Думи, музика, картини. Бавно.

Идва трето издание на мултиарт пърформанса "Бавно: Изговорен свят" на Стефан Иванов и Блуба Лу
Обновена: 24 мар 2011 15:32 | 24 мар 2011 15:31,
0

Стефан Иванов и Блуба Лу. Снимка: Яна Лозева
 На 31 март от 19,00 часа в Сфумато ще се състои третото издание на мултиарт пърформанса „Бавно: Изговорен Свят“ (Slow: Spoken World).

Този път специалните гости, които ще се присъединят към създателите – поета Стефан Иванов и група Bluba Lu, ще са Момчил Миланов и Радослав Чичев.

През ноември „Бавно: Изговорен Свят“ (Slow: Spoken World) даде началото на нова поредица от събития, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници се обединяват в неочаквано и интересно цяло.

Премиерното представяне показа една лична откривателска експедиция на артисти, които са тръгнали на път заедно и са достигнали до ново и общо за тях място.

Второто издание предложи на препълнената зала обновена форма на първоначалната идея, с участието на поетите Иван Димитров и Иван Ланджев.

Пролетният месец пък ще ни представи издание, посветено на любовта.

В него Стефан Иванов и Блуба Лу, с помощта на Момчил Миланов и Радослав Чичев, ще смесят думи, музика и картини във впечатляващ интерактивен мултиарт пърформанс.

Участниците ще изговарят и изчитат, показват и изиграват поезията си, сами и с помощта на публиката.

Паралелно, от началото до края Блуба Лу ще създават в реално време минималистична черно-бяла визия и ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент.

Литературата ще е слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите.

Няма да остане само на страниците на книга или само на сцената.

Литературните образи ще слязат край публиката.

Още по темата

И зрителите ще станат част от един поетичен свят, в който има живот на кредит, будна кома, спални, детски градини, кецове, дупки в асфалта, реформи, местопрестъпления, литературни монаси, последно сатори в Париж, студ, наличия, липси, Снежина Петрова, дъжд, чадър, Борхес, семейство, опиянение, приятелство, разочарование, подадена ръка и близост...

Още за участниците

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари