Динко АТВ-то за БХК: Хич не ми пука!

Ще става още по-страшно положението, ще видите, прогнозира той
Обновена: 19 мар 2016 10:46 | 19 мар 2016 10:43,
224

 Снимка: Булфото

Хич не ми пука! Така лаконично отговори Динко Вълев на въпроса дали има притеснения относно това, че Българският хелзинкски комитет (БХК) е сезирал Прокуратурата за отношението му към мигрантите.

Историята на Динко от Ямбол обиколи първо социалните мрежи, а после и медиите. Три от обичайните разходки на Вълев с АТВ се превърнаха в акции за залавяне на нелегални емигранти, преминаващи през България за страни от Европейския съюз.

В трите случая Динко Вълев е заловил без оръжие над 25 бежанци. 

Още по темата

Според мнозина Динко е герой. Хелзинкският комитет обаче не смята действията на ямболията за героичен пример, а напротив, пише "Булфото". Според неправителствената организация Динко от Ямбол е престъпник.

"Основания за сигнала до прокуратурата са признанията му за извършени от него редица престъпления във връзка с тези граждански арести. В репортажите Вълев признава, че е нанасял такива удари по хора, които са били от естество да причинят кървящи рани“, твърдят от БХК.

Българският Хелзинкски комитет подаде сигнал до Прокуратурата, а в отговор светкавично бе организирана петиция в негова подкрепа. Организаторите на петицията призовават всички български граждани да подкрепят Динко, защото според тях "утре БХК ще поискат да вкарат в затвора и други хора, които се самозащитават или правят добро на България".

Над 4 хиляди души досега са подкрепили с подписите си действията на Вълев. "Хората разбират какво правя и затова ме подкрепят", обяснява успеха на петицията Динко.

"Тези три случая не са единствените ми срещи с нелегално преминали границата мигранти. И друг път съм виждал групи от тях. Ще става още по-страшно положението с бежанците, ще видите", прогнозира Динко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: бежанциБХКДинко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Динко е геройБХК са грешни, ама и този Динко не е много чист. Как победи в 3 схватки 25 бежанци? И твърди, че било самотбрана. Мен ми излиза като медиина реклама на този и реклама на БХК, за да могат такива загубеняци като теб да ги защитават от едната или от другата страна :))) Може и Динко докато е вдигал скандали с тези 25 бежанци по друг път да са влезли около 200 други бежанци в България и всичко да е за отвличане на вниманието.
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същество, антибългарски "комитет", който освен всичко друго, няма и нищо общо с Хелзинки, освен, че е избрал името на мирната финландската столица, за прикритие на долните си, подли, лукави дейности.
52
0
 
19
 
! Отговори
Динко е свободен бъл преди 8 години
До Динко е геройНе трябва да се тръгва на лов за служители на БХК, а Динко трябва да си намери един адвокат, който да отправи запитване до Австрийските съдебни власти за Хелзинския комитет, който те са осъдили и забранили. С отговора да отправи питане до Прокуратурата, защо те разследва криминални структури, чието съществуване е забранено и защо Кънев не е затвора, а се укрива в България и дори действа легално при положение на присъда за криминална дейност.
51
6
 
0
 
! Отговори
kn преди 8 години
Леле колко си страшен !
50
0
 
18
 
! Отговори
Забрана на БХК!!! преди 8 години
Едни престъпници - БХК, защитават други престъпници. Първо, хелзинкски комитет извън България не съществува. Второ, как се финансират терористичните организации? Същата е схемата на финансиране на БХК. Трето, защо след като е "български" не защитава правата на всички българи, а само на не българското население? Крайно време е прокуратурата вместо да се сезира от БХК, да се самосезира за дейността на БХК, която работи срещу интересите на българския народ и идентичност.
49
15
 
2
 
! Отговори
читател преди 8 години
до Анонимен Не съм казвал да го изритат.Нито е полицай,нито от армията че да ходи и бие бежанци.Кой е той?!Динко.Даже са го кръстили като кученце.Голям смелчага е.Хванале група от 20-а жени деца и мъже-в чужда държава,не говорят езика,гладни,изморени и уплажени за живота си.Питайте го защо е учил английски.Къде му е бил нужен.В бг се говори на български.Щом е бил такъв голям родолюбец защое бил в чужбина?изкарал 10000 лв. вземал една АТВ и айде пак в бг да се прави на лъв.Ей мишко.....
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТ 42Тогава защо пред съда адвоката му говори за самоотбрана и той самият (Динко) говори за самоотбрана в изявленията си към медиите??? Щом твърдиш, че е ловил бежанци - значи е атакувал бежанци, а не никаква самоотбрана. Ама той самият пред медиите твърди, че се е защитавал и било самотбрана.
47
16
 
5
 
! Отговори
Док преди 8 години
Психар, превдо патриот, грозни снимки, ръждиви съветски военни техники, лъскави скъпи немски автомобили...родна грозна действителност. Мястото на този и тези като него е зад решетките, но първо трябва да бъде освидетелстан...преди всичко. Срамота!
46
3
 
8
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ne drug,a nyakoi pishman bulgarin podal jalba sreshtu nashiyat sunarodnik....eeeeiii...kato vzema edna dryanovica...Dinko pazi granicata ni.Ti si geroi!
45
16
 
2
 
! Отговори
МИНУС преди 8 години
Динко стана като Николета Лозанова .Разликата е че Динко работи в сивия сектор и не плаща данъци .Второто е че динко е мюсюлманин .
44
0
 
17
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
До АнонименБХК е забранен през 1999 г. с постановление на Виенския търговски съд за престъпления от криминално естество-финансови и търговски. В Решението на съда се казва, че комитетът не може да възстановява дейността си под никаква форма. Защо тогава, членът на директорският съвет на осъдения за криминални престъпления и невъзстановим ХК Красимир Кънев от години се вихри в България? Как и с какво решение на български съд той е продължил дейността на криминална организация именно в България
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде-накъде някакви хора в хелзинския комитет стоят и по цял ден наблюдават? Откъде имат пари да го правят, кой им плаща? Какъв интерес има този, който им плаща? НИЩО на този свят не се прави без личен интерес. Какъв е личният интерес на този, който плаща на Хелзинския комитет?
42
1
 
25
 
! Отговори
Де е Прокуратурата ? преди 8 години
Аз пък призовавам прокуратурата и ще внеса искане до нея за забрана на БХК, който не само трябва да бъде забранен, но никога не е трябвало да бъде допускана дейността му в България. Защото Хелзинският комитет е разтурен и не подлежи на възстановяване и функциониране с решение на Виенския търговски съд през 1999 г. за финансови и търговски престъпления Председателя му е в Затвора, а Кр. Кънев, член на Борда на този забранен и осъден комитет го е възстановил и зло-действа в България.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
читател, я ми кажи как могат да те изритат от държава от ЕС, след като България също е членка на ЕС от 9 години?
40
3
 
17
 
! Отговори
художника преди 8 години
Вълев признава, че е нанасял такива удари по хора, които са били от естество да причинят кървящи рани, твърдят от БХК...-----------------------За сведение на БХК, тези хора са ПРЕСТЪПНИЦИ, а Динко защитава неприкосновеността на Родината си.НЕЛЕГАЛНО преминаване на границите на суверенна държава е тежко престъпление.Все едно някой да влезе насила в офисите на БХК, тогава ще ги питам за "компетентното им мнение!!!
39
19
 
3
 
! Отговори
читател преди 8 години
Тоя ''родолюбец'',АТВ-то,що е ходил да учи английски?и то го е найчил до перфектност.Така казва той де.Нали е бг.Защо му е английски.Да не е бил някъде в чужбина и той и са го изритали като са видели какъв бай Ганио е.
38
25
 
6
 
! Отговори
читател преди 8 години
Абе тоя що не се изправи срещу мен и пак да каже че не му пука?Тогава да не извика той БХК.Хм
37
3
 
20
 
! Отговори
анти преди 8 години
Дерзай Динко,браво
36
3
 
21
 
! Отговори
морски командос преди 8 години
Динко няма нужда да се изправя пред гонителите на емигрантите, защото няма никаква работа с тях. И не си прави никаква реклама. Тя не му е нужна, защото не е артист или производител на мотички, да речем. Свестните у нас считат за луди. Човекът има нормално поведение.
35
2
 
27
 
! Отговори
Ff преди 8 години
БХК са антибългарска престъпна оганизация трябва да бъдат забранени.