Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Надежда Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство
26 дек 2021 15:58, Петя Славова
133
Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, предаде БГНЕС.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Още по темата


Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Ау, какви клишета? Де ги тия банкомати, 50% от приятелките и родата издържат мъжете си. От разведените около мен в 90% от случаите жената си има почти изцяло финансовата грижа за децата, с малки изключения почти няма такъв, който да даде повече от заветнете 50-100 лв, пък трябва и да се гони за това. От семейните двойки около мен с кредити за жилище, почти винаги жената ги плаща "щото имала стабилна заплата". Повечето льохмени разказват приказки от 1001 нощ - издържащите жени и деца са единици!
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът се появява, когато личното отношение на майката спрямо бившия и, се превърне в начин на възпитание, по точно в промиване на детската психика. Докато речника на майката е пълен с изрази като БНД, Осеменителя, Оня *** и т.н... не може да се очаква нищо повече от усещането "касичка".
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът винаги се появява, когато личното отношение на майката към бащата, се превърне в начин на възпитание на детето. Докато имат почва изрази като БНД, осеменителя, Оня *** и т.н. нищо няма да се промени...
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдиите четат Закона, както Дявола чете Евангелието
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ сЪд обрича на отчуждение Бащата и Децата поради своят двоен стандарт на рабта
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем, БГ сЪд Не признава Бащата за Родител.
73
0
 
0
 
! Отговори
Смрък преди 2 години
Мъже, внимавайте какво си пожелавате. Шансовете ви да имате втори брак значително ще намалеят.
72
4
 
6
 
! Отговори
Moi преди 2 години
Да измислят закон как татковците да плащат издръжката, а не да се скатават. А също така и да не убиват майките на децата си, както е практика напоследък. После им дайте права. Който се интересува, си се грижи за детето, който не иска се крие като мишка, а и често гледа чужди деца по-добре от собственото си. Примери има и сред старите артисти, както и навсякъде около нас. Мъжът се привързва към жената, рядко към детето. Като стана време за редовния уикенд с таткото, детето се хвърля на бабата ха
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласът на бащите трябва да бъде чут навсякъде. Баща които иска детето си не е и няма как да бъде обвинен в беззаконие. Беззаконие е да отнемаш дете от собствения му баща, при жив баща. На това кощунство трябва да се сложи край! С всички законни средства!
70
5
 
11
 
! Отговори
Няма страшно преди 2 години
Нищо няма да има. В булгарише така си е било и така си върви. Мъжете след развода пак ще губят всичко, а жените пак ще получават всичко. Докато жената се смята за по-човек от човека ще си я караме така докато изчезнем напълно.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега новите като почнат да пишат едни закони да не стане по зле щото чули не дочули и дават мнения и предложения, който бърза бавно стига.
68
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приликата между ураганите и жените са че идват с духане и си заминават с къщите!!!
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 88 трудно се отглежда дете пт сама жена а аз нямах и баща, в един момент останах и без работа. а от съседите нямаше добрини, само злини.Въпреки това а може би точно заради това подкрепям мъжете за равни права. Децата имат нужда и от майка и от баща, нека имат равни права.
66
4
 
8
 
! Отговори
Цъ до 81 преди 2 години
Да. Прав си. Законът е такъв - баща да плаща издръжка докато детето завърши висше, ако учи. НО МОЯТ НЕ ПЛАЩАШЕ НИЩО. И НЕ СЪМ ГО СЪДИЛА ЗА ТОВА. ДЕТЕТО МИ СИ ГОВОРИ С НЕГО И ДО ДНЕС КОЛКОТО ПЪТИ ЖЕЛАЕ. ИМА КОЙ ДА ГО СЪДИ. НИКОЙ НЕ МЕ ПИТА МЕН АЗ КАК СЪМ ИЗДЪРЖАЛА. ДОБРЕ, ЧЕ ПОНЕ АЗ ИМАМ Б А Щ А!
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 84 Е не всички са големи изполини като тебе.
64
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета глупостите писани от няколкото парясници тук из темата и не съм изненадан, че са ги зарязали. Даже се чудя как бившите им мъже са ги изтърпели толкова време.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вр Пък ти си прекрасна.
62
4
 
15
 
! Отговори
Баща преди 2 години
Г-жа министъра не знам с кого е разговаряла по телефона, но не е с никой от нас организаторите и присъстващите пред министерството на правосъдието. Нямаше доблеста даже и да се появи и да разговаря с нас. Сигурно се метнала на служебната лимузина и е отишла да черпи с пълни шепи от облагите за властващите по родните луксозни курорти.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моделът 50% при мама и 50% при татко е критикуван дори в държавите от които тръгва. Има изследвания, които показват, че децата в такава схема израстват без концепцията за дом. Това е модел, който под красиви думи за благото на децата, облагоделства единствено мъжете. Не казвам, че бащите не трябва да са част от отглеждането на децата. Но решението често е 50-50 без оглед на това кой как се е грижил за децата и за тяхното добро. Децата страдат заради разлики при ценности на двамата родители.
60
5
 
9
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
Моето дете отдавна порасна и вече не е дете, а пълнолетен/а гражданин/ка. Но травмата от детство без баща никога няма да може да се поправи или замести. Завинаги то ще носи болката от тази липса, защото в територията човешкият фактор и живот са равни на НУЛА.