Европа почита жертвите на комунизма и нацизма

Послание от Георги Георгиев и Васил Терзиев
Обновена: 23 авг 2023 19:52 | 23 авг 2023 14:23, Росен Стойчев
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес Европа почита жертвите на комунизма.

В Европейския ден в памет на жертвите на сталинизма и нацизма десетки граждани също отдадоха почит. Това стана пред Паметника на жертвите на комунизма.

Ние, младите хора, много често си числим, че миналото е далеч, че то никога няма да се повтори. Благодаря на Обществото на репресираните за усилията, които полагат, защото спомените избледняват, поколенията си отиват и се подменя историческата истина.
Още по темата
Това обяви редседателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


"Днес Европа почита паметта на жертвите на престъпленията на комунизма и нацизма. На нацизма и комунизма! Двете еднакво мракобесни идеологии в историята на човечеството." Това се казва в пост в социалните платформи на кандидата за столичен кмет Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: снимкисъбиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 1262 А 1941 г. НАТО отива със СССР. Т.е излиза че и те са фашисти и коумунисти няма жертви
46
9
 
3
 
! Отговори
1262 преди 8 месеца
На днешния ден през 1939 г.хитлеровите нацисти и сталинските комунисти,които заедно разпалват втората световна война сключват договор за подялба на Европа. Така че на практика няма разлика между нацизъм и комунизъм.
45
0
 
4
 
! Отговори
до една жена преди 8 месеца
Димитър Талев - бг писател и журналист "Железният светилник", "Преспенските камбани", "Илинден" . Арестуван и интерниранот "новата власт" , но в в края 50 години напълно реабилитиран и награден - Заслужил деятел на културата (1963), Народен деятел на културата(1966) и Народен представител в Народното събрание на НРБ. Други претенции??????
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена Трябва да е ден на всички жвртви на сегашната демокрация (неофашизъм) и капитализм защото ако не си съгласен с ниска заплата те режат от работа и безработенунишжават те икономически докато ако си пепе дебе или герб или дпс си на 20 бона заплати.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ООН поиска Великобритания да плати 24 трилиона долара за търговията с робиСъдията от Международния съд на ООН Патрик Робинсън каза в интервю за The Guardian, че Обединеното кралство трябва да плати 24 трилиона долара на карибските страни за търговията с роби.Те не могат да продължат да игнорират това най-голямо зверство. <...> Обединеното кралство няма да може да устои на това движение за изплащане на репарации: това се изисква от историята и това се изисква от закона , каза Робинсън.
42
0
 
5
 
! Отговори
прочетох преди 8 месеца
Европа почита комунизма и нацизма :)))))
41
0
 
6
 
! Отговори
Virtuozzo преди 8 месеца
a жертвите на атлантизма ???Те са десетки милиони повече от тези на Нацистка германия и СССР взети заедно ??!!!! Лицемери и на всичкото отгоре това са две западни идеологии !
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тоя няма ли най на края да ни разкаже как дядо му е смазвал Пражката пролет? или поне нещо за вуйчо му с прословутата фраза "да дойдат танковете" ?
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жертвите на демокрацията кога ги почитаме? Само САЩ са избили милиони от последния век насам, а ако добавим и зулумите на останалите демократични държави, числото става умопомрачително.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена Димитър Талев е заподозрян че е участвал в заговор за сваляне на комунистите. Ами сега опитай да свалиш Денков и Магарев и какво ще се случи.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 36 Не едно и също. Ето сега уж е демокрация а не дават рефендуми за ЕС НАТО и еврото. Което е фашизъм.
36
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 35 Не е наша работа, но сте много прав.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другарят терзиев не се срамува от това, че е роден с златна комунистическа лъжичка.
34
3
 
3
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До до васко терзи 33 Например Димитър Талев. Бил е интерниран със семейството си, а в лагера "Куциян" за малко да го убият.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
коумонизъм социализъм националсоциализъм нациззам либерализам - все едно и също е
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искам да ми кажете,кога жертвите на Чърчил в Индия,подложени на геноцид ще бъдат почетени?Рузвелт е предложил да им достави ориз,за да не умират от глад,Чърчил му е отказал.
31
3
 
9
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Жертвите на Колониализма са повече от жертвите от двете Световни Войни. Скоро на Господарите Колониалисти ще им бъде напомнено, започвайки от Франция.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
българи, целувайте ръката на отрочето на предатели и го приемете като свой тартор.
29
5
 
7
 
! Отговори
до васко терзи преди 8 месеца
"Цвета" на нацията казваш... Я изброй няколко "цветущи национални имена", а не ми излизай със зазубрени фрмулировки? Да не би под "цвета на нацията" да има предвид "Народния съд" на фашисткото правителство и палачите им, които убиваха от бой при разпитите по мазетата? Те с какво са били по-различни от "червените болшивики"?
28
3
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 8 месеца
Интересно е да се отбележи, че болшинството жертви на нацизма са в същност комунисти.. И обратното :) та като няма яснота днес кой, кой е - какво въобще почита тая Европа?