Майка на наш първолак ще пази летището в Кандахар

Десислава Георгиева тръгва за Афганистан след по-малко от седмица
14 сеп 2016 09:14,
25
Майка на наш първолак ще пази летището в Кандахар
Снимка: Reuters, архив

Майката на 6-годишния Митко от Стара Загора , професионалният войник Десислава Георгиева е включена в състава на 32-та мисия, която на 20 септември ще отлети за Афганистан, за да поеме охраната на един от контролно-пропусквателните пунктове в периметъра на летището в Кандахар.

За Десислава това ще бъде първо участие в армейска мисия, заедно с нея са още 8 дами в униформа, пише "Монитор".

Още по темата

Съставът на контингента наброява 92 души, близо 70 на сто от войниците, офицерите и сержантите заминават за пореден път извън страната.

За командира на взвода, който ще поеме охраната на КПП-то в рамките на мисията на НАТО "Решителна подкрепа", капитан Иван Пипов това ще бъде трета мисия след две поредни в Кабул.

За да изпрати формированието в Стара Загора пристигна началникът на отбраната бригаден генерал Константин Попов, който връчи и сертификат за участие на националния командир на контингента полковник Андрей Мецов. Той получи от зам. кмета Иванка Сотирова знамето на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката - излитане на боен американски дрон с оръжие. И ние ще пазим уби-йците на сватби и погребения и понякога на талиби. А тези момчета и момичета по-добра да пазят нашите граници! Ама и заплащането играе роля, докато за тук е необходим само патриотизъм. Или не съм прав?
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-разумно и по-безопасно беше да пази нашата граница от тези навлеци от Афганистан.
14
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Глобализация - нас пък ще ни пазят американски изтребители. Обещали са де не пускат бомби над София като предишния път -44г.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До tuИмам двама съученици, кадроваци. С единия не си говоря, защото е бавнoразвиващ и бързоизоставащ. Другия ми каза, че за последната 1 година сумарно е работил точно... 6 месеца. Останалите 6 месеца му броят парички, а той почива. Компенсацийки за нарядчета примерно и дето един ден ги накарали да пренасят желязна арматура (според него нищо работа), след това почивали 4 дена за това. Каза, че заплатата му е около 1200 лева за среднист... с компенсациите. А вие работете инженери за 900 лева!!!
12
8
 
3
 
! Отговори
tu преди 7 години
До дедо Йовями стани професионален войник и ти, щом се почива толкова много и са все тюфлеци, като те чета ще се впишеш идеално в този образ
11
6
 
17
 
! Отговори
Той е преди 7 години
Българин съм,служил съм 27 месеца наборна служба,армията беше в пъти по-голяма и силна,но не пазехме някому наркотика,на хиляди километри!И като такъв,смятам тия "контингенти",за родоотстъпници и чиста проба наемници,границата ни се пука от нашественици,те на "мисии" отиват!Мисията им е нашата граница,не на афганистанските чукари,какви интереси имаме там?Затова си заслужават,местните да ги трепят,тия хора нямат родина,те са еничари!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто трогателно...
9
5
 
17
 
! Отговори
горд демократ преди 7 години
Рота теляци и рота компаньонки в помощ на американските легионери по света и у нас.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пари потрошихме по тези "мисии". За самолети пари нема, за теляци в чужбина бол. Най бедния член на НАТО е постоянно изнасилван да праща контингенти, за да придава легитимност на операциите. Далеч по богати страни членки не пращат и ли се ограничават с един двама съветника, ама ние не. Барабар Петко с мажете му е приказката
7
3
 
4
 
! Отговори
Какво търси там преди 7 години
$$$$
6
8
 
10
 
! Отговори
феминист преди 7 години
А, първокласникът има ли си татко, или е ин витро, с две майки. Щото тая такава горда, силна, независима, едва ли ще търпи мъж в къщата си.
5
5
 
23
 
! Отговори
дедо Йов преди 7 години
"професионалният войник Десислава Георгиева" щях да се посмея ако не ми беше тъжно :( нали ги виждам всеки ден "професионалните" войници, размъкнати "тюфлеци" и "набутани" жени на държавна хранилка за майчинство, заплата, отпуска, компенсации, болнични и прочие! Преди няколко дни едно "момченце" кадровак се похвали че общо с отпуска, компенсации и "болнични" си е починал 85 дни тази година!
4
4
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Тия в Армията са май само за лека службица и пари там вместо да ги пратят по нашата разколачена граница да пазят собствената си родина те тръгнали да пазят талибани и някакви чужди интереси.
3
4
 
14
 
! Отговори
родолюбец преди 7 години
Ще помага да напъждат афганистански канибали под прикритие на "бежанци" към България.
2
5
 
33
 
! Отговори
наистина ли? преди 7 години
Какво търси там? Долари! А границата на България пуска нашественици. Това не е армия а частна американска шайка, която за пари ще застреля и майка си.
1
4
 
24
 
! Отговори
Заминават преди 7 години
за пари,то е ясно,но да си поемат риска и после да не пискат.Отиват на хиляди километри за да се включат в една война,която не е наша.Тъй като местните както знаем не са от кротките,после да няма хър и мър!