
0
 
13
 
! Отговори
доган преди 8 години
А асвалт паша дека е