Глоби за барбекю и варене на компоти в Плевен

Нова наредба
23 юли 2023 08:25, Росен Стойчев
58
Глоби за барбекю и варене на компоти в Плевен
Снимка: БГНЕС

В един български град ви грози глоба от 100 до 500 лв., ако варите зимнина или запалите барбекю. В края на миналата година беше приета общинска разпоредба, забраняваща в междублоковите пространства на Плевен да се случват подобни действия, съобщи Нова.

В оживените квартали на града между блоковете има беседки.

Още по темата
Около тях виждаме удобни места за палене на барбекю и не само. Има и хладилна чанта, оставена до пейките. По-възрастните жители на квартала признават, че вечер се събират големи компании. Заради такива събирания и оплаквания към общината, местният парламент приема наредба, която забранява паленето на барбекю, огън на открито между блоковете – все предпоставки, събиращи шумни компании на едно място. Най-важният аргумент за издаването на тази наредба обаче била опасността от пожар.

"При тези жеги, 40 градуса на сянка, може да си представите при едно невнимателно боравене, ако искра хвръкне в сухи треви, какво чудо ще настъпи в това пространство и жилищните комплекси на града", каза кметът на Плевен Георг Спартански.
Сигнали, свързани с миризма на огън, вече имало, но до този момент от полицията само предупреждавали. Според общинската наредба актът може да стигне 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Плевенкомпоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
0
 
! Отговори
Ааааа преди 9 месеца
Аз мислех , че варенето на компоти и палене на огин между жилищните сгради е обичайна европейска практика , или просто кмета е обявил война на селенджърите , една *** ел тротинетка , запали цял блок в Софето , добре , че нямаше умрели , на прай си сметка , да палиш огнище до паркирани коли , от които тече масло , нафта или бензолин ..говоря за българския автопарк ...мхммм ха мирише на опърлена козина
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Самолети има и в София - уж поне между 12 и 6 не трябва да летят, но летят по всяко време и се забелязва лятото най-много на отворени прозорци - като мине някой "тежък влак" над блока ти .. и другите самолети се чуват де.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Барбекюто не е канцерогенно ако е на изчистена скара. Скарата до нас като будка - толкова им е загоряла скарата, че всичко им горчи от сгур. И пак не я чистят и продават масово. Накрая си плащаш и не ядеш.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Барбекюта на балконите, а папкане и пийване под небето.:))
50
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вместо канцерогенно барбекю- пържолки на тикан, а от туршии с 2 лъжици сол и компоти с 5 лъжици захар половината от възрастното население е с диабет и високо кръвно
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На кметските избори в Плевен разкарайте този кмет и върнете старото положение
48
3
 
5
 
! Отговори
До Тенгри кан преди 9 месеца
Абе, купувам зимнина и от веригите, не е само до парите, ама тя нищо общо със зимнината на мама. Да им измисли на хората господина кмет Спратански места, оборудвани и безопасни за тая цел. Че не знам какво толкова направи за тоя град, все по-зле става с времето. А, плЬОчките по центъра сменя неколко пъти.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пържоли само от специалната крава по морето! Заповед от ДС! Това е въпрос на национална ресторантьорска сигурност и не се коментира от органите на централната власт!
46
0
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 9 месеца
До Анонимен 26Глей ся, тич, по цвремето на социализъма варенето на зимнина пред блока бе неьщои съвсем нормално,. Абсолютно всички правеха зимнина;))) до един;))) Сега ЕС ва рани с внос и наистина, ако бачкаш на бюро,з емеш некви хилядо лева, мой си купиш зимнина от големите вериги;))) Обаче, ако един ден, вноса от ЕС спре, първи ти ша си купиш калайдисан казан от *** махлеси да вариш ковпоте пред блока. Георг Спартански? Чисто еврейско име и фамилия;)))
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ас компот не вара, само ракия и лютеница за пражолките.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми аз мазата с ко ши я пълня тогаз?!
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защи изобщо се занимаваме с панелните плъхове?
42
1
 
7
 
! Отговори
ааа не така ,не така преди 9 месеца
ми тва е дискриминация бе ! ромите дали плашат глобите или за тях може ?
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Надуханите гражданя, де дава по 200 лева на едно улизане у магазина и после реве, че нямаш пари... Хиихиии
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Светините на бъшгарина барате - СВЕТИНИТЕ! Туршийката, ракийкатя, свинскотоз цигарките - ейййй! Ше има шамари един ден!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 30 - Ще застрялам в главата!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е щом поне в дворовете на къщите може,там ще се правят барбекю и зимнина.
37
1
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 9 месеца
Избирайте го пак тоя Георг Спартански!
36
1
 
8
 
! Отговори
Itso преди 9 месеца
Вижте във Варна какво става - квартали Владислав и Кайсиева градина - пред всеки вход беседка, лятно време не може човек да си отвори прозореца нощем, наред с излитащите и кацащи самолети през 30 минути от беседките се чува врява като започнат да спорят за политика, алкохолни изпълнения с чупене на бутилки и никой не прави нищо, често звъня на полицията - идва патрулка и само ги предупреждава, след 15 минути врявата пак се връща.
35
1
 
7
 
! Отговори
Врачанин преди 9 месеца
До Анонимен 29 Във Враца преди години един мингя-нин си отглеждаше коня в апартамент на първия етаж.Друг си беше изсипал бидона от киселото зеле от терасата на висок етаж.Беше осмърдел всичко. Ди-ва-ци има на всякъде и наказание няма.