Ремонт на ремонта на велоалеите в Сливен

Деца пострадаха, докато караха по тях
Обновена: 28 май 2021 11:51 | 28 май 2021 11:50, Камелия Цветанова
16
Ремонт на ремонта на велоалеите в Сливен
Снимка: БГНЕС,архив

Ремонт на ремонта на велоалеите за 1 млн. лева в Сливен. Започна къртене и премахване на току-що поставената настилка, а в социалните мрежи жители на града алармираха, че заради дупки и неравности има случаи на пострадали деца и велосипедисти.

Вчера беше изкъртена цялата настилка и вероятно ще бъде поставена нова. Обезопасителни знаци има навсякъде. Хората поискаха да бъде затворен този участък от велоалеята, защото е опасен.

Калоян Шопов е един от гражданите, подали сигнали.

„От известно време има произшествия и хора, които са пострадали – физически и имуществено, повечето от тях са деца. Достъпът до опасните участъци трябва да е ограничен,  разбираме, че не е пуснат в експлоатация този участък“, подчерта той пред bTV.

Преди дни Теодор, който е ученик, пада с колелото си на велоалеята. „Карах по велоалеята и за момент си отклоних вниманието, пропаднах в дупка“, разказа той. Общината трябва да вземе спешни мерки, за да се отстранят проблемите, смята баща му.

Стоян Марков – зам.-кет наобщина Сливен, обясни, че велоалеите все пак са в строителство в момента. То спира в края на миналата година заради лошо изпълнение и е насрочена комисия от експерти.

„Велоалеите не са пуснати в експлоатация. Възложили сме на изпълнителя да преасфалтира всички велоалеи, да
направи корекции. Където има строителство са поставени знаци, които показват, че се извършва такова“, заяви зам.-кметът.

Велоалеята ще бъде пусната в ескплоатация възможно най-скоро след като бъде ремонтирана, увериха от фирмата – изпълнител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Сливенремонтвелоалеи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам спомен до 18 годишна възраст да съм карал на асфалтиран път. Само екстремен офроуд. Пострадванията бяха нещо нормално. Ремонтирайте децата, те имат нужда.
5
0
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Тънък асфалт, дебел комат и всеки се правят на разсеяни
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работа работа работа..... И работата продължава!
3
0
 
5
 
! Отговори
ррррр преди 2 години
Е как иначе ще има "работа, работа" за гробарите?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нас гербероните ремонт на ремонта ни е мотото и с него живеем. Така ви крадем двойно, а вие си мислите, че ние работим работим...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като софийския "Граф Игнатиев".