Морето ни солено, цените - още повече

Най-скъпата сянка е на Иракли, цели 36 лева
Обновена: 27 юни 2016 22:30 | 27 юни 2016 21:38, Петя Славова
83
Морето ни солено, цените - още повече
Снимка: архив, Булфото

Със солени плажни цени посрещат туристите по българското Черноморие, съобщава БНТ

Любимият на природозащитниците плаж - Иракли към момента държи най-висока цена за сянка от 36 лв. В Слънчев бряг цените са малко по-ниски. Плажовете в курортния град се управляват общо от трима концесионери. Цената навсякъде е еднаква - 10 лв. за чадър и по 10 лв. за шезлонг.

Това е ръст с 25% спрямо миналата година, когато за чадър и шезлонг туристите плащаха общо 24 лева. Макар цените да са в сила вече 20 дни, част от информационните табели вкарват в заблуждение плажуващите, защото обозначената цена е 8 лв. Според хотелиери в курорта държавата трябва да свали концесионните такси, а за сметка на това ивиците в комплекса да предлагат безплатни чадъри и шезлонги.

Хората се оплакват, че няма достатъчно свободни зони и че плащат много пари за чадър и шезлонг.

Според закона плажовете трябва да имат 50% свободна зона. На много места обаче, простата сметка показва, че тя е в пъти по-малко.

Още по темата

В Несебър цената за чадър и шезлонг е по 8 лв.

Такава е и цената в комплекс Елените, както и на двете ивици в "Свети Влас", с изключение на запад, където е с лев по-евтино. Плажуващите в Несебър също се оплакват, че свободната зона е карайно недостатъчна.

В село Равда цените на чадър и шезлонг падат по 6 лв. на брой. И така е по цялото Южно Черноморие. Най-ниските цени са около 4 лв. за чадър и шезлонг.

А срещу 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг можете да плажувате на Северния плаж в Бургас, който изглежда е най-евтин по Южното Черноморие.

На Централния плаж в Бургас, който се стопанисва от общината, услугата е безплатна, но преди обед места почти няма.

В същото време стана ясно, че плажът на Силистар отново е платен за коли, съобщава Нова тв. Събира се такса паркинг за автомобили от 4 лв, въпреки решението на общината от миналата година, според което подобно искане е незаконно. Така се възпрепятства свободния достъп до морето. Парите не се събират от концесионера, а от собствениците на земеделски имоти около плажната ивица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Черномориеплажцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
EMOS преди 7 години
До Лора,цените в хубавите хотели са 10-20% надолу не повече но пък са запълнени на 50% което е супер.Ефтините са с 30-40% на долу но пък са почти пълни с румънци,българи и турци.Колкото до чадърите и шезлонгите ,пари никъде не се събират в по скъпите кърпите и паркинга също са безплатни.Върхът беше когато при тръгване намерих колата си току що измита.Чакайте ме у нас да ви дам пари за паркинг,шезлонг и чадър
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще дойдат туристи тук при положение че храната е отвратителна някакви найлони база има но няма обслужване .Човек като отиде на почивка иска да си почине ,да му е изчистено персоналът да е усмихнат и любезен , а не да ти викат кво искаш
60
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В момента сме на о-в Тасос, цена два шезлонга и чадьр е 5 евро
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега чета обява - 430 лева за 8 дни в Гърция на Халкидики, с автобус и закуска и вечеря, но май няма включен чадър и шезлонг.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко им е 10 лева за чадър и 10 лева за шезлонг. Щом има балъци, които се натискат да почиват в България, одерете ги подобаващо. 20 лева за чадър и 20 лева за шезлонг ще са им малко. Щом нямат акъл, дерете ги докато им дойде акъла!
57
3
 
0
 
! Отговори
нфодснг преди 7 години
Здравейте Колко в чадър/шезлонг на Лозенец и Арапя, някой има ли идея?
56
0
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Току що се завърнах от Пелопонес. Актуални цени на един скъп плаж в - 7 евро /чадър и два шезлонга/,фрапе - 1,50 евро, 1 1/2 вода - 1,20 евро, фреш - 2,50 евро.За четирима на вечер не сме харчили повече от 50 евро. Най-скъпото е рибата и едно плато за четирима плюс котките наоколо е 40 евро. Прясна риба, калмари, октоподи, миди.
55
0
 
10
 
! Отговори
сметкаджия преди 7 години
Всеки ден да си купувам чадър,мерси,който го е измислил да му сърба попарата.
54
2
 
18
 
! Отговори
Селянин = Слънчак преди 7 години
Който иска мутри, чалга, мръсотия и скъпотия "почива" на Мутроморието, примерно на "Слънчака", както селяните започнаха наскоро да наричат Слънчев бряг. Който иска да си прекара добре, почива извън България. Цените са горе-долу същите, а в някои случаи е по-евтино извън България.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слънчев бряг - плаж. Табела 8лв за чадър и шезлонг - взимат ти по 10лв. Цял(а) министър(ка) се разходи до плажа и каза: "няма нарушения". Какво повече трябва да се каже?
52
1
 
17
 
! Отговори
Lora преди 7 години
Цените в Турция са с 1/3 по-евтини тази година. Гърция си остава прекрасна, както винаги и цените са съвсем нормални.
51
4
 
19
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Още ли има балъци, които да ходят на българско море? Вече няколко години там стъпвам само за уикенд, и то за купон на палатка, примерно. Основната почивка си я карам в Гърция или Турция. Спокойно, цените са същите, няма мутри, без чалга, приятно и културно обслужване, чисто море, прясна риба в ресторантите, какво да искаш повече?.
50
6
 
4
 
! Отговори
Българин = ХЕЙТЪР преди 7 години
В красивата ни родина има много прекрасни плажове и планини, но преди да изберете локация трябва малко да помислите (колкото и да ви е трудно). Не може да търсите спокойтно място без тонове бетон и да отидете на "Слънчака"...там се ходи ако търсите само и единствено нощен живот, а не семейна почивка....И стига сте се надували. Това че сте заделили някой лев за почивка не ви прави богоизбрани...
49
8
 
3
 
! Отговори
Българин = ХЕЙТЪР преди 7 години
Иракли: кристална вода, чист ситен пясън, огромна ивица и само две заведения ! Малка част от шезлонгите точно пред заведенията са скъпи. Малко по встрани има евтини а след тях огромна празна ивица с много място за чадъри. Но нашенеца иска да си паркира дебелия г*з пред евтината бира ( 3 лв за голяма наливна бира и още толков за токущ що изпържена цаца) и да плати 5 лв за два шезлонга и маса...как инъче да повърви 20 метра ще вземе да отслабне.... На Иракли няма НИТО ЕДИН ХОТЕЛ ! Само бунгала...
48
1
 
24
 
! Отговори
Почивка преди 7 години
Сега се върнах от Италия - 7 нощувки в четиризвезден хотел с закуска, обяд и вечеря, самолетни билети, застраховки, трансфери хотел-летище, чадър и два шезлонга на плажа, за около 400 евро на човек. Чисто, тихо, хубаво, нищо общо с Мутро-бетономорието. Плажът широк 40-50 метра и не знам колко е дълъг - края му не се вижда. Поставените чадъри заемаха около 30% от плажната ивица и първата редица беше на 15 метра от морето. За какво да се мъча на Мутро-бетономорието.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 2000 година окончателно спрях да ходя на Мутроморието. Тогава направих последен опит. От няколкото държави, където съм ходил, засега предпочитам Испания, но има държави, където още не съм бил и ще се пробвам и там. 10 лева за чадър и 10 лева за шезлонг - това прави 210 лева за 7 дни за двама души. Отделно пари за спане, за ядене и т.н. колко ще стане общо? Една почивка извън България в три-четиризвезден хотел е между 380-600 евро, с закуска, т.е. плащаш горе-долу пак толкова, но е хубаво.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Язовир на село, чист въздух, добри съседи. За храната/прясно уловени мренки и кленчета/ и ракията без коментар. Дори при соца ме дразнеха разни простаци търговци по плажа, макар обслужването тогава да бе хиляда пъти по-добро. Последният път на Слънчев бряг просто ме шокира как арендатор на джетове и катери щеше да пребие жена си на плажа за някаква дребно прегрешение - оставила детето без надзор 5 минути. Псувни, замервания с джапанки. Е, мерси..
45
2
 
22
 
! Отговори
??? преди 7 години
Нещо не схващам. Щом има хора, които си харесват Бетономорието, нека си ходят там, но да не се оплакват! Да си плащат колкото им искат за чадър и шезлонг, да си слушат чалга, да си плащат за паркинг и всичко останало, но ... да не се оплакват! Те са си избрали да "почиват" при мутрите. Нормалните българи почиват извън България. Примерно в Испания, Италия и много други държави.
44
11
 
1
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 7 години
До РОССИЯКато е толкова евтино в Турция, що не ходиш там на моренце? Да те остриже пашата на касата... Да сравним почивка в Анталия с такава в Бг, и да видим кое му е евтиното... Турция не е само Истанбул и Измир.
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във форума е пълно с драскачи, които или не са излизали от собствената си *** или просто си я харесват такава! Бил съм в държави, видял съм стотици километри плажове - огромни плажове на скъпи курорти! И не видях НИТО ЕДНА постройка на пясъка! НИТО ЕДНА!!! Дори вишките на спасителите бяха извън пясъка! У нас правят дори насипи в морето за да строят, защото плажовете, вече са застроени! Пълно безумие!