Децата на македонските българи учат лъжи, омразата в РСМ е факт

Актовете на омраза и вандализъм от страна на РСМ продължават, каза Милена Милотинова
Обновена: 10 фев 2022 15:03 | 10 фев 2022 12:50, Ния Христова
101
 
Президентът Румен Радев беше категоричен, че преди да започнем преговори със Северна Македония, българите там трябва да бъдат вписани в Конституцията им. 
 
"Организациите на македонските българи искат да бъдат вписани в Конституцията, а България подкрепя това тяхно искане, това е съвсем обяснимо. В Конституцията на РСМ са вписани всякакви други части от народи, но българите не са. Там са албанците, сърбите, ромите, дори бошняците. Нелогично е българите да не са вписани", каза журналистът и водещ на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Защо е важно за македонските българи да бъдат вписани?
 
"Защото по този начин се легитимират, те съществуват чисто юридически. В момента няма българи, заемащи места в държавните и общински институции - полиция, прокуратура, съд, Народното събрание. Тук става въпрос за правото на македонските българи да заемат определени места в живота на Република Северна Македония, а също така става въпрос и за човешки права", подчерта Милотинова.
 
"Бяхме свидетели на какви ли перипетии, през които минаха македонските българи. Сваляха се български номера на автомобилите, рушат се паметници, подменят се каузи. През октомври месец се разби плочата на войводата Велко Скочивирчето в Прилеп. Тогава, освен че беше подменен надписът от български на македонски, беше подменена и каузата на тези хора - за какво са се борили. Не виждам коя европейска държава може да приеме подобно отношение към историята, към паметниците и към човешките права", добави журналистът.
 
По думите ѝ до ден днешен децата на македонските българи учат неистини и откровени лъжи, както и обидни квалификации за техните предци.
 
"Те учат, че българите са татари и монголи, не можем да кажем, че е обидно, но не е вярно. И другото по-страшно - че българите са фашистки окупатори. Още едно поколение ще бъде изгубено с облъчването с тези неистини", категорична е Милена Милотинова.
 
"Актовете на омраза и вандализъм от страна на РСМ продължават. Те не са един и два: Гоце Делчев е историческа личност, която трябва да ни обединява, да ни свързва. Когато договорът между България и РСМ е залегнал в преговорната рамка, в която Македония може би ще стартира преговори за членство в ЕС, вече Европейската комисия ще има правното задължение да следи дали този договор се спазва. Защото ние виждаме многократни доказателства, че той не се спазва, включително и срещата на президента Пендаровски с ОМО "Илинден", което е нарушение на договора.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи коя е истината за нашия произход,че досега съм попадал поне на 5 тези или теории.Аз за себе си незнам ,кое е истината.Та тези от Македония съм сигурен,че няма как да знаят.Те в тяхните учебници имат нашата комунистическа теория за произхода на Българите.
55
6
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Това, че "прабългариет" били монголоидни, се преподаваше и по времето на соц-а в България, лично аз си спомням учебниците, по които учех !!!___Чак след десетина-петнайсет години след падането на болшевизма в Бъглария започна да се говори истината за нашия произход !!!___С такива тези комунистите се подмазваха на съветските болшевици, че сме уж повече славяни - "славянското море", което претопило прабългарите ...
54
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам Ви пример за това защо Македонците не харесват Българи.Аз съм македонски Българин.Бяхме на море на нашето Черно Море.Понеже със сестра ми си говорим на нашия диалект,на всякъде искаха да ни вземат повече от това което е реална цена.Когато им проговорим на Български и в лицето им кажем ,че ни лъжат в цените свиват се като зад .ници.Всеки от Македония идвал в България е попадал на измама в БГ.Няма как да приемат нашите тези.Те са истина,но те ни нямат доверие и няма да ни повярват.
53
5
 
19
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Да си приберем посланика да изгоним техния да затворим границата за 10 гдини и да вървят на ...................
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква свобода на словото? Влязат ли звездичките в текста, свободата е издухана... През годините преди 9.09. има вестници и списания, които изглеждат като договорите на файзер с ЕС, показани от румънеца.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е че МАкедонците всеки ги е мачкал и сега нашето вето им прилича на същото.
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е на Англичаните,на Сърбите,Гърците,Турците няма как да им кажем да си сменят учебниците.
49
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амчи аз живея в Англия, и един ден синът ми се връща от училище и ме пита - вярно ли е че българия е била приятел на Хитлер? Казвам му - вярно е моето момче, да ама ме подиграват в училище, викам му - няма за какво, аз не виждам нищо лошо в това. Историята е вярна - и в двете световни войни сме били на страната на Германия, дори в първата сме били една от основните сили на Оста. И какво от това?
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата навсякъде учат това, което са написали историците, платени от управниците, в услуга на режимите им. В грозно положение се намират историците, които имат претенцията историята да е наука. Написали хорицата томове, подписали се. Под лъжата срещу много пари! И сега, вместо "учени", "историци", лъжци ли ще им викат? Срам, срам!Нито на политиците ще вярват, нито на историците си - горките македонци.
47
30
 
9
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
България мисли злото на Македония,защо тогава Македония да гледа с добро око на България,доколкото влизането на Македония в ЕС.това рано или късно ще бъде,просто не е дошъл момента,и няма да зависи от България.
46
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас никой не ни кара да си сменим конституцията за да влезнем в ЕС ,както и да си сменяме учебниците.
45
5
 
22
 
! Отговори
Хладния разум преди 2 години
Проблемът е сръбската отрова в Македония. Сърбомани са окупирали всички обществени позиции. Как ще се неутрализира сръбската отрова там. Това е въпрос валиден от 1919 г. до днес. Отговорът все още е неясен.
44
1
 
21
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Става въпрос за човешки права .Този въпрос събори съветската империя та какво остава до последния бастион на сръбската империя Югославия.Все пак не ние кандидатстваме за ес .Ще влезат като си корегират вътрешната политика в духа на европейската , ако не искат няма да влезат.
43
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е въпроса какво,а как.Никой не може да накара някой на сила ,ако той не се съгласи.Ако е насила ,ще го приемат,но ще е насила.Трябва да убедим тях,че са като нас.Но това не става с извиване на ръце,а с подаване на ръка.Както Петков го направи.И ако Петков успее да се пребори с мафията,няма да е необходимо да ги убеждаваме в нищо.Няма Македонец,който да е идвал в България и да не е бил измамен,откраднат,обиден и напсуван.Няма как да ни харесват и да се възприемат като Българи.
42
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С подобни статии само всявате омраза и нищо повече.А ако продължаваме в същия дух,настоящите управляващи в Македония ще загубят избори и това няма да е добре за никой в Македония,а това ще доведе и до отрицателни резултати и за нас.Така или иначе ще покаже какво представляваме ние за Европа. Не че те не знаят.Новите управляващи в Македония ще имат силна подкрепа от Путин и Ердоган.И няма да се страхуват и такива статии само ще ги карат да се усмихват.
41
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито Сърби,нито Гърци ,нито никой друг не може един Македонец да накарат да се спре да се чувства като Македонец.Може да минат векове и да изчезнат всички нации,но Македонците ще останат.По-големи инати от тях няма.Никой не е успял да ги накара да се чувстват различни.
40
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземете се спрете ,че вече не сте интересни.Всеки в Македония има баба и дядо,някои и прабаба и прадядо,може да си ги питат тях,не е необходимо ние да ги учим на история..А по отношение омразата към България,тя е факт след ветото.Преди това можеби не са ни харесвали поради други причини,но не и заради историята.Но така или иначе омраза не е имало преди ветото.Учебниците им не създават омраза към нас.
39
1
 
24
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
от 1918г Македонцте сто години са кастрирани ,бити унижавани от сърбите докато станат сръбски ибрици.Нещо подобно има ва зпадните покрйнини .Един българин от там се казваше Сърболюб ето да какво унижение е стигнал блгаринът да лише подкръста на насилника си.Какво да искаме от едни измъчени и изтрещяли сръбски слуги.не случайно една трета от българите в България са потомци на преселници ,избягалите от терора на сърби и гърци. сега макетата в СРМ ги тресе стокхолмскя синдром -уж са независиме от
38
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте ! Търся да закупя МАКЕДОНСКИ БУКВАР, от преди 1944-та година. Плащам в македонски златни монети, от времето на Александър Македонски!
37
3
 
22
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
И какъв го диреше Просто Киро там????