Наглост! Зъболекари точат НЗОК с пломби на... покойници!

Вече са прекратени договорите на трима стоматолози
29 ное 2016 20:58,
31
Наглост! Зъболекари точат НЗОК с пломби на... покойници!
Снимка: архив, Reuters

Зъболекари точат Здравната каса чрез фиктивни пломби на починали пациенти. Първите трима с прекратени договори към касата са от общините Горна Оряховица, Павликени и Полски Тръмбеш.

Фиктивно лечение на починали пациенти, неизвършена и дублирана дейност са нарушенията, за които зъболекарите ще понесат отговорност.

Сред злоупотребилите с касата е и д-р Верка Младенова, регистирана в село Масларево. Пенсионерката обслужва 5 села в общините Полски Тръмбеш и Свищов. Практиката е обществена тайна, но пациентите се страхуват да говорят.

Това не е първото провинение на зъболекарката. Досега е плащала само глоби, но сама казва, че са много.

"При него два пъти по 500 платих, за едната година и след това като пускам втори път амбулаторен лист за същото лице и два пъти по 500 лева. Всичките глоби горе-долу за година някъде ми струват до 2000", казва д-р Верка Младенова пред bTV.

Този път обаче касата е безкомпромисна.

"Глобите бяха според Закона за здравното осигуряване и бяха финансова неустойка. От 1 април с новата наредба 2016 г. за такъв вид нарушение вече е предвидено прекратяване договора", обясни Магдалена Вачева, главен експерт към РЗОК-Велико Търново.

Нарушителите имат право да обжалват пред арбитража или в съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
утвърдена практика на зъболекарите е : правят ти една пломба,вземат ти здравната книжка и пишат,че са извършили всички допустими услуги по здравна каса - вадене на зъби и т.н....и те прецакват за до края на годината. ако отидеш за протеза,може да се окаже,че зъбите ти са вадени вече няколко пъти. може би са били 120 ?
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АхаааПрекратихме договори с КасатаНяма вече глобиНяма и докториС други думи- бръкнете се граждани и плащайте кеш
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чуя "доктор" и "учител" и се сещам за края на 70-те на миналия век и Пол Пот
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Бсп- получаваш мизерия.Сега ще започне лов на вещици."Крадливи" лекариДаскали" педофилиСамо Нинова ще е " чиста като сълза"А резервът на здравната каса предварително е " усвоен" със закона за бюджета.Ще отиде за командировки на Нинова. Да си прави рядката косица във фризьорските салони на Париж.Цъкайте минуси. Парите вече ги няма.Ако сте чели Държавен вестник( има го в интернет).
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"НЗОК- тя просто не си търси парите "Ох, горката. Вече плача.А защо тогава НзоКрадлата вече 12 години плаща едни и същи цени за клиничните пътеки.В клиничната пътека се включват пари за лекарства, ток, вода, заплати, ремонт на сгради и заплати.Ама " ненужни" са само " хоспитализациите".С две думи- хората да м.ра.тДа живее касата и нейните трубадури- днесбеге
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглост.....
19
2
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
После разправяйте, че не сме били наследници на Тракийците (само далаверата да върви и вино и жени и някоя лъскава дранкулка (кола и пр.)... Нищо не се е променило от 2 500 години та ся ли.....На българина трябва да му е стъпено с Вилата на врата за да си гледа съвестно работата иначе не става. То е и доказано. България е била силна само когато е имало силна ръчичка. Затова и се гледа с носталгия към диктатурите и соца. Ми хора да вземем наистина да си сменим чипа.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шест зъболекара съм сменил само една свястна жена съм видял и един *** тои за да е свестен 140 зима на зъб зима маи работи другото пломби три месеца какви са тия пломби бре какво лепило слагат кво е това мошенници а един ми извади шест зъба и после другия ми казва можело да се правят имам един корен е пък не се и пробваха да го изградят мошенници мошенници
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Защото струват 300 пъти повече от теб, каквито и да са. По-високото качество хора минава между капките, защото няма кой да му върши работата.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз досега от зъболекар не съм получил касова бележка въпреки огромните суми които се дават. За вграждане на зъб да ти искат над 1200 лв. в бедна България си е обирджийство. Хората стават все по беззъби поради липса на средства, а липсата на зъби води до куп други проблеми. Политиците убиват народа с безумията си. Хората затова гледат с носталгия към времето преди 27 г., когато са получавали безплатно зъболечение и здравеопазване, което е било грижа за тях.
15
5
 
16
 
! Отговори
Добро утро преди 7 години
Чак сега ли разбрахте, и само този караконджул ли източва НЗОК? Зъболекарите и лекарите са най-алчното съсловие, всеки от нас го е изпитал. Затова скачат и за пръстовите отпечатъци. А тези от ТЕЛКовите? Ако на всички лекари, зъболекари, телкаджии се проверят имуществата и също на децата им, но нали няма там горе никой, който да не краде, как ще стане. Ако бог вижда и може, само той наказва.
14
1
 
17
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
1. Основно се източва НЗОК от а/ болниците с - ненужни или неосъществени хоспитализации, операции и изследвания. б/ лекари-изписващи най-силните и най-скъпите лекарства в/ зъболекари- надписващи в книжките за извършени манипулации на деца, които даже не са ходили на зъболекар. Но къде е гвоздеят на програмата: в НЗОК- тя просто не си търси парите къде отиват..дали е случайно?И ако бъдат повече от една НЗОК дали ще е така ? Управляващите не посягат на НЗОК-да и направят конкуреенция, защо ?
13
1
 
21
 
! Отговори
справка преди 7 години
По законите на САЩ това е застрахователна измама и се влиза в затвора и не ти спират договора с касата а просто не ти подновяват правото на практикуващ лекар. Затова там е пълно с разни измислени диетолози и други предлагащи системи за алтернативно лечение - лекари с отнети права.
12
2
 
2
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Шокиран съм .
11
0
 
24
 
! Отговори
рибата се вмирисва преди 7 години
За пломбата разбрахме.За милионите злоупотреби никой не пита.Рибата се вмирисва откъм главата, а се чисти откъм опашката
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако работя като охрана на банка и обера банката, може ли само да ми прекратят договора?
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, защо просто им прекратяват договорите. Деянието е съвсем умишлена кражба от парите на здравната каса. Не трябва ли да им бъде повдигнато обвинение от прокуратурата и да бъдат съдени. Това ни е проблемът с бялата мафия - някак си са си извоювали правото да крадат, а хванат ли ги - само някаква административна санкция.
8
0
 
22
 
! Отговори
БГ преди 7 години
СЛЕД КАТО СА СЪСТАВИЛИ ДОКУМЕНТИ НЕВЕРНИ И СЪС ТЯХ СА ВЗЕМАЛИ ПАРИ ОТ КАСАТА ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА.АМИ ТО НЯМА ДА ОСТАНЕ ЛЕКАРИ И ЗЪБОЛЕКАРИ,ХА,ХА,ХА
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива закони направиха. Удобни. Случайно ли?!
6
2
 
13
 
! Отговори
съвет към болните преди 7 години
Което не става с плюнка,става с много плюнка.