Динко АТВ-то за БХК: Хич не ми пука!

Ще става още по-страшно положението, ще видите, прогнозира той
Обновена: 19 мар 2016 10:46 | 19 мар 2016 10:43,
224

 Снимка: Булфото

Хич не ми пука! Така лаконично отговори Динко Вълев на въпроса дали има притеснения относно това, че Българският хелзинкски комитет (БХК) е сезирал Прокуратурата за отношението му към мигрантите.

Историята на Динко от Ямбол обиколи първо социалните мрежи, а после и медиите. Три от обичайните разходки на Вълев с АТВ се превърнаха в акции за залавяне на нелегални емигранти, преминаващи през България за страни от Европейския съюз.

В трите случая Динко Вълев е заловил без оръжие над 25 бежанци. 

Още по темата

Според мнозина Динко е герой. Хелзинкският комитет обаче не смята действията на ямболията за героичен пример, а напротив, пише "Булфото". Според неправителствената организация Динко от Ямбол е престъпник.

"Основания за сигнала до прокуратурата са признанията му за извършени от него редица престъпления във връзка с тези граждански арести. В репортажите Вълев признава, че е нанасял такива удари по хора, които са били от естество да причинят кървящи рани“, твърдят от БХК.

Българският Хелзинкски комитет подаде сигнал до Прокуратурата, а в отговор светкавично бе организирана петиция в негова подкрепа. Организаторите на петицията призовават всички български граждани да подкрепят Динко, защото според тях "утре БХК ще поискат да вкарат в затвора и други хора, които се самозащитават или правят добро на България".

Над 4 хиляди души досега са подкрепили с подписите си действията на Вълев. "Хората разбират какво правя и затова ме подкрепят", обяснява успеха на петицията Динко.

"Тези три случая не са единствените ми срещи с нелегално преминали границата мигранти. И друг път съм виждал групи от тях. Ще става още по-страшно положението с бежанците, ще видите", прогнозира Динко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: бежанциБХКДинко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
27
 
! Отговори
сик преди 8 години
БХК да не държи канал за нелегално преминавана на ислямисти, че така са се запритеснили? Следващият протест, обаче може да се спретне под прозорците им и тези антибългарски изчадия ще зацапат гащите. Като искат нелегални ислямисти и терористи да минават незаконно държавната ни граница да си ги прибират у тях си, където да опъват групово тях, майките и дъщерите им. БХК=***
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
динко президент. сваля и им гащите и ги пускай без да ги регистрираш
72
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
извинявайте ама тоя е г л у п а к, ще ходи да лови бежанци, че нали в този случай ще ги регистрират тук и после на нас ще ни ги връщат, абе пускайте ги безпроблемно да заминават, на където са тръгнали
71
1
 
6
 
! Отговори
rom преди 8 години
s fes bxk e na nashiat chovek soros a toi e ungarski evrein bravo na nashite
70
2
 
38
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
БХК да го духат *** антибългарски!
69
3
 
28
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Ако Динко убие българин, БХК може и да го номинира за човек на годината.Обаче сега понеже хванал силово нарушители на границата, веднага искат прокурор.БХК е анти-българска организация.Дано някой ден стигнем да съдим хората в БХК за държавна измяна
68
1
 
12
 
! Отговори
Обобщаваме престъпле преди 8 години
Да обобщим престъплението на управляващите по "Дело Български хелинкски комитет".Значи Костов е регистрирал в интерес на антибългарската си политика БХК, въпреки решение на Виенския съд, че това е криминална организация, която не може никога повече да функционира.Но: следващите управляващи не са отменили регистрацията на БХК. Моят отговор е: Също е в техен интерес тази противозаконна и забранена организация.Също: Защо т.н. патриотични партии Атака и Симеонов също не са искали да бъде забранен
67
1
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Динко ли е проблема на тази държава или управата ни ,че не може да си реши проблемите с бежанците?
66
1
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 41За пръв път чувам от тази статия за тоя Динко. Чета статията, брачед. Според нея, тоя Динко е ходил на лов за бежанци. А това какво казва в съда е съвсем отделен въпрос. Истината е, че е ходил на лов за бежанци, за което го подкрепям с две ръце. Иначе е най-нормално да каже, че са го нападнали и той се е самоотбранявал пред наш съд. Или викаш да каже пред съда, че е тръгнал на лов за бежанци?
65
2
 
30
 
! Отговори
Делиус преди 8 години
Динко-Ямболски си е истински БЪЛГАРИН и невинен по българските закони,ЗАЩОТО на жалбоподателите от БХК в конкретния динков случай им липсва ПРАВЕН ИНТЕРЕС към подзащитните им гранични закононарушители.
64
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е работа на БХК какво става в България. За мен този не е чист човек, защото е подозрително да заловиш сам 25 бежанци за 3 дни и тази ситуация хич не ми изглежда чиста. Ама това не е работа на БХК, а на българския съд.
63
4
 
20
 
! Отговори
Динко Премиер преди 8 години
До АнонименПрисъединявам се! Читав човек е, емпатичен към българите, обича родината си, милее за нея и се жертва за нея.Динко Премиер!
62
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Динко премиер! Имаме нужда от смяна на началник мутрата и ни се вписва в манталитета.
61
20
 
5
 
! Отговори
lol преди 8 години
Тоя е липсващото звено между човека и ***. За съжаление, подобно е нивото на голяма част от българите. Оскотя и изпростя народът. Но пък какво да очакваш от хора, които продължават да си избират тиква за премиер. *** народ - слаба държава.
60
1
 
17
 
! Отговори
Пак ли Костоффф? преди 8 години
До 73През 1999 г. управлява правителството на Злостов. Значи той,и назначения от него и костовистите съд са регистрирали БХК в Бълг, след като е бил осъден в Австрия и въпреки решението, че не може да функционира.Значи съществуването на БХК е криминално деяние на Костов. Още едно криминално деяние на костов ..Редно е прокуратурата сега да се самосезира. Редно е Костов и костовистите да си ходят в затвора, заедно с БХК плюс конфискация на имуществото за нанесени вреди на българските граждани.
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми, ВЪН АНТИБЪЛГАРСКАТА БАНДА ОТ БЪЛГАРИЯ, наречена "хелзинкски комитет".
58
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК са някакви мишоци финансирани незнайно от кого и откъде, всички на лов за БХК, дори да се обяви извън закона !!!!!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА БОЙКО НЕМУ ПУКА ТА НА ТЕБ.
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин неслучайно започна промените в Русия от нпо-тата, като им постегна юзците и поизтупа им праха и ги навря в миша дупка, където им е мястото. Цялата тази *** гад в Русия е задължена да се легитимира, като чужди агенти, според финансирането им. Законът, който ги задължава е аналогичен на американския такъв.
55
1
 
32
 
! Отговори
Проверих преди 8 години
Проверих. В никоя държава по настоящем, включително Финландия и в самия Хелзинки дори, няма никъде Хелзинкски комитет. Има само в България....Какво ви говори това?Престъпление на Прокуратурата? Престъпление на съда в България? Престъпление, насочено срещу България и българите, срещу Българската държава! За мен е така.Кой управляваше през 1999 г? Кое беше правителството у нас тогава,че не мога да се сетя?