Красьо Черния излиза чист от лобисткия скандал

Разследването за търговия с влияние е прекратено
Обновена: 11 апр 2011 16:25 | 11 апр 2011 16:24,
109
Красьо Черния излиза чист от лобисткия скандал
Красимир Георгиев. Снимка: Булфото

Прокуратурата е прекратила разследването за търговия с влияние срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния. Това съобщи адвокатът му Христо Ботев след днешното заседание на Софийския районен съд по делото за лъжесвидетелстване.

„На практика е прекратено, за което има и процесуални документи“, каза адвокатът.

Според прокуратурата производството за търговия с влияние е прераснало в обвинение за данъчни престъпления, което обаче не е свързано с лобисткия скандал, който избухна в средата на 2009 г.

Тогава членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Колев, обяви, че срещу 200 000 евро „черничък плевенчанин с ланци“ обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на магистрати.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени. Още в началото на скандала от прокуратурата признаха, че няма големи шансове срещу Георгиев да започне дело, защото Иван Колев разкри скандала пред медиите, вместо да подаде сигнал.

Още по темата

На днешното дело за лъжесвидетелстване показания даде Иван Димов – бившият член на ВСС, който бе уволнен дисциплинарно от поста съдия в Софийския военно-окръжен съд заради скандала „Красьо“.

Димов увери, че не е лобирал за назначени, но знаел, че във ВСС са се обаждали министри, депутати и магистрати.

"Много широк кръг, което е и самата истина", коментира той. Димов обясни, че се е запознал с Красимир Георгиев в кафене покрай Стойко Стоев – друг член на ВСС, който ще бъде изслушан на следващото заседание по делото. Разказа, че Красьо искал от него да го запознае с кмета на Сливен Йордан Лечков, с когото са от един град.

По думите на Димов, ако не бе избухнал скандалът, днес той не би разпознал Красимир Георгиев. Според телефонните разпечатки обаче двамата са провели около 30 разговора. Димов обаче каза, че много от тези разговори не са водени, тъй като от разпечатките видял, че са продължавали едва по няколко секунди.

Очаква се на 16 юни Красимир Георгиев да даде обяснения пред Софийския районен съд, когато продължава делото за лъжесвидетелстване.

Днес той коментира, че чака този момент с нетърпение, защото тогава истината ще излезе наяве и ще се види „кой е крив и кой е прав“.

Срещу Георгиев има и дело за укриване на 95 хиляди лева данъци. След като обвинителният акт за това бе внесен в Софийския градски съд, комисията „Кушлев“ запорира имущество на плевенчанина за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
дааа, преди 13 години
71 --- най-добре го казва "да издигаме билбордове със съставите на съдии с най-знаковите дела",за които да има народни празници и веселия!Радост ,....
82
2
 
26
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Такива като Красьо ни управляват, и решават съдбите ни 20г.!
81
3
 
8
 
! Отговори
На майка ви питката преди 13 години
Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнениКой лъжете ?? Един уволнен нямаше, имаше 2ма ги понижиха и преместиха на друга длъжност за срок от 1 година, това НЕ е наказание. Нарича се подигравка с българският народ, който ви плаща заплати да стоите по цял ден и да обслужвате лични мафиотски интереси, а обикновенния човек да мачкате! Дано от рак заболеете всички и парите да не ви стигнат !!
80
2
 
17
 
! Отговори
Заседател! преди 13 години
А Ви какво очаквате , ми нали той ги е назначил!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихих ! Така е и така ще бъде! Първо се научете що е право о тогава! Правото не е да конкретизираш виновник защото имал телефонни номера записани:)) Сега имаше и уволнени в това направление и те като влезат да оспорят уволнението си и ще стане весело! Данъкоплатеца ще плати заплатки за непрпавомерно уволнение:) Добре! Така се плаща за политическо мотивирано говорене:) Един обвинява, тълпата крещи в екстаз и после тълпата плаща сметката:)))))
78
1
 
13
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Някой нормален и разумен човек в Корумпестан очаквал ли е друго развитие на делото? Аз ...не.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гарван гарваново око не вади!
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не разбирам за какво е виновен Красьо - не са ли по-виновни кандидатите за съдии, които са плащали и тези съдии, които са манипулирали изборите? Да не говорим, че не се доказа никаква изгода за Красьо, настъпила в резултат на търговията му с влияние.С този процес съдебната система се опитва да отклони вниманието от себе си като го насочи към Красьо като основен проблем, което е смешно, ако не беше трагично.
75
0
 
10
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
На Красьо Черния трябва вече да му викат Красьо Белия щото е изпран с най якия препарат за изпиране без накисване "La Piovra BG " след използване досието ти и ризите ти стават искрящо бели.
74
0
 
9
 
! Отговори
DIDO преди 13 години
Съдебна система-трагедия.
73
0
 
6
 
! Отговори
заглавие преди 13 години
Тайните масони сред магистратите + Краси Черничкия пич и независимия съд у нас.. Има го в гугъл, за любознателните.
72
0
 
4
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 13 години
KRASIO CHERNIQ....S CHESTNITE SINI OCHI...
71
0
 
5
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
този спи с фолк дивата Магда
70
3
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 13 години
Благословията ти, чадо, в случая я насочи към прокуратурата, НЕ към съда, защото тя е прекратила производството. Чети първото изречение. Прокуратурата би трябвало да е независима власт от съда и от полицията, но под мекото ръководство на глав.про. Кокинов се е превърнала в инструмент за изпълнение на мръсни поръчки на Цвъ. Цвъ. и прочие ***. СЪДА в момента е последната преграда пред диктатурата, всяко стадо си има ***, ама в съда е 10% да кажем, а в т.нар. органи е наобратно (100-10)%.
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да се издигнат билбордове на съдийските състави на всяко знаково дело. Да им се радваме...
68
1
 
2
 
! Отговори
боян преди 13 години
ААААААААААХАХАХАХААААААААААААААААААААААААААААААА
67
0
 
8
 
! Отговори
Рижавия преди 13 години
Красьо черния .. ха голяма грешка :) Скоро близките му ще раздават ЖИТО :)
66
0
 
16
 
! Отговори
Възрожденец преди 13 години
Дойде време да запеем възрожденската песен " Вятър ечи балкан стене " !!! Такова гьонсуратство не е имало и по турско !!!!
65
0
 
7
 
! Отговори
666 преди 13 години
стига сте писали глупости:има си двоен стандарт във всичко в нашта мила родина и те това е!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Представяш ли си?Този който казва на съдиите кой да бъде оправдан не беше осъден!Този момък нито български, нито чуждестранни съдии могат да го барнат!