Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 128 Аби ти къде си я лепил досега ????!!!!Ааааааа, разби *** на атоми !
118
2
 
49
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Скоро очаквам вождът на тиквенландци да излезе по улиците и да раздава шамари на зомбитата, а те да му се кланят и да му целуват подметките. Тато управлява 45 г., а неговият портиер Боко ще управлява Тиквенландия пожизнено.Глупав народ - затънала държава!
117
4
 
24
 
! Отговори
спеаро преди 8 години
сто кинта винетка,а колко струва джама?ще го пребия с маркуч и парче олово на края!не е незаконно
116
26
 
6
 
! Отговори
drh преди 8 години
Това е пълна лъжа, няма нито един докладван подобен случай в нито едно РПУ!! Някой има интерес да ви лъже, ,а като се има предвид кво малоумно стадо овце е бълг. общество.....сами си отговорете!!!
115
2
 
11
 
! Отговори
дърт комунист преди 8 години
Срам и позор за нашата столетица.Занижи образователната система и роди чалгаджийчета
114
0
 
10
 
! Отговори
до 137 преди 8 години
Оправи си правописа.Докато пасеш овцете носи си и читанката.
113
4
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
живял съм по онова време даже бях тракторист в ткзс то всяка вечер отнасях вкъщи по една 5 л. туба с нафта
112
3
 
3
 
! Отговори
бб преди 8 години
До бай ИванБайно или не си живял по онова време, което ще рече че си пикльо който само дришти, другия вариант е да си живял и сега да лъжеш, което е същото дриштене, кога се навъдихте бе, да *** и по.мияри недотрепани.
111
1
 
5
 
! Отговори
:( преди 8 години
Простотия заради немотия
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокошкарите.Венетите си имат номера.КАТ ще проврява и при констатация на крадена венетка крадльото в курника при другите кокошкари.Отделно плащане на стъкло,а те са в порядъка на 200 до 1500-2000 лева.
109
2
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Омръзнало ми е всеки януари/февруари да чегъртам като първобитен тая *** винетка, с риск да си надраскам стъклото.. то са едни парцали, то са едни валки от хартия и целофан.. докато ги махнеш и си почистиш стъклото. Сега се оказва, че човек да го е страх да си остави автомобила някъде на открито.. а можеше просто да я направят електронна, както и гражданската отговорност, а също и годишния технически преглед. Както е в нормалните страни.
108
0
 
53
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Направете го като в Англия например. Имат си техника дето ти сканира номера и веднага излиза всичко за колата и собственика, Какви са тия лепенки, стикери, микери. само предпоставка за рекет и глупави глоби, имам чуството, че нарочно се прави така.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хи,яко ме светнахте.Ще си сложа 5-6 на велосипеда да съм в крак с модата.Скъпа винетка-баровец.
106
0
 
33
 
! Отговори
ft преди 8 години
В Румъния и доста страни от ЕС, винетките са електронни-съхранява се само касовата бележка!!!
105
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако депутатите бяха решили да спрът да крадът и винетката бе станала електронна, това нямаше да се случи, но от пуста адепутатска алчност ще се затрият.
104
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да не ги лепим отвътре???? Просто и безопасно!
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i sega kvo? xem 6te si platqt xoricata stakloto xem nova vinetka:(
102
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лилето къде я скриха? и онзи шефа на пътното. Преди всеки ден ги гледаш как те убеждават за винетките, сега са в нелегалност. Когато нещо не е по силите на народа започват кражбите. Нали има там е един генерал бивш главен секретар специалист да им подскаже какво може да се случи, когато цените са непосилни. Тези хора не четат ли форумите за сверка на часовниците си. Или сме дойни крави за всичко.
101
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадливо племе
100
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бачкайте заблудени овчици.Трохите които ви дават от мафията на БСП няма да вържете двата края.Вшата дейност е по подобие на Коза ностра.И там мафията е наемала *** за черната работа.