За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!

Колата й била изправна, но тя имала провинения с алкохол преди години
14 апр 2018 19:37,
74
За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорката на реното, влазло в съприкосновение с катастрофиралия вчера на магистрала "Тракия" автобус, е задържана. Повдигнато й е обвинение за причиняване на пътно произшествие, при което са загинали шест души.

Тежкият инцидент стана вчера на обяд край Вакарел.

Жената е задържана за 72 часа, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка пред Софийския окръжен съд, добави той, цитиран от БТА.

Разследващите са извършили техническа експертиза на нейния автомобил и от нея е ясно, че колата няма техническа неизправност.

Още по темата

"След като няма техническа повреда на автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотраспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия", каза още наблюдаващият прокурор.

Той съобщи, че жената е на 29 години от Плевен. Преди две години тя е засечена в тежко провинение, свързано с употреба на алкохол. Шофьорът на автобуса също има провинения, но по-леки.

Шофьорката вече е разпитана. Спътникът й също е разпитан и е освободен.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Не е установена и употреба на наркотици.

Багажът в автобуса е бил разпределен равномерно, пътниците също. Взети са мерки багажът на пътниците да бъде запазен и да бъде върнат след потърсване и доказване на правото на собственост.

Разследващият прокурор коментира, че е възможно при удара да е ударена предна лява гума на автобуса. Така рейсът се е завъртял и е отишъл в канавката, независимо какво е искал да направи водачът му.

"Възможни са много хипотези, този удар може и да не е толкова лек, това ще покаже автотехническата експертиза на автобуса", добави той. Засега няма хипотеза за друг участник в пътния инцидент, възможно е да излезе, но най-вероятно няма, коментира  оше Ангелов.

Няколко часа е продължил огледът на мястото на произшествието. Разпитани са 26 свидетели, като бройката може да е нараснала, тъй като разследващи обикалят всички болници, в които са настанени пострадали от катастрофата.

Наблюдаващият прокурор призова гражданите - преки очевидци на инцидента, да се обадят с информация на телефон 0886 88 25 31. Това е дежурен телефон, по всяко време може да ми се звъни, добави той.

Иззет е огромен обем документация от фирмата-превозвач, свързана с досието на автобуса от момента на закупуването му. Автобусът е нов, може би на година и няколко месеца, каза Ангелов. Иззета е и документация, свързана с водача - трудов договор, график за дежурства, длъжностна характеристика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
възможно при удара да е ударена предна лява гума на автобуса_____Възможно е, но ако това е станало досега е трябвало да бъде установено, гума се върти в кръг и центрубежните сили са такива че по нея щеше да има сериозни разкъсвания, а някой ще ни отговори ли защо на този скоро реминтиран участък няма мантинела
24
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До Жо-1Ако ти някога попаднеш в аквапланинг, то аз ще си скъсам шофьорската книжка...в която липсват само DиА
23
17
 
30
 
! Отговори
... преди 6 години
До fermeraшофьорът е работил 10 години в Испания, само с тежка техника - кранове, тирове, камиони. Виж интервюто на Бенатова. И стига си я защитавал тая пияница, защото от 20 коментара 10 са твои, както и да се напишеш.
22
5
 
24
 
! Отговори
Боже преди 6 години
До 20 Най- примерният шофьор никога няма да употреби алкохол и да се качи зад волана.
21
19
 
27
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Не може кола 1.2 тона да изблъска автобус 15 тона при скорост 90 км/ч !? Нека направят следствен експеримент и да докажат възможно ли е ??? Просто шофьора на автобуса е оплескал работата .Сега ще донесат от девет дерета вода за да изкарат жената виновна .Даже ламарините на автобуса не са деформирани , а леко ожулени !!
20
12
 
20
 
! Отговори
До 17 Божееее преди 6 години
Май не разбираш нищо. Всеки шофьор може да бъде санкциониран, вкл. и най-примерните, даже най-примерните шофьори най-често ги санкционират по понятни причини. Може веднъж да употребиш алкохол и да ти вземат книжаката, а тези дето редовно употребяват алкохол и в по-големи количества, никога да не са санкционирани. Затова фактът дали някой шофьор има или няма предишни нарушения няма никакъв смисъл в България.
19
14
 
12
 
! Отговори
хм... преди 6 години
Ще я пуснат под гаранция и ще изчезне. Хората, кучета ги яли...
18
17
 
32
 
! Отговори
fermera преди 6 години
Автобусът е нов и със сигурност е оборудван с ABS.Дори и Реното да се удари в предна лчва гума спирачната система ще го задържи в посоката в която е завъртян волана.А между лентата за движение и канавката има АВАРИЙНА ЛЕНТА.Явно на този шофьор му липсват професионални умение.
17
16
 
20
 
! Отговори
Божееее преди 6 години
Боже боже какво става в нашата държавица? Избиваме се по пътя като пилци. На женицата й е взета книжката за алкохол,а защо изобщо са я върнали питам аз?
16
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
възможно при удара да е ударена предна лява гума на автобуса-----------------Възможно е и автобусът да е застъпил реното с предна лява гума, също така... 15 т автобус и 1 т лека кола... Абсолютно невъзможно е лек автомобил движейки се попътно, да се удари толкова силно в гумата. Шофьорът се е заблял, видял я е късно и не е успял да я избегне, а рязката маневра е обърнала автобуса.
15
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобуса е одрал опела , ако е имало удар леката кола нямаше да има ......марка .
14
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътувал съм по 5-6 часа с автобус на Ивкони и НИКОГА шофьорите не са се сменяли както ни ги приказваха в по-раншна статия по въпроса. Просто шофьора беше един и същ от началото до края. При такива дълги пътувания няма начин да не се е уморил и да е станал неадекватен. Така, че вината не е само на жената.
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук , както в Хитрино , няма да се допуска други експертизи и нашите ивкончета ще са невинни , няма отговорност и плащане ! Мафията е повсеместно явление , дори извън парламента .
12
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз за моята нечеста история с пътувания с автобуси не съм виждал такова чудо като "смяна на шофьори".Включително и с Ивкони. Преди може и да е имало, но сега не се среща по родните пътища. А на бас, че Ивкони се опитват да натопят шофьорката. И не само се опитват.
11
22
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорката ударила ли е буса - ударила е? Това противозаконно ли е - противозаконно е! Виновен ли е шофьорът на буса, че тая кукувица го е ударила - не е виновен! Всичко е ясно! Караш си по магистралата, някаква те удря и после си виновен! Много сте странни! Някой плаща ли ви за да сте толкова смахнати?!
10
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години след като е имала неприятности с алкохола, а сега няма такива ... всъщност какво се опитвате да ни убедите ?
9
26
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И шофьора на автобуса е виновен!Изпуснал е управлението.Масата на автобуса е 10 пъти по-голяма!
8
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До С.В.Не ***,а женска работа.Жена шофьор и н.егър скиор са две несъвместими неща.
7
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да наемеш шофьор на автобус с 50 човека с провинения пред КАТ, пък макар и малки? Защо не пишете какви са му малките провинения?
6
16
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като видя на пътя,че някоя кола се държи неадекватно в 90 процента от случаите се управлява от жена,а в останалите 10 от пенсионер.Жените нямат умения,нито пък смелост да шофират и се паникьосват.Оня ден си карам с 80 км/час по извънградски път и една п.атка тръгна да ме изпреварва.не увеличи скоростта,ами се изравни с моята кола и поддържаше същата скорост .Явно е очаквала да намаля скоростта като ме изпреварва.А по закон водачът е длъжен да не ускорява,когато го изпреварват,но не и да намали.