Два труса тази сутрин – в Кърджалийско и в София

Земетресението в столицата е било в кв. „Горна баня“
Обновена: 4 окт 2021 07:02 | 4 окт 2021 07:01, Елка Василева
17
Два труса тази сутрин  – в Кърджалийско и в София

Две слаби земетресения са регистрирани рано тази сутрин в района на Кърджали и София. Това сочат данните на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Първото земетресение е регистрирано в 4.25 часа с епицентър в района на яз. „Студен кладенец“ в област Кърджали. По първоначална информация трусът е бил с магнитуд 2.4 по Рихтер е на 15.7 км дълбочина.

Вторият трус е регистриран в 4.42 часа в района на София, кв. „Горна баня“. Той е с магнитуд 2.9 по Рихтер и е на 12.5 км дълбочина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Филмът се казваще '7.9 по скалата на Рихтер'. Бях малък като го даваха и ми се е запечатало в съзнанието и заглавието и много сцени от него.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Банкя доста силно го усетих!! Чу с е грохот след това няколко пъти разлюля хоризонтално, и няколко пъти вертикално! Аз се изплаших, паникьосах се и се скрих под чекмеджето!!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панелките са проектирани да издържат на доста по Рихтер. Не помня колко точно, но може да сте спокойни, че няма да падне блока.-----навремeто гледах един филм , японски , 7.5 по скалата на Рихтер се казваше , имаше една сцена на която всичко се срутва до основи само един панелен квартал оцеля :)
8
3
 
11
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Интересно е че това във Кърджали го няма въобще в EMSC а другото е написано 9к дълбочина.
7
3
 
25
 
! Отговори
МАЛКО ФАКТИ преди 2 години
При земетресение, крийте се под касата на вратата, ако сте си вкъщи, а ако сте на улицата - избягайте на широко и открито място и внимавайте за падащи предмети.
6
1
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Глеям с еднаква дълбочина са, и эначи са от едно котило
5
5
 
13
 
! Отговори
Панелките преди 2 години
Панелките са проектирани да издържат на доста по Рихтер. Не помня колко точно, но може да сте спокойни, че няма да падне блока. Може да се разцепи и да стане негоден за живеене, но няма да падне. МакЪр че скоро им изтича живота на болтовете и тогава не знам ко ша става. Ще почнат да падат от самосебе си.
4
3
 
31
 
! Отговори
аааа преди 2 години
И аз го усетих, защото съм в съседен квартал, две секунди беше, събудих се от дрънченето на нощното шкафче, то е метално - и да, помислих, че някой е затръшнал врата. Абе да не се повтаря! Защото онова в Перник още ми държи влага...
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Овча купел 2 съм, непосредствено до Горна баня. Усети се като затръшване на врата у съседите и имаше само една, еднократна вибрация. Затова не си и мислих, че е земетресение. За по-малко от 2 секунди беше.
2
2
 
13
 
! Отговори
Догтор Снагълз преди 2 години
Първо имаше вертикален удар - все едно някой изпусна наковалня в мазето, после се люшна веднъж хоризонтално.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усети се в Красна поляна, за секунда просто като тласък. Много кратко беше.