За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!

Колата й била изправна, но тя имала провинения с алкохол преди години
14 апр 2018 19:37,
74
За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорката на реното, влазло в съприкосновение с катастрофиралия вчера на магистрала "Тракия" автобус, е задържана. Повдигнато й е обвинение за причиняване на пътно произшествие, при което са загинали шест души.

Тежкият инцидент стана вчера на обяд край Вакарел.

Жената е задържана за 72 часа, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка пред Софийския окръжен съд, добави той, цитиран от БТА.

Разследващите са извършили техническа експертиза на нейния автомобил и от нея е ясно, че колата няма техническа неизправност.

Още по темата

"След като няма техническа повреда на автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотраспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия", каза още наблюдаващият прокурор.

Той съобщи, че жената е на 29 години от Плевен. Преди две години тя е засечена в тежко провинение, свързано с употреба на алкохол. Шофьорът на автобуса също има провинения, но по-леки.

Шофьорката вече е разпитана. Спътникът й също е разпитан и е освободен.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Не е установена и употреба на наркотици.

Багажът в автобуса е бил разпределен равномерно, пътниците също. Взети са мерки багажът на пътниците да бъде запазен и да бъде върнат след потърсване и доказване на правото на собственост.

Разследващият прокурор коментира, че е възможно при удара да е ударена предна лява гума на автобуса. Така рейсът се е завъртял и е отишъл в канавката, независимо какво е искал да направи водачът му.

"Възможни са много хипотези, този удар може и да не е толкова лек, това ще покаже автотехническата експертиза на автобуса", добави той. Засега няма хипотеза за друг участник в пътния инцидент, възможно е да излезе, но най-вероятно няма, коментира  оше Ангелов.

Няколко часа е продължил огледът на мястото на произшествието. Разпитани са 26 свидетели, като бройката може да е нараснала, тъй като разследващи обикалят всички болници, в които са настанени пострадали от катастрофата.

Наблюдаващият прокурор призова гражданите - преки очевидци на инцидента, да се обадят с информация на телефон 0886 88 25 31. Това е дежурен телефон, по всяко време може да ми се звъни, добави той.

Иззет е огромен обем документация от фирмата-превозвач, свързана с досието на автобуса от момента на закупуването му. Автобусът е нов, може би на година и няколко месеца, каза Ангелов. Иззета е и документация, свързана с водача - трудов договор, график за дежурства, длъжностна характеристика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
21
 
! Отговори
А зад нея преди 6 години
А след колата на жената имало ли е една друга бързаща кола, която мига с фарове, кара на 20 цм дистанция, подсвирква? Най-вероятно е имало и жената е била принудена да направи рязко засичане. Тези, кой да ги озапти?
44
14
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Да допълня, че младия 30годишен автобусен шофьор освен че не е спасил НОВИЯ автобус е изпаднал в паника и е разбил автобуса.Когато нямаш опит и си мислиш, че си "най-велик" допускаш фатални грешки.Но фирмата която го е наела има най-голяма вина.
43
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не можем да кажем без оглед и независима екпертиза,можем само да предполагаме.Казаха,че имало и друга кола,но нищо не се пише за нея.На една от снимките се вижда,че колата на шофьорката е била ударена и отзад,от лявата страна.Странното е,че не дадоха думата на тази жена,да изкаже нейната версия,а пишат от нейно име,без да знаем дали това е вярно или е съчинение.
42
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В белите държави за такива разстояния се използва железопътен транспорт - движи се с 200 км./ч., не замърсява, комфортен и безопасен. Ние като индийците - продължаваме да се тъпчем по автобуси, които пъплят едва едва и ако не загинем при катастрофа, пристигаме като разглобени до крайната дестинация, в повечето случаи със закъснения. ЕС ни даде пари за извършване на ремонти по ЖП трасетата с цел увеличаване на проектната скорост поне до 160 км./ч. Реултат няма.
41
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма снимка на убийцата? Роднините трябва да знаят коя прати роднините им в гробища.
40
17
 
5
 
! Отговори
абе преди 6 години
"Шофьорката" (нарочно е в кавички) май е рускиня.
39
11
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
На млад автобусен шофьор са поверили живота на приблизително 50 пътника, които той вози.Имало е контакт на автомобил с автобуса. Шофьора на НОВИЯ автобус е решил да запази ламарините на автобуса, но не и живота и здравето на тези които са били в буса.Опита и отговорността тук са решили нещата при тази екстремна ситуация, според мен.
38
13
 
21
 
! Отговори
Симо преди 6 години
Въпросът е свързан с изплащане на обезщетения на близките на загиналите и ранените. Естествено фирмата да бъде оправдана. При една честна възстановка ще се убедят, че 900 кг лека кола при тази скорост няма как да обърне 15 т автобус и да няма сериозни поражения
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще поеме отговорността за липсата на мантинела ?Фирма строител или надзор някакъв ?
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди месец-два , нямаше ли друга катастрофа на автобус на същия превозвач?
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук всеки може да каже своята версия . Скромната моя , на любител шофьор , е : Ивкони , така е оплескал работата , че хората ,,Бог да ги прости ,,.
34
5
 
17
 
! Отговори
Suma преди 6 години
Pusnali 100 raketi v Siria...3 ubiti...na Sofia ne sa pusnali nito edna raketa oste...ama za 24 saata nad 10 jertvi...omg...
33
4
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Шофьор е професия, за хоби е прекалено опасно...сметалов!
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удара на опела е колкото удар на гълъб ! Ако е в прозореца на шофьора от Сливен , ужасната катастрофа е сигурна . Ако не беше видял леката кола , хората щяха да са живи
31
2
 
3
 
! Отговори
от сметалов преди 6 години
А твоята ?
30
6
 
15
 
! Отговори
Кирчо преди 6 години
До анонимен 7 незнам какъв шофьор си но знай че един професионален шофьор за 5 год изминава толкова километри дето ти през живота си едва ли ще минеш едва ли има професионален шофьор който да не е глобяван от КАТ
29
7
 
34
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
Провинението за Алкохол от преди години няма нищо общо с инцидента, освен ако не е била пак пияна.Тогава се води рецидив.Рецидив няма и при ПТП-тата защото ако жената е катастрофирала и преди,щяха да го съобщят.Така че с тея минали провинения никой съд няма да ги вземе из предвид.Тук си трябва много подробна експертиза и възстановка на инцидента защото одеве по новините като видях 3-те драскотини синя боя по автобуса от фаталния "удар" ми се струва че Шофьора се е паникьосал и е направил глупост
28
12
 
5
 
! Отговори
сметалев преди 6 години
от точка А до точка Б пътува автобус.разстоянието е 382км.В задачата се пита:въпрос 1:на кой километър му се доспива на шофьоракато по закон на всеки 3 часа, 1 час трябва да почива.Върпос 2:На средата на отсечка с наклон 25%, автобуса,се изкачва с 97км/ч С колко километра в час е навлезналв отсечката като тя е дълга 3 км.Въпрос 3:с каква пушка се убива розов слон?
27
9
 
13
 
! Отговори
Бойковите преди 6 години
Прокълнати магистрали,взеха поредните жертви.Много народни благословии последваха този асфалт.Ден не минава без тежки катастрофи. Злокобно...
26
5
 
23
 
! Отговори
Кирчо преди 6 години
Според мен шофьорът на автобуса е завъртял рязко волана на ляво за да избегне удара и изгубил контрола над автобуса ако си е карал направо и само спре нямаше да се стигне до тази трагедия .като гледам снимките на леката кола и няма почти нищо само калник който е от пластмаса .Не оправдавам или обвинявам никой от шофьорите