Алексей Петров – на свобода срещу подписка

Той обяви, че само съдът не се поддава на натиск
Обновена: 7 фев 2011 14:17 | 7 фев 2011 13:28,
302
Алексей Петров – на свобода срещу подписка
Алексей Петров не скри усмивката си в съдебната зала. Снимка: БТА

Соченият за лидер на престъпната група „Октопод“ Алексей Петров вече няма да е под домашен арест.

Софийският градски съд промени мярката му за неотклонение в „подписка“, което означава, че той няма да може да напуска местоживеенето си без разрешението на МВР.

„Съдът доказа, че е единствената достойна институция в България, която не се поддава на натиск“. Това бе коментарът на Алексей Петров, след като излезе от съдебната зала.

Той обвини прокуратурата, че изпълнява политически поръчки.

„Бяхте свидетели на една илюстрация – как прокуратурата може да фабрикува доказателства как прокуратурата е инструмент за политически поръчки на управляващите”, заяви Петров.

Още по темата

Бившият съветник в ДАНС се закани да заведе дела срещу някои политици и медии. Той заяви, че не е доказано едно от, по думите му, най-тиражираните обвинения – за склоняване към проституция.

„Половин година моята снимка се показваше заедно с едни голи жени. Днес разбрахте, че такова нещо няма”, коментира Петров.

Днешното заседание бе по искане на защитата на Алексей Петров, който бе задържан преди година при спецакцията „Октопод“.

Според разследващите Петров е част от престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от изнудване и рекет, през склоняване към проституция, източване на средства от "Кремиковци", до търговия с влияние и източване на ДДС от държавния бюджет.

Впоследствие обаче обвинението бе свито до рекет, изнудване и разгласяване на държавна тайна.

Миналата седмица Алексей Петров сформира екип за предстоящите тази година президентски избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: октоподАлексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха ха : долу Пешо, да живее Пешу, долу Мара, да живее Тошу.....
223
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пореден удар срещу Цецо-апартамента и Боко-тиквата от страна на корумпираната съдебна система. Всички са "един дол дренки" и служат на чужди посолства и "чичко паричко". Парата клати феса и един управник от 21г. няма, който да е национално отговорен
222
4
 
18
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
ЕТО Я ЛЯВАТА НАДЕЖДА НА БСП..ИЛИ ПО-ТОЧНО ПОРЕДНОТО КАМИКАДЗЕ НА БСП..ХАХАХАХАХА САМО ЗА МАЙТАП СТАВАТЕ ВЕЧЕ..
221
12
 
7
 
! Отговори
МУТРИ преди 13 години
Народа свикна да го управляват мутри,така че дали ще е Борисов или Петров,на народа е все едно.
220
1
 
14
 
! Отговори
AXEL FOLEY преди 13 години
е гаси мазната мутра !!!Дали ще го свитнат сега като е свободен да излиза от къщата си ?
219
1
 
6
 
! Отговори
Баровец с Х6 преди 13 години
Алеко как стана богат.Взе апартаменти,бизнес и казина на добри хора.Не на някви други муттри.Един познат на времето яде бой от хора на Алеко.И сега този ще става президент.Да ама не.Само Герб.И Бойко.Алеко ще те направим президнт обещава ме.Само че на затвора.
218
4
 
12
 
! Отговори
чичо преди 13 години
АКО ГЕРБ ИЗДИГНАТ КАНДИДАТУРАТА НА ЕДНО МАГАРЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ С ЛЕКОТА СРЕЩУ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК И УБИЕЦ.ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАЗБРА И ЗНАЕ ЧЕ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е МАФИОТ,ПРЕСТЪПНИК И ЧЕ Е ЗА ЗАТВОРА ,А САМО СЪДА НЕ ГО РАЗБРА ТОВА.СЪДИИТЕ РАЗБИРАТ САМО ОТ .....ПАРИ ...КОЙТО ПЛАЩА Е НЕВИНЕН----В СЛУЧАЯ-ТРАКТОРА
217
2
 
11
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Ааааааааахахахаха.......Направо-президент!Хаааааахахахаха...........Ееее...па нема такава Държава!Е па нема!!!Пфуууууууууууууууууу...........
216
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сапунка и пак сапунки.
215
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Усмивки от старите ленти.Смях в залата .Вече не се разбира кой на кого дава и взима .То в Мексико сапунките са по умни от българското ежедневие .
214
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЛФ /Петров/ - последната надежда на БСП. Колко са само пропаднали, щом разчитат на тоя, къде се занимава с публични домове, рекет и изнудване.
213
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SRAMEN DEN ZA VSICHKI SADII
212
1
 
4
 
! Отговори
циркове преди 13 години
Коментарите са като на възрастни дечица които хем не разбират, хем коментират :: " долу тоя, долу ония" " да живее тоя, да живее оня" " тоя президент , оня в затвора" " долу тея, горе онея". Гимназистите са много по умни !
211
3
 
5
 
! Отговори
219 преди 13 години
А според теб кой трябва да разбута котилото в съда и прокуратурата? Или както по едно изказване на тоя същия ще ги оставим като доносниците от ДС да се пенсионират? Ако като дойде на власт оправданието, че съдебната система е корумпирана и пречи хващаше дикиш, сега след като изтече половината мандат на Тиквун вече не върви. За половин мандат трябваше да е реформирал тази система. А той кво е направил - нищо. Е кво пет мандата ли да го търпим и да слушаме само оправдания?
210
4
 
4
 
! Отговори
много преди 13 години
гафове и то *** и детско смешни от времето когато си играехме на индианци, сега винету и сие с всеки иминат ден ще падат надолу и по надолу докат си слязат в кочинката
209
1
 
7
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
До - истина ...дали вземаш някакви слни лекарства - ако не , време е да започнеш ...
208
2
 
4
 
! Отговори
Мравка до истина преди 13 години
Ти вярваш ли си в глупостите които пишеш?
207
3
 
10
 
! Отговори
хм... отново преди 13 години
Как един *** *** от село бабинци се хили... докато има такъв съд и прокуратура дотогава такива *** ще си разиграват коня
206
2
 
7
 
! Отговори
До истината преди 13 години
Ако вярвш в това, което пишеш, значи си за психиатър.
205
3
 
1
 
! Отговори
221 преди 13 години
Ха-ха-ха гербавчо може ли да те питам нещо :))) Как ти звучи това :):Специфичните цели на комуникационната стратегия за прозрачно управление са:- Да съдейства за изграждане на обществено съзнание, за което борбата с корупцията не е проблем, а решение;Ти ми кажи, а аз ще ти кажа в чия стратегия това е записано и си седи в официалния сайт :)))