В петък ни очакват опасно високи температури и по морето

Оранжев код ще бъде в Бургас, Хасково, Ямбол, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград
13 юли 2023 20:20, Йоана Цонева
9
В петък ни очакват опасно високи температури и по морето
Снимка: БГНЕС

Опасно високи ще бъдат температурите по морето утре, 14 юли. Оранжев код е обявен в Бургаска област, а жълт код във Варненска и Добричка.

Оранжев код ще бъде в сила за следните градове - Бургас, Хасково, Ямбол, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград. Максимални температури по краибрежието ще бъдат между 32 и 34 градуса. Температурите ще достигат до 39 градуса.

Жълт код е обявен в Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Кюстендил. Максималните температури в тези области ще достигат до 39 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Още по темата
През нощта ще бъде предимно ясно, а утре - предимно слънчево. След обяд над планинските и източните райони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е умерен. Максималните температури ще са от 32° - 34° в Северозападна България до около 40° на места в Южна, където остава горещо. В София максималната температура ще е около 34°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд по северното крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат 30°-34°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, съобщи НИМХ, цитирано от БТА.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, на места в масивите от Западна и Централна България, купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотрайно. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 21°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 9 месеца
Ще ги видим и усетим споко! Днес беше 34 градуса под сянка! Кеф със студена биричка! И утре ще издържим и в събота за Софето!-:)) Сега се вихри хоро на площада! По средата сме между Варна и Бургас!-:)))
6
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Сложете водичка в двора или около блока, но не в дълбоки съдове ,защото врабчетата и дребните птички се дават.,Нека помогнем и на животинските в тази жега.Видях птица как си завива клюна в тръбата на климатик да се опитва да пие вода.
5
2
 
3
 
! Отговори
Айде пак преди 9 месеца
Стига с това психясване.Вие какво искате средата на юли?Сняг ли да вали?Аман от ***.Нашите баби и дядовци са работили на полето при същите температури.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рисковете от инсулт и инфаркт са доста големи в такова времеПропускам морето
3
4
 
6
 
! Отговори
варненец преди 9 месеца
Времето ще е перфектно. 34 градуса си е съвсем нормална температура за средата на юли. Единствената опасност е да свърши бирата преди да съм приключил с цацата и картофките.
2
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Хубаво време. Рано за море!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Максимални температури по краибрежието".............А какво е "краибрежие"?