Шерлок Холмс отново привлече британците

Бенедикт Къмбърбач отново е в ролята на героя на Дойл
3 яну 2014 10:06, Петя Славова
7
Шерлок Холмс отново привлече британците
Бенедикт Къмбърбач отново е в ролята на Шерлок. Снимка: Reuters

Завръщането на Шерлок Холмс по британския телевизионен канал Би Би Си1 е било гледано средно от над 9,2 милиона души, съобщи Би Би Си. Като цяло отзивите на критиците и зрителите са положителни.

Първите пет минути от първата серия на третия сезон на популярния британски телевизионен сериал "Шерлок" са събрали пред екрана 9,7 милиона души. Резултатът е по-добър от предишните. На 1 януари 2012 година например първата част от втория сезон е проследена средно от 8,75 милиона души, а 9,78 милиона са гледалите последната част, завършила с предполагаемата смърт на Шерлок Холмс.

В новия епизод тази година са предложени няколко различни версии за това как Холмс е оцелял след падането, с което завърши вторият сезон от поредицата, пише БТА.

Първата серия от третия сезон на сериала "Шерлок" бе излъчена на 1 януари 2014 година в 21.00 часа по Би Би Си 1. Серията се казва "The Empty Hearse", а главната роля в нея отново се изпълнява от Бенедикт Къмбърбач.

През новия, трети сезон зрителите ще видят три епизода от популярния сериал, като времетраенето на всеки от тях е по 90 минути.

Телевизионната поредица, която е излъчена за пръв път по британската телевизия през 2010 година, е по сюжети на книгите на сър Артър Конан Дойл. В новия сериал обаче Шерлок Холмс използва смартфон, а неговият приятел и неизменен придружител д-р Уотсън пише в блога си, вместо да си води записки.

Технологичните новости и ритъмът на съвременния живот обаче не затъмняват главните черти на прочутия частен детектив - проницателния му ум и авантюризма му.

В поредицата освен младия Бенедикт Къмбърбач, който изпълнява ролята на Шерлок Холмс, играе и Мартин Фрийман, пресъздаващ образа на д-р Уотсън.

Излъчваният по Би Би Си 1 сериал събира многомилионна аудитория пред малкия екран. Показват го в над 180 страни, сред които и България. Поредицата е отличена с редица награди. През 2011 г. получава БАФТА като най-добър драматичен сериал, а през май 2012 година също с БАФТА са наградени сценаристът Стивън Мофат и изпълнителят на ролята на главния злодей Мориарти, актьорът Андрю Скот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го д*те всички, които не разбирате брилянтността на този сериал! Да не би българските помии, които пускат да са по-добри ? Във всяка една минута този сериал те държи в напрежение какво ще се случи.. Очакваш всеки един нов епизод с нетърпение. Ето това е сериал! Относно обидите до Бен, бе я се застреляйте! Бенедикт играе повече от перфектно, никой друг нямаше да е по подходящ за ролята на Шерлок от него. Мартин също си пасва с Уотсън. Като не ви кефи нещо, не изразявайте селкото си мнение!
7
0
 
4
 
! Отговори
fck преди 10 години
Пича доста добре играе шерлок :). щом аз го оцених с отличен.. евала ще гледаме новите епизоди ! :)
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие не сте в ред....това е най-добрия Шерлок от години, може да не е красавец, каквито явно сте свикнали да ви се доставят по всяко време от телевизията, но има толкова чар и присъствие на екрана, че този брой зрители даже ми се вижда малък. Дано се задържи дълго в ефир
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грозник
4
5
 
4
 
! Отговори
Неразбирко преди 10 години
Сериалът за Шерлок Холмс с този актьор е отвратителен ...
3
0
 
3
 
! Отговори
Успех на сериала. преди 10 години
То и при нас се гледа ама не .. ние пазаруваме "сърдити старчета " от САЩ и го въртим по 10 години.. и после що ни е глупава телевизията.. Заради това който знае английски гледа сериалите директно от източника а не да им слушам тъпите преводи. (немските преводи също не стават, много гадно е като не чуваш гласа на актьора..).Поздрави,
2
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 10 години
Сериалът наистина е хубав, жалко че е само по 2-3 епизода на сезон. През останалото време който иска да гледа отново Шерлок, може да хване Elementary с Луси Лио. Там Шерлок е бивш наркоман.. но пък има McIntosch озвучаване в дома си :)
1
4
 
2
 
! Отговори
Гледач преди 10 години
По-добре да гледам фермите. Тоя актьор ми е малко противен. Не знам защо.