Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?

Не прави всичко както предшествениците си
20 авг 2015 09:32, Александър Попов
132
Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?
Снимка: Reuters, архив

Рекламата ни залива отвсякъде, така че не е трудно да се открие какво ново предлага Windows 10. Това, което може да бъде по-интересно обаче е какво изчезва с пускането на новата операционна система на "Майкрософт" и как можем да възстановим функции, които ни липсват, пише ДПА.

Ясно е, че Windows 10 не оправдава напълно рекламата, че може да прави всичко, което предшествениците му правеха, отбелязва германското компютърно издание Чип.

На някои хора вече може да им липсва Windows Media Center, който вървеше със седмицата и осмицата за възпроизвеждане и стрийминг на филми, снимки и музика. На тези, които им липсва, има безплатен софтуер - Plex.

С Windows 10 не могат да се пускат дискове Blu-ray и DVD. Всеки, който се опита да гледа диск ще бъде помолен да си купи специално приложение за това от Windows Store.

Има обаче безплатни алтернативи като VLC Media Player. Съществуват и някои по-неизвестни. Когато се използва един път, програмата може да бъде заложена за използване по подразбиране.

Малките приложения, на които се радваха феновете на Windows 7, от часовника до календара и информацията за времето - вече ги няма. За тези, на които им липсва, има безплатна програма 8GadgetPack, която ги връща.

Функцията за обновяване също е променена. Докато потребителите преди можеха да избират между задължително и незадължително обновяване, сега има само задължителни обновявания. Трябва да се отбележи също така, че с пускането на Windows 10 ще бъдат деактивирани всички антивирусни програми с изтекъл лиценз и ще бъдат заменени от уиндоуската програма Defender.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Windows 10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупците обаче си лаят. Нито са пипали Windows 8.1, нито 10, но си лаят... 8.1 е най-добрият Windows, излизал до момента. Десетката е изключителна. Всички големи IT компании постепенно мигрират от 8.1 на 10. А който си мисли, че ЦРУ ще подслушва 1 милиард души, жестоко се лъже. Този, който е в полезрението на ЦРУ, ще го подслушват както си искат. А със сигурност глупавите хейтъри не са сред тези люде.
36
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?Не прави всичко както предшествениците си.Да, за разлика от предшествениците си шпионира яко. С него те гледат като на рентген. Непрекъснато праща данни на "сигурно място" в сървърите на Microsoft в Internet, а за да си го инсталираш, трябва да се съгласиш Microsoft да споделя информация за тебе и ползваните от теб ресурси на "сигурни техни партньори" (ЦРУ и останалите им разузнавателно - терористични организации). С Win10 убим всичко лично.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който знае защо дадох толкова много пари за скайпа знае и останалото.
34
3
 
16
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Тулски, първо въпросът е принципен, не желая личните ми данни, пароли, програми и т.н. да са достъпни за M$ и разни терористи като ЦРУ и АСН. Второ, редовно пиша против въпросните организации и САЩ по принцип, със сигурност фигурирам някъде. Трето, когато Оруел е писал "1984" едва ли е смятал, че книгата му ще стане реалност, при това с лихва, при това доброволно.
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе много нахален тоя уиндоус 10 бе - само ме кара да права неща, които не искам и постоянно ми навира разни грозни картинки
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
перфектна воайорска система - хич и не мисля да инсталирам
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да го сложа, че ми се развалиха драйверите за уеб камерата, току виж сам си ги инсталира за да може да ме следи :)
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво само ревете.Така ви манипулират големите корпорации, че и пари си плащате за да могат да контролират, следят и манепулират.Излезне нов модел телефон и се юрвате да го купувате. Корпорациите добре са преценили хем ще манипулират, хем ще следят а на всичкото отгоре и пари ще давате за това.
29
11
 
16
 
! Отговори
бивш-ром преди 8 години
Най стабилен и красив си остава Windows 7,само балъци си инсталират 8-ца или пък сега фалшивата 10....
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бас държа, че всички плюещи си ползват Google и не се замислят, че стават същите неща. И това което Google не знае вие доброволно го поствате в Facebook. Win10 ви е по-малкия проблем
27
1
 
1
 
! Отговори
schizz0 преди 8 години
Da puskat driveri za camera na ASUS che tezi ot 7 Ultimate ne vyrshat raota...
26
5
 
3
 
! Отговори
Win преди 8 години
Я тееновете да споделят в колко големи фирми те работят на WIN 10? Защитата на конфиденциални данни не е страх ЦРУ. А Google не е операционната система на която работиш. Нищо че за някой разлика между WIN и Google разлика няма.
25
9
 
9
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Освен това забива и върви като охльов на добър PC компютър .
24
0
 
7
 
! Отговори
знайко преди 8 години
До 24А аз управлявам климата,и не ми дреме за ЦРУ
23
3
 
7
 
! Отговори
Виндоус 10 преди 8 години
Не е зле 10 ката. А че всички които ползват gmail, социални мрежи и онлаци СМЕ в матрицатс, мисля, *** е ясно. :)
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Информацията от подслушването се предава на Фирми за Човешки Ресурси и Глобалните Корпорации .. ЦРУ управлява кариерата на човеците..
21
10
 
8
 
! Отговори
мм преди 8 години
Някой прекалява с шпионските филми, май.
20
7
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Бай Пешо от Полски Тръмбеш не е интересен за службите. Но! Това не им пречи да знаят всичко за него. Защото ако направи някоя беля, хоп в архива и гледат историята на посещенията на сайтове. И ако се е озовал в някои екстремистки, вече ще гледат на него като на терорист.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Tulski А по-добре да не подслушват .. времето се мени , може да пък някой да ден да стана интересен за ЦРУ , и тогава няма къде се скрия . ще знаят всичките ми приятели и контакти..
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И не само това. На мен ми спря принтера защото разпозна касатата като маниполилана.