Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!

Имал нужда от лекар, но не сме му предоставили такъв
Обновена: 27 юли 2016 08:44 | 27 юли 2016 08:42,
203
Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!
Снимка: архив, Ройтерс

Атентаторът от Ансбах се е оплакал в писмо от полицейско насилие в България.

27-годишният сириец е описал в писмо защо се страхува да бъде върнат в нашата страна, съобщават германските медии. Те обаче отбелязват, че истинността на твърденията не може да бъде доказана.

Писмото е предоставено от неправителствена организация на германски политик от партията на Левите.

Още по темата

Мохамед твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер.

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет успява да стигне до Австрия, където е опериран.

След възстановяване му австрийсиките власти подготвяли връщането му в България, но мъжът успява да избяга и да стигне в Германия, където отново подава молба за статут на бежанец, съобщи bTV.

Кога 27-годишният Мохамед се е радикализирал, все още не е ясно. При обиска в жилището му в Ансбах бяха откриха големи количества материали и вещества, използвани за направата на взривове, които според експерти по антитероризъм няма как да останат скрити.

Това доведе до критики управлението и контрола в центровете за бежанци във федералната република, но и отношенията между бежанците в тези центрове.

Преди месец подобен казус с контрола в местата за настаняване на мигранти имаше и при предотвратения атентат в Дюселдорф. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
36
 
! Отговори
Граничар преди 7 години
Едно време за заловен нарушител на границата даваха няколко дена отпуск. Да не споменавам колко бой отнасяше, преди да иде в затвора. А ако не иска да спре и го застреляш, тогава отпуската беше доста по-голяма! В резултат, нямаше много желаещи да преминават нелегално границата!
12
1
 
32
 
! Отговори
Малко е преди 7 години
Айде сега пък полицаите го набили. А какви очаквания е имал. Нали нашите данъци отиват и за техните заплати, трябва да свършат някаква работа, а боят си е изморителен.
11
1
 
21
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Понеже у нас са го били за туй заклал френското падре. Много е бил рзстроен човека!
10
1
 
54
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
Кога се бил радикализирал? Ами сутринта преди атентата! Кафето му било кофти, и много се е изнервил! Абе вие на улави ли се правите? Още щом е тръгнал нелегално да пресича границите, още тогава си е бил с разместена мозайка!Който нарушава границата през гори и полянки посред нощ, си е чист диверсант! Трябва да бъде съден!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно сьм сьгласен с тц,тц
8
1
 
36
 
! Отговори
Тц, тц преди 7 години
Добре, че само от бой се оплаква... Не е за бой, за убиване е!
7
1
 
29
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Малко са го били. Да го бяха.......
6
7
 
40
 
! Отговори
kuku преди 7 години
Стига сте ни занимавали с глупости. Хората от колониалните страни си искат своето от западна Европа. Ние кога ще им поискаме ограбеното от нас, ток, вода, комуникации, природни богатства. Грабещият не уважаеа ограбения.
5
4
 
59
 
! Отговори
:( преди 7 години
Едно време и българи използваха такива лъжи, за да получат виза в някоя западна страна или Щатите. Биха ме в полицията, не ми дават да изповядвам религията си, педи съм и не ми дават да педалея на воля...Била го полицията :) И да са го били му е било малко. Както се вижда са били прави. Даже са били прекалено меки. Един патрон в десятката щеше да свърши прекрасна работа.
4
4
 
49
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 7 години
Айдееееееееее .....сега БХК и "Америка за България" ще го обявът за мъченик и светец......докъде стигнахме с таези евро-атлантически ценности----------
3
1
 
56
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
Малко са го били. Трябвало е да го убият!
2
3
 
41
 
! Отговори
В преди 7 години
тази скалъпена история много неща не се връзват!
1
2
 
72
 
! Отговори
1 преди 7 години
Малко му е било!