Масово ромите от Пазарджик не искат бурки

Децата на мюсюлманите обаче не играят с християнските
32
Масово ромите от Пазарджик не искат бурки
Снимка: Булфото, архив

По-голямата част от жителите на пазарджишкия ромски квартал "Изток" искат забрана на бурките. Това заявиха местни жители пред БНР в града, няколко дни след като главният прокурор Сотир Цацаров изрази мнение, че трябва да бъде ограничено носенето на бурки на обществени места.

Още по темата

Повечето от хората в квартала твърдят не само, че протести няма да има, ами дори ще застанат зад подобна забрана.

Те дори смятат, че бурките разделят хората и насаждат омраза, а съгражданите, които са приели да носят булки, са го направили срещу пари.

Оказа се, че повечето от жителите на квартала се страхуват от малцината мъже с бради, които са крайните последователи на исляма.

"Моето мнение е, че това е заради някакви пари, които им се дават. Те бяха много социално слаби семейства и като сложиха бурки, сега са станали заможни. Ние се дразним от това нещо", твърди ром от махалата.

Според друг „това са  промити мозъци, промиват им мозъците им с пари“.

"Имат си тартори, плаща им пари, циганинът лапа, ама може да не разбира нищо от мюсюлманство... Аз съм много против фереджетата, това е България, като искаш да носиш – взимай, махай се, отивай в арабските страни", обяснява той.

Един от малчуганите в квартала признава, че децата на тези майки с бурки и бащи с дълги бради, не играят с останалите.

"И все искат да се бият, питат "Откъде си?", казвам "Оттук съм", питат "Какъв си", казвам "Християнин съм" и те казват "Хайде да се биеме". Те само с мюсюлманите си говорят, обиждат ни, казват ни неверници“, разказва детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: буркиромиПазарджик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
1
 
! Отговори
erdogan преди 8 години
turzite mogat da si vzemat primitivizma ,dzamiite ,debilskite turski seriali ,turskaya debilska partia dps,protivnite miusulmani i takaduk takaduk za turzia bez da se vrushtat
15
2
 
10
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
За пари са готови на всичко.Сега се обличат като пингвини.Утре ако им платът ще станат травестити.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми пък, като ги наричат "неверници", ония да им отвръщат - "терористи"
13
2
 
16
 
! Отговори
Митака преди 8 години
Не знам какво българските турци се разспискаха заради тия бурки, и колкото туркини да познавам никоя от тях не ходи с бурки, а ходят като нормални момичета в 21 век.
12
2
 
11
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
Ще им бутнат по некой лев и ще ги понесат като куцо пиле домат
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До ВъзмутенАко не си чул да чуеш! Миналата седмица в Синайската планина между Израел и Кгипет израелската армия бомбардира група на ИД съюзени с палестинския ислямски джихад. Джихадистите са хвърлили ракети по границата на Израел и израелците са унищожили цялата им група
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искали забрана на бурките ? И вие им вярвате !? Искат пари индусите миризливи. Денем под бурка, нощем на магистралка.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко не те ли гризе съвестта, като знаеш, че си така работиш за нечий планове? И, че твоите наследници ще бъдат роби на тази система, която сега се насажда? И сигурно ще загиват много хора. Знам, че нямаш голям избор и трябва да си пазиш работата, но поне се замисли ;)
8
4
 
26
 
! Отговори
До Възмутен преди 8 години
Те тия които плащат на БХК са същите дето плащат на Ислямистите. Може да се провери - даже в Уикипедия пише кои са фондациите на Сорос и чия дъщерна организация е БХК. А Арабските шейхове по принцип *** нямат нищо против тях, даже им помагат. Идеята е да се почне вълна от нестабилност в Европа, да се търси закрила от правителствата, да се погледне на Израел като на подходяща алтернатива на Исляма в близкия изток и да им се отстъпи контрола. За това са всички Сороски организации
7
1
 
63
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
къдее агнцията за закрила на децета в случая да направи проверка как се гледат тези деца как ги възпитават в омраза и агресия към други деца ?!а БХК кога ще си свали мозъчната бурка и ще спре да подкрепя бъдещи терористи ?!
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетете се откъде идат парите.
5
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И все искат да се бият, питат "Откъде си?", казвам "Оттук съм", питат "Какъв си", казвам "Християнин съм" и те казват "Хайде да се биеме". Те само с мюсюлманите си говорят, обиждат ни, казват ни неверници, разказва детето"""- ето това е сериозен проблем защото тия *** след 6-7 години ще ходят да взривяват рейсове болници и самолети.Дори и сега са опасни в техният промит мозък убийството на тези които считат за неверници е нещо правилно и добро.
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То с тези бурки е много хитро. Караш жената да носи бурка и така знаеш, че няма, как да ти изневери.
3
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а БХК на кво мнения са? те ще си свалят ли бурките
2
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На който му се носи бурка да заповяда в саудитска арабия, никой не сме вързали тук насила да стои
1
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз не бих децата ми да си играят с бъдещи терористи на детската площадка