В битка с вируса: Млада жена го пребори след 41 дни интубация

Тя се е завърнала от Нидерландия в края на април
19
В битка с вируса: Млада жена го пребори след 41 дни интубация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

36-годишна жена, интубирана в продължение на 41 дни, е изписана от хасковската болница.

Тя ще остане 14 дни под карантина в дома си и след това отново ще бъде тествана, обясни д-р Соня Димитрова от РЗИ.

Жената се е завърнала с полет от Нидерландия на 26 април и е диагностицирана с вируса у нас. Изписването й от МБАЛ Хасково става след като няколко теста са били отрицателни.

Снощи от вируса е починала 60-годишна жена в Разградска област, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева. Тя е от исперихското село Китанчево и е потърсила медицинска помощ в разградската болница. Прегледана е в отделението и е назначено лечение. Взет е респираторен материал за изследване.

Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. На същия ден се почувствала зле и потърсила помощ в исперихската болница. Приета е за лечение в тежко състояние. След няколко часа състоянието й се влошава и тя е интубирана. В 21.10 ч. жената е починала.

Тя е била с придружаващи заболявания - хронична сърдечна недостатъчност, артериална хипертония и мозъчно - съдова болест. Издирени са контактните лица и са поставени под задължителна 14-дневна домашна карантина. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
болест лекувана само с интубация и вирус
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Значи те бачкат в чужбина, субсидират чуждите здравни систем а идват да ползват нашата, ние да им плащаме лечението а те да ни носят зарази.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен13Ами що са тука бе, федрунгел? Или ти си брънка от световната конспирация, Фростак нщастен, ДТ и Б ВГЗ.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се лекуват в чужбина (където засега пак ги лекуват доктори от Източна Европа), защото като мият чинии или... нямат пари да си платят лечението. И тичат тук да се лекуват. Нали знаете защо "американците" наши идват да си правят зъбите тук? Или не? И що ли не остават да се лекуват от коронавируса там, а се довлякоха тук?! Защото Там ще измрат! И ще ги лекуват Мангъровци!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива защо не си стоят в чужбина, а идват да ни заразяват и да се лекуват за наша сметка?
8
1
 
1
 
! Отговори
До предния преди 3 години
Не може да съм по-*** от теб, щом сме в един форум и четем и коментираме глупости. Не знам защо ме нападаш но агресията ...е показател за много ***!
7
1
 
3
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Ами сега като оздравяла и след карантината от 14 дни право в прокуратурата за солидна глоба за пътуване с излагане на хора на риск от зараза.Е ,разбира се ,че ще каже че не е знаела и дори не е чела че има епидемия..
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимна светулка преди 3 години
Тези дето са "преборили" sasrs ncov 2 след 20 дни след като са го преборили в повечето случей дават фира. Няма как да го пребориш.... Но има как да не се заразиш....прабаба ми казвала ще дойде време на 3 кощилометра един човек ще има! ....
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това жената с таксито от София ли е?
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименедни я бяха пуснали на снимка. Дебела и охранена потомка на индийци. След 40 дни интубация никой няма да е в такава форма. Взела е жената някой лев. Сега като я няма лотарията да ги снимат там за пари - ходят да ги снимат за болни от корона.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е данод а е истина. И да не го е преборила като бабата на 77, дето след екстубиране и два отрицателни теста почина след изписването си.
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опашата лъжа. Никой няма да оцелее след 40 дни интубация. Скрили са я в интензивното да си лежи и след 40 дни я обявяват за оцеляла след интубация. Вероятно срещу заплащане,не е първата.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бг робите от чужина идват с вируса.Не искам да ви плащам пенските на родителите ви.Взимай те си при вас в чужденеция