Голяма победа за гейм индустрията в САЩ

Отмениха закон за ограничения при продажбата на игри с насилие
Обновена: 29 юни 2011 08:33 | 29 юни 2011 08:33,
64
Голяма победа за гейм индустрията в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Със 7 срещу 2 гласа най-висшият съдебен орган в Съединените щати постанови, че забраната за продажба и/или наемане на видеоигри със сцени на насилие от непълнолетни е нелегитимна.

Според магистратите тази разпоредба, приета в Калифорния преди 6 години, противоречи на свободата на словото, гарантирана в конституцията.

Законът така или иначе не е прилаган, тъй като от влизането му в сила той е обект на постоянни съдебни битки.

Съдия Антонин Скалия обяви, че непълнолетните също са защитени от Първата поправка и в тази връзка правителството няма законно право да ограничава идеите, на които те биха могли да бъдат изложени.

От друга страна, поддръжници на забраната са категорични, че подобен рестриктивен закон е наложителен, за да се предпазят децата от огромното количество насилие в съвременните видеоигри.

Американската гейм индустрия регистрира ежегодни продажби за над 10 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: геймъркомпютърни игри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
""пост-модерни" либерасти"Айде да не се обиждаме. Пост-модерните либералисти, или нео-либералистите са си чиста проба комунисти. Аз съм класически либерал - либертарист. Историята недвусмислено показва че обществата с най-много икономическа и персонална свобода са най-проспериращи и най-морални.
63
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
До 62Тая психология кога я изхалюцинира? Що не прочетеш малко истинска психология.
62
1
 
0
 
! Отговори
any преди 12 години
До vitalis и прочие "пост-модерни" либерасти: от психологията знаем, че до дванайсетгодишна възраст впечатленията от външния свят се приемат БЕЗКРИТИЧНО! Тоест - стават основа за представите на бъдещия възрастен какво е "НОРМАЛНО". Само клинично-луди (или политици преди избори) могат да постановят, че е НОРМАЛНО и до тази възраст мозъкът да бъде излаган на всякакви идеи за насилие.
61
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
Цялата тази истерия срещу поп културата има една единствена причина - неадекватни, некомпетентни родители, които не искат да си признаят собствените грешки, и да поемат отговорносттач си за това че са се провалили като одители и децата им са станали ***, и се опитват да хвърлят тяхната собствена вина върху другите хора. Някой друг да им е виновен за това че те не стават за родители.
60
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
"Ами то и филмите да спрат с насилие тогава...ще гледаме само балет и опери..."Всъщност, само с балет ще си останем. В оперите, пиесите, приказките, романите също е пълно с насилие.
59
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
До самозваните моралисти които смятат че игрите и филмите и рап музиката метала и порното и т.н. са виновни за насилито днес. Може ли да ми обясните защо в последните 10-15 години престъпността в САЩ стремително намалява?А ако игрите са виновни за насилието, значи преди игрите е нямало насилие нали така?
58
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
До 7"Наистина малко лицемерно щеше да е страната убиец номер 1 в света да се възмущава от измисленото виртуално насилие в игрите!"Нещо си се объркал. В статията става дума за САЩ, а не за Китай.
57
1
 
1
 
! Отговори
Абсурдът преди 12 години
.. иначе аз за толкова години и през игри минах и през какво ли не, със закони или без тях, не успях да свърша всичките кански идоитизми, които се преписват на "моя" тип хора. А около мене *** и законите от *** за *** не спряха да се намвожават - изводът е, че всички тряа да измрат!
56
0
 
0
 
! Отговори
Абсурдът преди 12 години
Модерното общество. Еволюиралото, казват. С хилядите ПИСАНИ закони, които да пазят самите тях от собствената им простотия, вместо да седнат РЕАЛНО да се образоват и еволюират. Нека надраскаме всичко с предпазни надписи, табели и какво ли още не и се накичим с костюми, каски и бронежилетки, за да може мършата да е част от ВЕЛИКОТО ни общество. И понеже цялото е слабо колкото най-слабото си звено, всикчи бавно, но методично, се принизяват към най-малкото общо кратно - най-безразсъдния ***.
55
3
 
2
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Ами то и филмите да спрат с насилие тогава...ще гледаме само балет и опери...не че играя ел. игри ама всеки има правото да си играе на каквото иска !
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"непълнолетните също са защитени"??? На кое му викат тия сбърканяци "защита"??? На това малолетните да имат правото да правят каквото си поискат ли? Или по-скоро на правото на компаниите за *** игри ДА ИМ ГИ ПРОДАВАТ ли?Ако това е защита, то започвам да се замислям дали не би било по-добре светът да бъде завладян от талибани...За да не ме разберат погрешно: талибаните според мен до един трябва да бъдат ***.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
FOR THE HORDE!BRATQ I SESTRI,DA HODIME DA IZNASQME STORMWIND!!!!
52
2
 
2
 
! Отговори
NA преди 12 години
На "бащите", дето децата им сами са се отказали от компа, за да им купи колело да обикалят с него, мога само да има кажа - ДА ПОСЛЪГВАТ ПО-МАЛКО!То е ясно, че това са измислици за повече "+" на мнението....
51
0
 
4
 
! Отговори
Bai Onzi преди 12 години
100% онези две келешчета, които заклаха момичето за 2 златни синджира са играли по цял ден на видео игри. Ай сиктир бе, драги зрители. Я погледнете какво се случва в другата ви стая, а не лафете тъпни. Телевизиите като лешояди дебнат всяка катастрофа, рекламира се легалната чалга проституция или пък се промиват мозъци с измислени комшийски сериали. Игрите са си ОК, проблемът е във вас, в нас, в това, че ако има хляб на масата търпим да ни чукат яко. Който и както свари...Игрите да са ни проблема
50
2
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Прав си, обаче понякога, човек започва да бърка реалността с нереалността. Не всеки е достатъчно умен или с опит, за да прецени, че това, което му доставя кеф е само игра и, че в живота нещата са различни. Иначе по- добре да си избива комплексите в играта, отколкото, както ти казваш, да се друса, бие жена си и т.н.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За това "къв кеф може да ти доставя..." - 45 дето го е рекъл, човека. Хората са "широки", както често се изразява Достоевски. Емоцията е важна, това е то кефа. Щото - къв кеф може да му доставя на човек да пуше, пие, друса кока, бие жена си, изнасилва и т.н. Това не са извратени мозъци. Разберете - децата ви СА нормални. Всеки млад ум е любопитен. И иска да изпита възможно най-широк кръг от емоции. Децата са си деца и не можеш да кажеш, че били извратени, щото им правело кеф... Родителя затова Е
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"... че непълнолетните също са защитени от Първата поправка и в тази връзка правителството няма законно право да ограничава идеите, на които те биха могли да бъдат изложени."С други думи - дреме му на някого за възпитанието на следващото поколение. Да се колят и бесят. Важното е ние сега да земем някой друг лев.
47
1
 
8
 
! Отговори
Родител преди 12 години
Продължение към 46 Купихме наистина много добро байкче и сега той не слиза от него. Купихме и екипировка за XC. През учебната година в събота обикаля с приятели планината сега през ваканцията обикалят из Средна Гора. За една година момчето ми започна да става млад мъж и не ще и да чуе за геймърски комп. Оставихме само 1 комп колкото да има за нет, skype, Word, Excel. Това геймърската индустрия е форма за промиване на слаби съзнания !!! Сега ме навива и аз да си вземам колело ;-)
46
2
 
6
 
! Отговори
Родител преди 12 години
Преди 3 години моя син решихме да съберем един една достатъчно сериозна машина. С две думи геймърки комп. Преди една година след като си начеса крастата с всякакви игрички малкия идва при мен и ми казва "Тате абе то било голяма простотия с тези игри. Все едно и също и все глупаво направено" изброи ми само 3-4 игри в които има някакъв замисъл и мисъл и каза "Тате дай да продадем гемърския компютър и да ми вземеш едно готини колело Продадох компа за има няма 800 лева аз добавих още толкова.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко ли са им американските затвори, пъни до дупка, та сега с изкривяване съзнанието на подрастващите за добро и лошо още повече да се увеличават!? То не, че у нас са забранени, но самите създатели на игри малко да се позамислят. То пък какъв кеф може да ти доставя трепането на беззащитни хора, чупенето на коли и т.н., пък макар и наушким!? Само болен мозък може да се кефи на подобни неща.