Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно как се реже с ъглошлайф в полеви услови? Крадеця си носи агрегат или 300 метра удължител. Отделно нищо не се чува?!!
138
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да очакваме застрахователите да отрежат с ъглошлайф няколко ръчички и кражбите на винетки ще секнат :)
137
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Румъния винетките са електронни от поне 2 години..Кога ще ги стигнем....румънците..?
136
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен лепенето и задължителната смяна на номерата,сега и автоматична дерегистрация на автомобила ако няма ГО.Питам,аз имам кола,която използвам 3 месеца в годината,след като ми я дерегистрират,зашо не я регистрират също автоматично като си платя полицата,а вместо това трябва да ходя лично до най-близкият КАТ на 30 км от мен да го направя на крака?Защо всичко е против нас?И защо в Англия примерно номерата на колите никога не се сменят?Защо там талоните се получават по пощата?Англичаните по-бедни
135
2
 
7
 
! Отговори
Това е преди 8 години
някакъв майтап! Все едно да ни писнат новина, че недоволни от цвета на косата си блондинки режат главите на брюнетки, за подмяна на собствените си руси кратуни. Тъпо и достойно заглавие за *** български дописник.
134
2
 
14
 
! Отговори
до 161 преди 8 години
Незалепена винетка е невалидна.ще Ви глобят с 300 лева!
133
6
 
8
 
! Отговори
ЗДвП преди 8 години
Купувайте си винетки и си ги носете в колата, но НЕ ги залепяйте на стъклото. Така няма нито глоба, нито кражби с ъглошлайф!
132
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да попитам господата управляващи: докога ще чакаме и в България да стана електронни винетките? Тогава поне риска от съсипано стъкло и откраднат стикер няма да го има, да не говорим, че фалшиви винетки се продават, всички го знаят това, но май някому е удобно така....
131
4
 
28
 
! Отговори
Пешо фуражката преди 8 години
Ако скапаните полицаи си вършеха работата, това нямаше да се случва! Като те спре на улицата и да ти изиска втория отрязък от винетката, и да те видя ако си с крадена кво правим. Но те нито имат акъл да го свършат, нито имат желание, нито имат такава заповед. Интересува ги само 20-те заплатки.
130
1
 
23
 
! Отговори
ЗДвП преди 8 години
Когато стикера е ЗАКУПЕН , значи е заплатена винетна такса. Следователно наказание по чл. 179. алинея 3 от ЗДвП НЕ МОЖЕ да бъде наложено.
129
3
 
18
 
! Отговори
ЗДвП преди 8 години
Чл. 179. (а3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена винетна такса по чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата, или на превозното средство е залепен винетен стикер с графично оформление, което е различно от одобреното, се наказва с глоба, както следва:От закона става ясно, че НЯМА глоба за НЕЗАЛЕПЕН винетен стикер.
128
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю анонимен 146, май не ти стана ясно, че няма значение колко е винетката на месец. Въпроса е принципен, какво получавам срещу тези пари. При наличието на ефтин труд, падаща цена на петрола нашата винетка поскъпва ЗАЩО? Защо няма дневна винетка К3? Защо няма безплатна алтернатива. Защо?
127
2
 
24
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Още едно доказателство за симбиозата Държава - престъпници.
126
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Щото е тъпотия това с винетките. Вместо да ти дават стикер, да си централизират скапаната система и само по номера ще знаят платил ли си не си ли. *** то и със всичко друго е така, та едва ли и това ще се оправи.
125
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 100 лева с винетката трябва да ми направят и една филхармония.
124
1
 
20
 
! Отговори
Вики преди 8 години
До 149Съгласна съм! Само миналата година правя три гуми! Пътят, по който минавам е тотално разбит ( в София). Два пъти годишно "запушват" едни и същи дупки! Работа да отчитат! Но в София поне караме с по-ниска скорост. Какво ли ще стане на магистрала със 100 км в час , ако има 20-30 см дупка?!?! Щом ще плащаме да поддържат пътищата, те ще ни плащат, когато не ги поддържат! Предлагам всеки шофьор, пострадал от дупка, да заведе дело! Трябва да залеем съдилищата с дела с/у общини и държава!!!
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иване, през соца бяха оборотни туби от двадесет и нагоре лири. 5 литровите се явиха след 10.11.
122
2
 
32
 
! Отговори
ТИМ преди 8 години
Това си е протест.... и с право! Съгласен съм да им плащам винетките, но искам, попадне ли колата ми в дупка на път, за който съм платил, да ми се плаща ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!!!
121
6
 
20
 
! Отговори
кирка преди 8 години
беден е българина и то много беден,ама от друга страна се смята за най европеец и с много претенции...не обича да плаща за нишо,защото е свикнал от живково време да живее на аванта,ама не се научи ,че няма нищо безплатно
120
38
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари червени каскети , винетката струва 8 лв. на месец . Ако искате няма проблем да си я купите , защото това са една бутилка ракия или няколко кутии цигари. Тази бутилка ракия я изпивате за една вечер, а винетката е за цял месец . Явно вашата опорна точка е като асфалт не се яде , като не се яде какви винетки ви гонят .