Семейство в Бургас се зарази с коронавирус от съсед

А той се лекувал от COVID-19 в София и бил изписан от лечебното заведение
7 май 2020 15:17, Нели Христова
40
Семейство в Бургас се зарази с коронавирус от съсед
Снимка: Pixabay

Мъж, с доказана инфекция от COVID-19, който се лекувал в София и бил изписан като излекуван, е успял да зарази четиричленно семейство в Бургас. Те са били контактни с мъжа, който им е съсед. Целият жилищен вход на блока, в който живеят, вече е дезинфекциран, съобщиха от общинския щаб.

В събота ще бъдат взети проби на всички останали 22 семейства от входа.

Последните 4 новорегистрирани случая - вчера един и трима от днес, са на четиричленното семейство - мъж на 45 г., жена на 30 г. и двете им деца на 6 г. и на 3 г. И четиримата са поставени под домашно лечение. Изследвани са контактните им лица от първа линия, включително и личната им лекарка, които са с отрицателни резултати.

962 са хората под карантина в областта, а 532 са в община Бургас. Двама души вчера са подадени от полицията на прокуратурата за нарушаване на задължителната карантина.

РЗИ-Бургас е изследвало 260 души персонал във всички домове за стари хора в Бургаска област. В следващите дни предстои и изследване на настанените там възрастни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Трудно може да се обясни на нискочелото население че силнозаразна болест се контролира по-добре и по-лесно с карантина. Все в кратунките са им конспирации, и сега след масовото неспазване на карантината ще се влачим полу-здрави и полу-фалирали поне една година. Това заслужаваме като повечето не са полу-***, а пълни такива.
34
5
 
1
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Страх ме е че няма да отида на почивка тая година затова съм стриктен и пазя другите------- Аз не съм Вътко и ме боликура дали ще ходиш на почивка тая година. За мене ти си баламурник и ***, когото манипулират от телевизора. Продължавай да бъдеш стриктен.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и след излекуване,пациента може да разпостранява вируса още много дни.--------Не, не може.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вътко ако го разнасяме тоя вирус и се презаразяваме ще останем в карантина 1 година. Не става въпрос за умиране ами за продължителност на карантината. Страх ме е че няма да отида на почивка тая година затова съм стриктен и пазя другите
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз не се притеснявам да не умра от вируса, страх ме е да не го пренеса до близките ми или съседите-------- Ами щом не се притесняваш да умреш, *** и няма да го пренесеш до никого. Бъди по-отговорен
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вътко ти като си толкова умен защо работиш на минимална заплата? Как най тъпите в нацията винаги излизат с алтернативна версия за вируса. Вътко аз не се притеснявам да не умра от вируса, страх ме е да не го пренеса до близките ми или съседите и някой от тях да умре или да получи усложнения. Това се казва отговорност, ти не си способен да проумееш какво значи това.
29
2
 
3
 
! Отговори
нв преди 4 години
До Вътко: Приятелю, по принцип си прав. Но по същество, тук не иде реч за вирус, а ДОКАЗАНО за биологично оръжие. Извади си главата изпод камъка и пази себе си, близките си и всички други покрай теб!
28
10
 
3
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
Жалко за България и много малко останалите мислещи хора. Като ви гледам обречените коментари, как вярвате, че едва ли не един вирус ви дебне зад ъгъла с пистолет и ще ви гръмне, ми става мъчно. Нелепо е да си мислиш, че вирус се предава едва ли не по телепатия, от там да смяташ, че усложненията са неизбежни, в цял свят са единни, че над 95% не разбират да са болни, нямат никакви оплаквания. Нашенеца се хваща за 1 умрял на 500 и си мисли, че той е следващия. Тази обреченост е проблема на България
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО вече съобщи официално, че това е невъзможно.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излекуван и изписан не означава, че не трябва да спазва 28 дневна карантина.Хайде сега Излекувания да го одрусат с 5000 лева глоба, минимум.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Което означава ,че лекари и мед.персонал не се изследват ,защото ако дадат положителни проби няма кой да ги замества ,така остава въпросът мед.персонал ли е този който разпространява вируса -да кажат от щаба
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24"Мъж, с доказана инфекция от COVID-19, който се лекувал в София и бил изписан като излекуван, е успял да зарази четиричленно семейство в Бургас."Доверили са се де - човекът "излекуван" в София.
23
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедните хора, вместо да се доверят на щаба, те решиха да слушат бръщолевенето на маймунгъров и ето ги резултатите, сега може да умрат заради него.
22
4
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Живей където си искаш, и прекарвай каквото съдбата ти е пратила, но неумието ти е нелечимо.И тези приказки на бира с вюрсчета мое ги разправяш, на който си искаш от другите професори с които общуваш. За останалото си трай. Не вървиш. Ходи в немските форуми да обясняваш.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусчето е много коварно, направо все едно някой да го е програмирал така да се държи.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасСлед изписване от болница, дори и уж излекуван с 2 отрицателни проби всеки трябва да си стои 28 дни карантинен вкъщи.Ама в крайна сметка е въпрос на собствена отговорност, разбираш, че няма кой да ти стои на главата 28 дни и да те контролира.
19
0
 
8
 
! Отговори
Иначе преди 4 години
И в нашия вход в София има същия случай, но нито някой е идвал от РЗИ да ни изследва, сами си дезинфекцираме входа, само РЗИ дойде и карантинира само съседите, за 28дни,те са доказани позитивни, но са си в къщи
18
0
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Добре де, това как е станало? Не трябва ли, като го изпишат от болницата, да си постои малко вкъщи, без да се вижда с комшиите? Няма ли препоръки, съвети? Как се прибираш и заразяваш съседите веднага? Много пъти се каза, че трудно се хваща, дали е изчистен на 100% от вируса. А този, ако наистина той ги е заразил така лесно, то явно хич не е бил изчистен. Нещо не ми се връзва...
17
11
 
6
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
До клоуна 13, смъртността е относително нещо, аз съм го изкарал, живея в Германия. Това че човек в 4 стадий с рак на белия дроб се пише жертва на настинка, или този с проблеми със сърцето или диабетика в кома, не значи, че са умряли от настинката. Далеч сте от умствена дейност и от тълкуване на информацията. Тренда при смъртността от последните 5 години, в нито една страна не са се променили, това е достатъчно да се разбере, че няма бум на умрели, тези хора щяха да умрат на 95% и без този "лош"
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са го лекували тоя, по български.