Туризмът в България – хит на изложение в Париж

Французите ще избягват Гърция заради бежанците
18 мар 2016 09:48,
22
Туризмът в България – хит на изложение в Париж
Снимка: архив, Bulphoto

България една от най-популярните страни за летен туризъм през тази година. Това заяви Мариан Шандернагор - директор на световното туристическо изложение в Париж, на което са представени 500 туристически дестинации, предаде Le Telegramme, цитиран от "Фокус".

Тя обяснява, че тази година летуващите, които ще прекарат ваканцията си в чужбина отделят по-голям бюджет, тъй като на пазара има малко алтернативи на евтините и слънчеви почивки, каквито предлага Тунис, към който интересът се е понижил силно след атентатите през 2015 година. Резервациите за Тунис и Турция за 2016 година са спаднали с респективно 80% и 76%.

Така, търсени страни за летен туризъм тази година са Испания, Португалия и Италия. Шандернагор отбелязва като "изненадващ" засиления интерес към България през това лято.

В същото време туристическият поток към Гърция е ограничен заради бежанската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
Искаме туристи?Добре,но първо е нужен имидж.Като начало можем да разкопаем тракийските могили.След това може да се напълнят и хотелите.
21
0
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
Пример: непосредсвено до Велико Търново, до южния пътен възел имаше интересен проект за нещо като хотел на скалите, в близост до голям катерачен обект. С готин изглед, сред природата, с изкуствена стена вътре в междуетажното пространство (3-4 етажа висока). Никога не се осъществи и сега тъне в разруха. Това би могло да привлича туристи по начина, по който се случва в Шамони например, макар и в съвсем различен мащаб. Но и при ски-туризма е различен, а там да искаме да се изсилим със 100 лифта.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и морето има потенциал, но потенциала на собствениците на тур. бизнес колко е. От диви меса, без природа правят чудеса по света. Ами естествено, че има потенциал и в планинският и религиозният и в денталният туризъм, но като в основата е Андрешко, как да се случи нещо положително. Погледнете пътищата до тези места, нивото на мед. обслужване, обслужването като цяла. Питаш сервитьорка за виното, той ти казва...незнам, Я го пием домашно. И това не е виц.
19
0
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
17, предполагам колегата долу обсъждаше идеи от сорта на разходка до Рила, Старосел, Плиска насред двуседмично море като атракция. Да не говорим, че приходи могат да се получават и по различен начин от този, който мутрите знаят (хотел и храна олинклузив). Например исторически туризъм, алтернативни спортове - парапланер, алпинизъм, каяци и т.н. Хората, които се интересуват от подобни неща са в пъти по-платежоспособни от никите социални слоеве, привличани от морските ни курорти.
18
0
 
1
 
! Отговори
KiKa преди 8 години
До Дидии по кои новини по точно. да видя и аз :)
17
2
 
4
 
! Отговори
Балкантурист преди 8 години
До king_for_a_dayНе мисля, че хора бродещи из планината с ринички на гърба пълни със суха храна са способни да допринесат за развитието на сектора туризъм и някакви приходи.
16
0
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
За другото си прав - еко и планинският ни туризъм все още имат потенциал. Но ако (когато) мутрите погледната натам, и това ще се промени. Както бетонираха морето, така ще се изсекат горите, ще си построят лифтчетата и ще асфалтират пътища за джиповете и за АТВ-тата. После едни китни хотелчета, малей! Питай Цеко какво мисли по въпроса.
15
1
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
След поне десетина ходения на различни места из Гърция, не мога да се сетя за нито едно хранително разстройство на мен или семейството ми. Бил съм в хотели, къщи за гости, бунгала, на палатка, на яхта. В България почти винаги и почти всички се разболявахме. Без малкото ми дете, защото не е била родена, когато си причинявахме това. На 4, а още не е била на море у нас. Ако нещо не се промени драстично, няма и да отиде.И едно уточнение - не вируси причиняват хранителните разстройства, а бактерии.
14
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Предложете не само морски, но и еко туризъм в Родипите, високопланински в Пирин, Рила, стара планина, културно исторически в цялата страна. Тъпо е просто да ходиш и да се киснеш в морето всеки ден и е добре да "открехнем" и туристите си.А тези с вирусите искам да ги питам кой им плаща и от къде прочетоха че имало вируси и се въстановявали? С едни приятели бяхме в средна Гърция и за съжаление и там и двете им деца се разболяха сериозно от вируси, та трябваше скоропостижно да се връщат у нас.
13
1
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
Да, действително интересът е изненадващ и има защо.
12
0
 
7
 
! Отговори
Диди преди 8 години
Информацията е вярна /почти/,Снощи по френските новини съобщиха,че България е една от новите предпочитани дестинации.Не съм съгласна обаче с автора на статията,че бюджета на франсетата е по -голям .Напротив с 13 процената е по -малък от миналата година.Друг е факта,че французите са такова стиснато и надуто племе.Ще очкват всички да им говорят на френски и да им се кланят.Хахаха,каква тесла ги чака,бедна им е фантазията
11
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде по-полека с тези платени статийки!Ние живеем тук и не малко сме патили от почивката на БГ Черноморието.След отпуск по един месец се възстановявам - или от вирус, или от хранително натравяне!Проблемът не е в морето, а в тези, които правят туризъм там и го превърнаха в едно блато!
10
4
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Гладна кокошка просо сънува
9
3
 
9
 
! Отговори
perekly преди 8 години
Хубаво е да мечтаеш....
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен номер 7За разлика от теб,някои работим в този бранш и сме по-запознати от теб:)
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам коментарите и се кефя. За нашенския *** добрата новина е смърт!Пък и не му завиждам на трола. Той обитава един измислен свят, където всичко е възможно най-ужасно и той седи баш по средата на ужасното и стене. Горкият!
6
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия има един канал, където рекламират туристически дестинации, едни досадни повтарящи се реклами с обяснения, траещи часове. За България и дума не се споменава. Моя позната германка е ходила в България, каза, че и е харесало, но не пропусна да ми каже, че са ги предупредили да си пазят чантите. България е райско място, но с тези хора и с този манталитет, нищо няма да върви. Където и да отидеш в БГ да почиваш, все нещо не е както трябва и гледат да те изцакат и после няма кадри в туризма.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заявките за почивки в Крим са 4 пъти повече от миналото лято. Честит празник, Крим!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М.г.някой умишлено спретна на Лозенец номера с водата.Защото от години се знае, че проблемът не е само там.Там поне има пречиствателна станция, а в Созопол няма.Така е и с много селища.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА партенки в несвяст, общия мотив - всички избягвали Гърция...