25 ст. на час за нощен труд, синдикатите: "Перверзия" от МВР

Полицаите са недоволни от условията за допълнителен труд
5 юни 2019 09:10,
157

Летният сезон започна и още 1000 полицаи ще бъдат командировани при колегите си, за да се грижат за сигурността на гражданите и туристите по Черноморието. Те ще патрулират по плажа и в районите около брега през деня.

Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 стотинки - толкова е предвиденото възнаграждение за извънредния им труд. Служителите обаче се оплакват от парите, които ще получат за среднощните обиколки по заведенията и казват, че предварително са им обещани повече.

"25 стотинки, които са жалки, абсолютна гавра със служителите на МВР. Обидно е! 12 години няма никаква актуализация. Категорично не приемаме това отношение към нас. Защо някой си мисли, че сигурността е безплатна?", попита зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"На границата има наши униформени служители и колеги, които са сътрудник охрана. Единият получава 25 стотинки, другият получава 50 стотинки. Това е перверзия. Само болни мозъци могат да допуснат да се стигне до такава ситуация в министерството", каза Кузманов.

По думите му другото парадоксално заплащане е това от 10 стотинки на час, за които служителите стоят в готовност по домовете си. Кузманов отбеляза, че не всичко е в ръцете на МВР и отправи критики към финансовото министерство и Владислав Горанов, както и към Министерския съвет. И подчерта, че в частния сектор нощният труд се заплаща по 1,5-2 лева.

Зам.-председателят на СФС в МВР е категоричен, че синдикатите няма да търпят такова отношение. На 22 юни им предстои федеративен съвет в Трявна, след който ще изпратят ясно послание към Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До роб на влаЗта Селско стопански университет колега е май по добре отколкото да си завършил ВИФ или социология и да си некаков началник.При Цветанов Вифаджии началници, при Бъчсарова социолоти - те такива са и днес.
124
0
 
3
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Само в МВР може да станеш директор когато си завършил Селскостопански университет или др. и да ръководиш служители - ръководството се интересува само от резултати...актове..фишове...зад.лица...разкрити престъпления и всеки служител гони норма.Полицаите застаряха и то много ...изтъркани стави..болни..слепи..не мислещи но МВР им вдига възрастта и не взема нови служители..
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобчоИ с тия 25 стотинки на час смяташ ли, че ще почнат да тренират в залата и на стадиона за да влязат във форма, ще научат чужди езици и ще се държат любезно?!
122
1
 
2
 
! Отговори
Гавра преди 4 години
Прави сте и за лекарите трябва да е много повече. НО, после сне се чудете защо дърпат рушвети, като невидели и си вършат толкова качествено работата. ВЕЧЕ балъци няма в никоя професия, и всеки труд, ако някой иска да е качествен трябва да е добре зплатен. Особено в професии в които или си рискуваш живота, или нечии живот зависи от теб.
121
1
 
1
 
! Отговори
Surg преди 4 години
ми толкоз е труда от 00 до 6.0 на сестра или доктор, пък никой не плачи.....що така ...?
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаите са недоволни от условията за допълнителен труд .А дали народа е доволен от резултатите от техната работа ? Все полицаите били все от нещо недоволни, а народа пита ли го некой как я кара?
119
2
 
9
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Кацам с редовен полет на терминал едно в София. Часа бе 3.30 сутринта. Една сърдита лелка от гранична полиция трябваше да приеме хората от два самолета по 180 човека. Полета от Бирмингам бе около 3 часа, а лелката ни накара да чакаме още близо час.Та ей такива хора искат увеличение на заплатите си.
118
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един или най много двама *** дращят тук и предъвкват едно и също, мелят като мелници едни и същи глупости, баз да си дават зор даже не ползват и грам въображение... мухляри, асоциални елементи, лузъри и невъобразими сдуханяци си мислят, че като си изливат тук дребнавата злоба - ще накривят на някой капата и, че някой ще се впечатли...безполезни мършояди. Има ги навсякъде, като критикуват всичко и всички, а не се видят в огледалото и не си гледат кокошките в курника на село.
117
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Господин полицай ,като не ви харесва държавната хранилка подавате оставка и започвате работа като нощен пазач в частна фирма.Разбира се ако вашият силен и всеобхватен интелект позволява можете да станете професор в престижен университет в чужбина.Успех.Всичко е във вашите ръце.
116
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не проумявам как е възможно админите да оставят такива отвратителни и вулгарни коментари, че и откйрито да толерират омраза към органите на реда! В крайна сметка вългарността, цинизма и простотията трябва да и се сложат някакви граници, не мислите ли така, репортерчета?Какво ли кажат от СЕМ!?
115
8
 
13
 
! Отговори
дядо Поп преди 4 години
нямат наяждане тея фуражки еииии 6 ч саботят на смяна ,60 дена отпуска, 20 заплати при менЦиониране, младежко пенсиониране...... санаториуми, ко праими ся...............и тн............
114
10
 
11
 
! Отговори
Лоши коментари! преди 4 години
Защо не станете полицаи,та да ви завиждаме?
113
9
 
7
 
! Отговори
Спас преди 4 години
Само МВР. Благодарим ви смели полицаи и Поклон!!!!
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До и пенсия и заплата Такива привелегии немаше Татовата милиция. Бачкаше 31 дни в месеца без пари за извънареден и нощен труд - разчитаха само на доста скромната заплата от около 200 - 250 лв. за сержантите и около 270- 300 лв. за офицерите и си вършеха перфектно работата. Сега полицаи на пенсия и заплата , отделно за извънареден труд , сега и пари за нощен труд. Да електората требе да се ухажва пък резултатите може да са и ....нула.
111
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
Капитализма в България се подиграва.С ресурса КОЙТО МУ СНАСЯ ДОХОДИ>ТА ДА ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ! БЕЗОЧЛИВ Е "БИЗНЕСА" В България! Тояга ли иска вече?! И вие сте СМЪРТНИ КАТО НАС! Забравихте ли го виждайки голям паричен ресурс???!
110
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости! Имат право на 70 часа извънреден труд на тримесечие и по още 25 при извънредни ситуации. Тия 25ст. са за времето от 22.00 часа до 06.00 часа. И ся за кво ревете , докато сте по график на работа по това време, колко искате да ви плащаме- по 1лв, по 2лв... затова , че сте на работа. Уви, нищо не споделяте , че най-много работещи пенсионери в държавата са в МВР. Проста сметка показва че от 01.07.2019г тавана на пенсията е 1200лв + заплата 1200-1500лв- колко стават бре, шапкари?
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не им харесва да напускат и на работа при някой келлеш-бизнесмен комунистически внук за 650 лв на месец и без привилегии отпуски и скатаване!Ама ха!
108
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mного им са 25 стотинки. От когото нищо друго не става, става полицай!
107
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ако ми даваха 50 ст да не правят нищо, щях да се радвам
106
6
 
21
 
! Отговори
Некадърници преди 4 години
ами и тези са ви много , некадърни , цялата полиция търси един човек за 20 дни - тълпа некадърници слуги на властимащите знаещи само да плачат за пари като ви са малко напускайте и отивайте да работите някъде а какво можете