Платиха с банкнота като тези, които се хвърлят в дискотеките

После полицаи иззеха над 970 фалшиви банкноти с номинал 50 евро
4 яну 2024 13:54, Елка Василева
11
Платиха с банкнота като тези, които се хвърлят в дискотеките
Снимка: архив, БГНЕС

Полицаи иззеха над 970 фалшиви банкноти с номинал 50 евро, след като с подобна банкнота е платено в магазин в Каолиново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

В полицейското управление в Каолиново вчера е подаден сигнал от собственик на търговски обект в града за прокарана в обръщение неистинска банкнота с номинал 50 евро. Неизвестен платил с нея, а по-късно в магазина установили, че е неистинска.

В хода на проведените незабавни действия полицейски служители установили мъж на 47 години, който платил с банкнотата. Извършена е проверка в дома му в Каолиново, където са намерени още четири подобни банкноти. Криминалисти извършили и претърсване в жилище, обитавано от 44-годишен мъж в село Тъкач. Там намерили и иззели 971 банкноти с номинал от 50 евро с еднакви серийни номера.

Образувани са досъдебни производства.

Иззетите банкноти са подобни на тези, които се хвърлят по дискотеките. Те са с надпис на турски език – невалидни, уточни говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
25
 
! Отговори
Ямбол преди 4 месеца
В чалга държавата е така!
8
5
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
НОВИНАТА ТУК Е, ЧЕ НЯКОЙ ПРИЕМА В БЪЛГАРИЯ ПЛАЩАНИЯ В ЕВРО! ТОВА ДОРИ И ПО МОРЕТО ГО НЯМА! А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МОЖЕШЕ ДА ИЗЧАКАТ ДО 1 ЯНУАРИ 2025-ТА КОГАТО МИНАВАМЕ НА ЕВРО!
7
7
 
18
 
! Отговори
карачанаков преди 4 месеца
Същите като в пачките в шкафчето на ББ.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия горе на снимката са евраци. Иевраците са фалшиви пари. Ами тогава, защо нашите бандити - управници искат да ги приемеме и да заличат от историята Истинския Бългасрки Лев? Комунисти сър! Комунисти!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди години сина ми имаше буквар за първи клас в който имаше отпечатани някакви вече стари български левове за да учат децата. Имаше някакво дете което ги беше изрязало от буквара и беше отишло да си купи някакви неща от уличен търговец. То си мислело, че така става. И в онзи случай станало.
4
1
 
14
 
! Отговори
Уточнение преди 4 месеца
Това, че дадена банкнота е фалшива, не прави останалите истински!
3
3
 
18
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 4 месеца
Какво чудно има в банкноти с наминал 50 евро и надпис на турски език? Пеевски ви го каза: Никакво отклоняване и евроатлантическата посока и по-близо до избирателя. Има и европейска посока и близост до избирателя на ДПС в копюрите... Всичко си е намясто.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Политик прави обръщение към народа: - Пуснал съм в обръщение пари и който ги нема, без тях зле ще живей!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Парите са в обращение, политик прави обръщение към народа