Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?

Не прави всичко както предшествениците си
20 авг 2015 09:32, Александър Попов
132
Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?
Снимка: Reuters, архив

Рекламата ни залива отвсякъде, така че не е трудно да се открие какво ново предлага Windows 10. Това, което може да бъде по-интересно обаче е какво изчезва с пускането на новата операционна система на "Майкрософт" и как можем да възстановим функции, които ни липсват, пише ДПА.

Ясно е, че Windows 10 не оправдава напълно рекламата, че може да прави всичко, което предшествениците му правеха, отбелязва германското компютърно издание Чип.

На някои хора вече може да им липсва Windows Media Center, който вървеше със седмицата и осмицата за възпроизвеждане и стрийминг на филми, снимки и музика. На тези, които им липсва, има безплатен софтуер - Plex.

С Windows 10 не могат да се пускат дискове Blu-ray и DVD. Всеки, който се опита да гледа диск ще бъде помолен да си купи специално приложение за това от Windows Store.

Има обаче безплатни алтернативи като VLC Media Player. Съществуват и някои по-неизвестни. Когато се използва един път, програмата може да бъде заложена за използване по подразбиране.

Малките приложения, на които се радваха феновете на Windows 7, от часовника до календара и информацията за времето - вече ги няма. За тези, на които им липсва, има безплатна програма 8GadgetPack, която ги връща.

Функцията за обновяване също е променена. Докато потребителите преди можеха да избират между задължително и незадължително обновяване, сега има само задължителни обновявания. Трябва да се отбележи също така, че с пускането на Windows 10 ще бъдат деактивирани всички антивирусни програми с изтекъл лиценз и ще бъдат заменени от уиндоуската програма Defender.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Windows 10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да може да се върне, ако обаче не си махнал olld;-)
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гамеспот вчера четох че на Windows 10 пиратски игри вече няма да могат да се играят ,всем ако неса купени. Ни кънтърстрайк на 10ката май няма да играеме.
55
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
Уникално глупава статия. Някой пак е ползвал гръбначния си мозък.
54
1
 
4
 
! Отговори
az tam преди 8 години
За всеки случай си направете един Ghostда може да си възстановите стария WIN, ако 10-ката не ви хареса.И внимавайте - ако го теглите от България се инсталира на български и после :)
53
3
 
13
 
! Отговори
Опън Сорс преди 8 години
Да живеят благородните дивелъпъри на Линукс. Да са живи и здрави че даряват един велик продукт на света безплатно. Другото няма значение
52
1
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Някой май не се сещат колко много, ама много си прав!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКойто е със седмица и сложи безплатната десетка разбира веднага колко много се е прецакал. Обмислям формат на С и връщане обратно с инстал на чисто....Windows 10 дава възможност да се върнеш към 7. Има опция за връщане на предишната версия ако не си доволен, не е нужно да затриваш всичко и да инсталираш отново.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 64 битова седмица съм, от две седмици ме кани да го пробвам. Ама няма начин да се случи ...
49
1
 
1
 
! Отговори
Тутуууу преди 8 години
До lolОт умрел писмо чакаш, братко. Мани не се излагай
48
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Що за изсмукана от пръстите статия...
47
6
 
10
 
! Отговори
Windows 3.11 преди 8 години
Явно дойде време да избираме между червеното и синьото хапче. Синьото хапче е Уиндоус-Червеното е Линукс. Твърдо избирам червеното.
46
3
 
9
 
! Отговори
маняк на CS преди 8 години
до анонимен 54Че то в света има два вида игр - кънтър страйк и всички останали.
45
2
 
5
 
! Отговори
Палавия техник преди 8 години
Госпожо/ице кикаир , мога да ви посетя и да проведем една дълга беседа по темата. А когато ни омръзне , бихме могли да правим далеч по-интересни и приятни неща с цел взаимно задоволство.
44
4
 
2
 
! Отговори
lol преди 8 години
игрите са оптимизирани, а чакаме и DirectX 12 :)
43
2
 
10
 
! Отговори
Робин преди 8 години
Джъткам си Windows 7 и много грубо му бия хикса на 10. Много съм разочаровам от 8.1, защото някой като ми седне на лаптопа и всичко се вижда, дори и кога съм фръцнал...... Но в крайна сметка всеки сам си избира.
42
5
 
28
 
! Отговори
Ужаса преди 8 години
Най-лошото е че сканира и открива всякакъв пиратски софтуър и игри които са инсталирани и стартират с помощта на "cracks" (кракове) на вашия компютър и ги де-активира, след което изпраща рипорт то сервер центъра на Майкрософт. Не мерси, на линукса всичко ми е ОК и два пъти по бързо, и не на последно място безплатно.
41
3
 
11
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
Браво Умнико!Явно много разбираш...Компютърните експерти нищо не разбират, само ти знаеш истината.Ти да не би случайно да пишеш тези хвалебствия от офиса на Майкрософт в България?За такива катоо тебе е констатирано - ***, но упорит! Значи, подходящ за Windows 10.
40
7
 
6
 
! Отговори
супер е преди 8 години
Тука някви гъонове, които не са виждали компютър отблизо, тръгнали да го плюят. ХР, 7, 10 - това са последните 3 Windows-a които наистина си струват.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, Тулски, ти не разбра ли, че точно тези, които си мислят, че не са интересни и няма какво да крият, точно те са любимата мишена за компютърни престъпления?Такава една Интернет офца, която и отворено всчико и сто и с "оголен ***" в Интернета, я доят, стрижат и колят докато си зяпа глупости по разни сайтове.Наскоро един такъв, дето нямало от какво да се безпокои, ми се жалва, че му работи бавно компютъра. Оказа се, че е хакнат и го ползват за WEB ресурс за разпространение на порно.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
виндос хр няма да го сменя и за златен платине и тем подобни виндоси.