КЗП започна проверки за промоциите за Черния петък

Те ще продължат до края на годината
8 ное 2022 10:55, Петя Славова
6
КЗП започна проверки за промоциите за Черния петък
Снимка: БГНЕС

Започнаха проверките от страна на КЗП в магазинната мрежа във връзка с големите промоции за Черния петък.

Акцията ще продължи до края на годината и ще обхване и коледните и новогодишните намаления. Досега са проверени над 200 обекта - заяви пред БНР председателят на комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев.

"Проверките за съобщението за намаление на цените ще продължат до края на годината, като те ще обхванат както търговската мрежа на нехранителни стоки, така и тази търговска мрежа, която предлага хранителни стоки.

Когато говорим за хранителни стоки, те са стоки, които подлежат на по-бързо разваляне, там нормативната уредба е скъсила срока до 7 дена, в които трябва да бъде прилагана старата цена, но това пак не означава, че няма да бъдат обект на проверки", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Bebi преди 1 година
Снощи и тази сутрин погледнах в сайта на тех..полис електрическа четка за зъби и беше с цена 319 лева. По обяд реших да отида в магазина да я купя и гледам на етикета 449 лева. Отварям пак сайта през телефона и виждам, че и там са я вдигнали на 449 лева. Ето така се готвят за черен петък. Предварително надуват цените. Управителчето на тех..полис, дано да си струваше, понеже отидох в друга верига и им оставих 600 лева, понеже там си бяха по 319 лв., но купих и други неща покрая нея. Умници.
4
0
 
1
 
! Отговори
ники преди 1 година
Смешен петък, това е промоцията в България.
3
0
 
7
 
! Отговори
Пен преди 1 година
Тоя "черен петък" някой път е голяма измама и наистина може да ти причернее :)))
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сто процента увеличение на цените на почти всичко и после,черен петък с двайсет процента намаление!
1
0
 
17
 
! Отговори
сина преди 1 година
тия от КЗП нищо не вършат - нямат правомощия, пишат някакви доклади с резолюции "Потърсете правата си по съдебен ред", тоест нищо не вършат, а само папкат заплати и губят времето на хората, които се обръщат към тях. Това е клати ку рска държава с много клати ку рци на клона, хранени от нас !