160 лв. на месец за 6 души, децата не били в риск

Или как се гледа 3-седмично бебе без ток и течаща вода
Обновена: 22 мар 2016 19:27 | 22 мар 2016 19:18, Камелия Цветанова
36
160 лв. на месец за 6 души, децата не били в риск
Снимка: Кадър bTV

6-членно семейство да живее със 160 лева на месец и отглежда 3-седмично бебе без ток и течаща вода във Врачанското село Манастирище.

Семейството е получило наскоро помощ благодарение на Радостина Хаджийска, която след като е научила за историята им, проверила лично дали наистина тези хора живеят в мизерия и организирала дарителска кампания.

3-месечната Росица е второто дете на Лазаринка Горанова, която е умствено изостанала и няма съпруг.

За всички се грижи баща й Емил Горанов, който лятото пасе козите в селото, но зимата цялот осемейство разчита на социалните помощи за по-голямия му внук от 167 лв. и лелята на децата.

Стигна се дотук, защото нямаме пари за гинеколог, обясни Емил Горанов. По тази причина Лазаринка е родила второто си дете вкъщи.

Социалният работник Цецка Петрова твърди, че в момента децата не са в риск - грижите за голямото е поела лелята и тя получава 160 лева за грижите и издръжката на детето.

Вероятно лелята ще поеме и грижите за бебето. Майката няма капацитет за родител, признава Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До от СеверозападаМайка ти да пази съгражданите ти от Северозапада. Защо Северозапада не стане да си търси правата, от кого чака това да стане - ходжата, арменския поп, царя, тиквата, дългия??? Чакате и се молете, ми молете се и мизерствайте. Нищо няма даром на тоя свят....
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В едно вече отминало време бих казал, че да раждаш деца при положение, че нямаш възможност да покриеш елементарните си човешки нужди е признак на уникално малоумие и простотия (присъщи на ромския етнос). Но при положение, че ние и цяла Европа сме готови да даваме милиарди за помощи на тези пришълци, след което те да ни избиват, изнасилват и какво ли още не, това вече е меко казано геноцид над европейските народи.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30, бих се зарадвала на поста ти и бих те подкрепила, но нещо не ми е както трябва, нещо ме стяга и ми иде да го кажа- защо умствено изостанали трябва да раждат- за да се мъчат децата им ли- и пак се двоумя, права ли съм и коя съм да съдя хората, всеки има право на щастие, обаче ....ха де.
26
0
 
6
 
! Отговори
ааааа! преди 8 години
Всички които вярват че нормално РОДИТЕЛИ ИМ ДА ЖИВЕЯТ С 60 ? А ДЕЦАТА ИМ С 15 ? на месец а БЕЖАНЦИТЕ тук с 500? а в Германия с 1500- 2000 ? СА МОРАЛНО И УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИ ОТ КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ БЪЛГАРСКИ И ЕВРОПОЛИТИЦИ
25
2
 
2
 
! Отговори
Мунич преди 8 години
Някой ако може да сложи координати на Лазаринка и на Стефани, това се отнася и за автора на статията, всеки може да отдели малко средства, дрехи, играчки и каквото сметне за необходимо.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименDobre e che iskash da pomognem no,,, prochetoh komentarite i vijdam che samo mogat da unijavat a ne da pomagat,
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момичето е умствено изостанало. Вероятно някоя долна *** се е изгаврила с нея, за да задоволи моментния си нагон, и после е отпрашила. Момичето може и да не е разбрало тоя какво е правил с нея. Тц, тц, тц... Какви отпадъци има на тая земя, наричащи себе си хора...
22
0
 
3
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Ужас мизерни политици дайте си поне едномесечния рушвет на тези хора :(
21
1
 
0
 
! Отговори
до 15 от Неа преди 8 години
Незнам до колко предложението законово е постижимо , тъй като има срок за дирене на баща . След това ( след като изтече срока ) , детето има право за припознаване при навършване на 18 години . В случая утежняващо обстоятелство е умственото изоставане . Мисля че те не носят наказателна отговорност , но и от свое лице не могат да повдигат обвинения и да дирят бащата . Трябва да каже повече подробности някой юрист ....
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
грижите за голямото е поела лелята....голямото какво, що за изказ, за писане.....пишете голямото дете...
19
1
 
18
 
! Отговори
от Северозапада преди 8 години
Вие знаете и как се живее в Северозападнала България?! Това е място забравено от всички!Мизерия, мизерия-до пълно оскотяване....И най-важното, че всичко се прави умишлено, за да може тези измъчени и работливи хора да се държат в пълно подчинение!Бог да пази родния ми край и България!
18
1
 
2
 
! Отговори
цру план цирк преди 8 години
Вожда каза кърми го със свинска мазз ......
17
1
 
7
 
! Отговори
Жена преди 8 години
18, то човешко дете се прави от мъж, ако не си наясно. Толкова относно това коя се треска и кой е натрескал, защото да ме извиняваш много, но вината да стане едно дете е на ...щях да напиша бащата, ама в случая е някакъв *** безмозъчен.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е като политиците ни са абдикирали от грижите за народа ни.Мислят само за богатеене и сервилност към чуждите си господари които ни натрисат арабски "бежанци".
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах тази жена от снимката по телевизията и ми беше много мъчно. Горкото семейство. Боже, колка мъка има по този свят, боже.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време баба Тонка седем деца е отгледала и хора ги направила, без ток и течаща вода
13
6
 
14
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
Човешката цивилизация съществува от десетки хиляди годинихилядолетия хората са раждали деца и са ги гледали без ток и течаща водапоследните 100 години са измислили тока и течащата водаоттогава раждаемостта рязко намаляваФакт
12
2
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 8 години
Аз ще се изкажа малко нетрадиционно. Мисля, че в такъв случай трябва да се намери биологичния баща на бебето, както и бащите на другите деца, защото се съмнявам, да са един и същи човек, и да се принуди служебно дадава издръжка, докато станат на 18.Да не е правил секс с умствено изостанала. А на нея в джоба да има постоянно 10 презерватива, или всекидневно да и дават противозачатъчни.... Същото да се отнася и за малолетните майки.
11
5
 
23
 
! Отговори
росен преди 8 години
До АнонименНа първо време на гинеколок . Тази жена ако неможе да се опази , да и сложат механична спирала . Иначе ще продължи да ражда деца.
10
5
 
18
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Жената очевидно няма акъл, просто има заболяване умствено. Мен ме интересува къде е рогачът? То е ясно, че е изфирясал или се прави на утрепан.