Ново обходно трасе ще свързва Добрич с курорта Албена

Ще се избегнат множеството завои и ще се съкрати времето за пътуване
12 ное 2016 18:57, Анисия Иванова
8
Ново обходно трасе ще свързва Добрич с курорта Албена
Архив: Булфото

Пътят от Добрич до черноморския комплекс "Албена" ще бъде съкратен с около 2.5 километра чрез изграждане на ново обходно трасе край село Батово, съобщават от областната администрация. Проектът е обявен в отчета на областния управител Детелина Николова по повод една година от встъпването й на поста.

С изграждането на новото трасе ще се избегнат множеството виражи за слизания и изкачвания от и към черноморския комплекс "Албена", които създават предпоставки за множество пътно-транспортни произшествия.

Заедно с това ще се намали до минимум трафикът през село Батово и разстоянието до курорта с национално значение ще бъде намалено. Ще се съкрати и времето за пътуване на български и чуждестранни туристи, които почиват в "Албена", отбелязва Николова, цитирана от БТА.

По думите й всяка година над 30 000 автомобила с летовници от Черноморския басейн - българи, румънци,украинци, молдовци, руснаци, преминават през Добричка област на път за черноморския комплекс "Албена" и други курорти.

Областният управител вече е отправила предложение до министър-председателя да се възобнови и да се завърши строителството на път II-71 Добрич-к.к. "Албена" в участъка от километър 105+800 до километър 111+975. Очаква се финансирането да се осигури при разпределение на бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" за 2017 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щял да се облекчи трафика през село Батово ... а през Църква и Оброчище ??? По добре да оправят булеварда до рилци и околовръстния път отсечка примекс до млякото , че стотици чужди камиони минават на ден ..то в Карапелит има повече осветление и маркировка в.сравнение с отсечката..срамота!
6
0
 
11
 
! Отговори
Когаа? преди 7 години
Знаем за това трасе от дълги години. Ще доживеем ли да го видим направено?Пътищата в Добричка област въобще са под всякаква критика, а плащаме същата цена на винетка. Къде са парите питам аз?
5
14
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 7 години
Ами защото, умньо... Дойде демокрацията ти и всичко което се строеше, работеше, произвеждаше просто спря. А после СеДе-растите и ГерБе-растите го продадоха, нарязаха, претопиха и изнесоха. Ей за това не е завършено! Но акъла ти е в липса и няя ме разбереш! Така че сипи си още една ракийка и си лягай! Че утре Бойко нареждане ти е дал... Под строй, иначе ще ти дърпа ушите!
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо другарите не са си го завършили в останалите 30 %, нали сте много компетентни?
3
4
 
18
 
! Отговори
Албенчо преди 7 години
На тая Детелина грам не вярвам на измислиците!
2
1
 
35
 
! Отговори
а дано ама надали преди 7 години
тоя път го чакаме от 30 години, ако го завършат - ще бъде живописна панорама, не само практична придобивка
1
7
 
35
 
! Отговори
iva преди 7 години
Защо не кажете,че ще довършите започнатото преди прехода и изпълнено на 70 % от другарите от БКП