"Феникс" откри вода на Марс

На дълбочина около 5 сантиметра почвата на Червената планета се оказа замръзнала
1 авг 2008 08:28,
44
"Феникс" откри вода на Марс
Снимка: БГНЕС

Космическата сонда "Феникс" потвърди за наличието на вода на Марс, съобщи АФП.

Наличието на вода се доказва от образците марсианска почва, които сондата взе.

На дълбочина около 5 сантиметра почвата на Червената планета се оказа замръзнала, което учените не очакваха.

След анализа на образците ще бъдат разработени и обосновани теории възможно ли е на Марс все пак да съществуват следи от живот.

Въодушевените от успеха учени от НАСА решиха, че отчитайки състоянието на машината, срокът на експлоатация на сондата "Феникс" може да се удължи с 5 седмици.

"Феникс" ще работи до 30 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
колюто преди 15 години
прави сте дремеми на оная работа
42
0
 
0
 
! Отговори
симеон преди 15 години
абе *** такъв положението е сериозно ако има вода на марс знаеш ли че ще се появят първите микроскопични същества а после и самият живот и човечеството ще се гордее с това а той нашия писал ами ако имало бира хич ама хич не се интересувате от тези интересни неща.
41
0
 
0
 
! Отговори
asdj преди 15 години
Хора,дори да има вода на Марс,малка е вероятността да се живее там.Едната причина е,че температурите там са невероятно високи,другата е че на повърхността постоянно вилнеят уракани,торнадота и т.н.ОК,може да си мислите,че това ще го прудолеем,но сериозно се бъркате.Проблемът е там,че преди милиони години,когато Слънцето се е появило,то е изригвало,като отнася вълни радяция навсякъде около него.За наше щастие нашата планета Земя си има магнитно поле и е отблъснало тези вълни радяция,но останалите планети са нямали магнитно поле и...Мисля че сами може да се досетите.На Марс има РАДЯЦИЯ,което прави пребиваването на нея малко по-трудно от очакваното.
40
0
 
0
 
! Отговори
vuchev преди 15 години
незнам защо всички го взимат на базик все пак това са неща далече от нас така че това е добре което правят !
39
0
 
0
 
! Отговори
uzo преди 15 години
Ай да не ги *** ве, гадни са - може и тях да обесим :)
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еи *** ***, я намерете най - грамотния от вас (ако има такъв) и не ка ви про4ете в колко коментара се казва, 4е искаме да се махате от България. поне аз до колкото 4етох бяха към 4 или 5 . Ем замислете се тогава дали сте желани в нашата държава, или не. Изходите за три ИЗХОД 1 Доброволно си стягате багажа и в няколко совалки, които да ви закарат на Марс. Изход 2 Дороволно се нареждате в колкони към най - близкия завод, и хайде в газовите камери, за да станете на пепел (или пък ***, че да подсилим износа *** за Европа). Изход 3 Насилствено нахлуваме в ви махали, изнасилваме жените ви след което ги колим, обесваме децата ви по дърветата или ги горим живи, изкормваме всички мъже. Изборът е пред вас. Само изберете какъв ще е изхода, номер 1, номер 2 или номер 3.....
37
0
 
0
 
! Отговори
Fenomena преди 15 години
To e imalo jivi su6testva na planetata...ama posle sa se poqvili i jenite...
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Neveroqtno...no fakt ima voda i na Mars...kadeto ima voda vi moglo sled vreme da ima i jivi sashtestva na planetata....
35
0
 
0
 
! Отговори
Rangele ne bara преди 15 години
Невероятно! Има шанс за прасетата и космоса! Просто невероятно.От друга страна само въздух остана и ще ходим да живеем на Марс!
34
0
 
0
 
! Отговори
alehandro преди 15 години
трогнат съм от това внимание към свинете:) астароте, винаги съм подозирал, че се интересуваш от космоса и прасетата:) И още нещо - искам да изкажа големи благодарности към бившите си колеги от ИНВЕСТОР, които не са изтрили тези коментари:) Откакто ме уволнихте, нещата при вас потръгнаха стремително нагоре:) И гледайте да не претоварвате Льофи, да не вземе да избеснее и... а бе знаете:)
33
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Там където има прахоляк и вода е въпрос на време да се появи кал. Намери ли прасето калта, е малко вероятно да се прибере от Марс. Най-много да забърше някоя сонда, щото "...когато прасето е гладно, то яде всичко, дори плутоний с мусака..." (из "Pigfarm 4 Dummies", 3 пъти съм я прочел от корица до корица и обратно...)
32
0
 
0
 
! Отговори
х преди 15 години
Алехандро, Анономен... момчета, стига се закачайте така открито. ПП. Все пак сте много сладки, успех на вас и лек път на прасетата :))
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:) аз съм слаб на веселата ферма. само документ от 4ти километър не стига ли? ще го приложа към СВ-то :)
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ako pratim *** na mars ,tva 6e stane nai 4algajiiskata planeta v galaktikata.Denem i no6tem 6te se perat ku4eci.
29
0
 
0
 
! Отговори
alehandro преди 15 години
до 25:) вече само кожуси не са достатъчни, трябва и да се превърти играта 'Веселата ферма' и да се докладва:) аз обаче не мога да се справя и сигурно ще ме разкарат скоро.а относно кренвирша към Сатурн, мисията завърши с провал. върна се, но не прасе а велосипед и ние всъщност не пратихме кренвирш, а мравояд. и не го изпратихме, а той сам избяга:)п.с: ама то наистина ли има вода на Марс? ако е така, тва май е много готино(макар че аз и вкъщи си имам вода), а гледайте ние кви ги приказваме тук...
28
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Опасявам се, че прасето, което изпратихте към Марс е локализирало пътьом кремвирша и сега го гони чак до Сатурн (пропускайки спирка "Марс") Така шансовете ви да върнете сито прасе от Сатурн пък се увеличават драстично: от 0% на 0.000000000001% ;)
27
0
 
0
 
! Отговори
op преди 15 години
iskam 100 dekara mqstooooooooooooooooooo :)
26
0
 
0
 
! Отговори
op преди 15 години
iskam 100 dekara mqstooooooooooooooooooo :)
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че как да не знам. аз съм ви фен. в момента наблягам да си увелича колекцията от кожуси за да мога да кандидатствам при вас :))и съм пригодил терасата за гледане на поне 4 малки прасенца:))
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...нема и неке се роди