Децата на македонските българи учат лъжи, омразата в РСМ е факт

Актовете на омраза и вандализъм от страна на РСМ продължават, каза Милена Милотинова
Обновена: 10 фев 2022 15:03 | 10 фев 2022 12:50, Ния Христова
101
 
Президентът Румен Радев беше категоричен, че преди да започнем преговори със Северна Македония, българите там трябва да бъдат вписани в Конституцията им. 
 
"Организациите на македонските българи искат да бъдат вписани в Конституцията, а България подкрепя това тяхно искане, това е съвсем обяснимо. В Конституцията на РСМ са вписани всякакви други части от народи, но българите не са. Там са албанците, сърбите, ромите, дори бошняците. Нелогично е българите да не са вписани", каза журналистът и водещ на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Защо е важно за македонските българи да бъдат вписани?
 
"Защото по този начин се легитимират, те съществуват чисто юридически. В момента няма българи, заемащи места в държавните и общински институции - полиция, прокуратура, съд, Народното събрание. Тук става въпрос за правото на македонските българи да заемат определени места в живота на Република Северна Македония, а също така става въпрос и за човешки права", подчерта Милотинова.
 
"Бяхме свидетели на какви ли перипетии, през които минаха македонските българи. Сваляха се български номера на автомобилите, рушат се паметници, подменят се каузи. През октомври месец се разби плочата на войводата Велко Скочивирчето в Прилеп. Тогава, освен че беше подменен надписът от български на македонски, беше подменена и каузата на тези хора - за какво са се борили. Не виждам коя европейска държава може да приеме подобно отношение към историята, към паметниците и към човешките права", добави журналистът.
 
По думите ѝ до ден днешен децата на македонските българи учат неистини и откровени лъжи, както и обидни квалификации за техните предци.
 
"Те учат, че българите са татари и монголи, не можем да кажем, че е обидно, но не е вярно. И другото по-страшно - че българите са фашистки окупатори. Още едно поколение ще бъде изгубено с облъчването с тези неистини", категорична е Милена Милотинова.
 
"Актовете на омраза и вандализъм от страна на РСМ продължават. Те не са един и два: Гоце Делчев е историческа личност, която трябва да ни обединява, да ни свързва. Когато договорът между България и РСМ е залегнал в преговорната рамка, в която Македония може би ще стартира преговори за членство в ЕС, вече Европейската комисия ще има правното задължение да следи дали този договор се спазва. Защото ние виждаме многократни доказателства, че той не се спазва, включително и срещата на президента Пендаровски с ОМО "Илинден", което е нарушение на договора.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
25
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Както всички виждат, българите са *** и ги управляват американци, така, че няма как някой да ги обича.
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е област разделена на части за да сръпи върху България има историци и историци но има и исторически документи и факти защо българите прогонени от Егейска македония идват в България защо и тез от Вардарска Македония идват пак в Б-я от Пиринска ясно те са си у нас защото всички са българи по времето на Османската Империя другото разделение е политика и промиване на мозъци
34
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е последната държава, която има право да говори за "учене на омраза". На нас патриотизмът ни е основан на омраза и ни промиват с това от най-ранна детска възраст.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като омразата е факт вие защо ги прибирате тука да учат ,обгрижвате ги ,паспорти им давате ,какво толкова ценно има в тоя пущинак ,че толкова се грижите за тия ***,с какво ние ще станем по добре като постоянно се унижаваме ?
32
52
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България още от детската градина ни учат на омраза към турците, с които сме били пет века сънародници. Всъщност, учат ни на омраза към всички освен Русия. Нея ни учат да я обичаме повече от България.
31
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се направи международен трибунал за разследване на престъпленията срещу българите в Северна Македония включително убийствата и изтезанията върху българите. Виновните за зверствата трябва да бъдат наказани за да се спре с езика на омразата спрямо българите.
30
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази омраза и тези лъжи не са от сега. През целия период на комунизма ги имаше, но тогава нашите *** предвидливо прикриваха какво се случва там. Нищо не се говореше за Македония и само ние, които имахме роднини там, знаехме каква омраза се насажда към братята ни, но бяхме длъжни да си мълчим, за да не ни заклеймят като врагове на държвата да ни пратят в Белене.
29
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се сърдим като ни наричат монголи и татари, а в българските учебници пише точно това.
28
5
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
По този начин доникъде няма да стигнем! Едно време, при Горбачов имаше телемостове между Москва и Вашингтон, където обикновени руснаци си говореха с обикновени американци, включително и деца! Сега, когато вече има интернет, български деца трябва да говорят с македонски деца и да споделят лично какво учат по история, дори какви шоколади ядат! Политиците не са адвокати на децата за да говорят от тяхно име!!!
27
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък щото в България учат истини и омразата хич не е факт?! Че за нас патриотизъм е да мразим всичките си съседи, че и малцинствата от сънародниците си и това СЕ УЧИ В УЧИЛИЩЕ!!!
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият премиер не е съгласен с това. Или поне не го намира за проблемно.
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрат ли да ни мразят няма да има за какво да съществуват. Единствено това крепи целия им национализъм - отричането на всичко българско. Няма ли я омразата към България, няма да има причина да съществува държавата Северна Македония.
24
30
 
7
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
А тука да не би да не учат лъжи? Кога е имало Турско робство? Е,бобото ми е разправял ,че аргати имал българи и им е давал даже да ядат. Хубаво ,че Турция е била та да се развие мултикултурата
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния сама си избива евреите.....Някъде четем ли постоянно, че тя е била фашистка държава?
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македнонците правят всичко за пари.С германците братя щото имат пари.Те са добри фашисти и нацисти.С руснаците пак братя щото могат да ги бият.С американците -братя по същата причина.С италианците пак братя.Ако българите бяха окупатори и нацисти през ВСВ щяха да ги пратят в лагерите целият устат нагъл етнос техните германски братя да ги обезпаразитят в камерките с табун,зоман,зарин и тн екзотични вещества.Особено ми хареса как обявиха Вучич за "спасителят на човечеството" заради 5000 спутника.
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо се занимаваме с тези. Просто им казваме, че никога няма да влязат, докато зависи от нас, а когато не зависи, ние ще излезем. Точка!
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не е имало фашизъм. Как може, при "фашистки режим", България да спаси 49 000 български евреи и още 15 000, на които е дала пасаван, за транзитно преминаване, в свои легации по света? Това, Киро ментата, да си го набие в квадратната глава.
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не е имало фашизъм. Как може, при "фашистки режим", България да спаси 49 000 български евреи и още 15 000, на които е дала пасаван, за транзитно преминаване, в свои легация по света? Това, Киро ментата, да си го набие в квадратната глава.
18
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи РСМ ще влиза не в България или в някакъв исторически клуб,а в икономически съюз.Това не могат да проуменят нашите!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината Тук пишещите го разбираме,ама напиши го в Факти,да видиш как ще ти извадят очите....проруските....