Прокуратурата поиска около 5 години затвор за Ковачки

Чистото му минало изигра роля за искането на наказание около средното
11 апр 2011 17:14,
55
Прокуратурата поиска около 5 години затвор за Ковачки
Христо Ковачки. Снимка: Булфото

Ефективна присъда в средния размер – около пет години, поиска прокуратурата за Христо Ковачки.

Бизнесменът е подсъдим за укриване на данъци в размер на близо 16 милиона лева. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е между 3 и 8 години.

Още по темата

Държавното обвинение отбеляза като смекчаващо вината обстоятелство чистото минало на Ковачки.

Според прокуратурата 16-те милиона лева ДДС са източени през четири фирми, собственост на бизнесмена – купувани са скъпи машини и оборудване, които компаниите препродавали помежду си, а държавата им е възстановявала ДДС.

Разследването срещу бизнесмена започна в края на 2008 г., когато полиция и данъчни обискираха офиси на фирмите му. По-късно бизнесменът бе задържан, а впоследствие – освободен под рекордната гаранция от 300 000 лева, която впоследствие бе намалена на 200 хиляди.

Днес защитата на Христо Ковачки заяви, че обвинението не е успяло да отговори на въпроса откъде всъщност са машините, за които се твърди, че са предмет на фиктивни сделки.

Всички машини са налични и дори комисията "Кушлев" ги е оценила в свой опис, изтъкна защитата.

Съдът ще се произнесе с присъда по делото в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Сторко АД - гр. Плев преди 13 години
За да придобиете представа какво става във фирмите на Господин Ковачки, вземе и надникнете в Сторко АД - гр. Плевен.Пълна лудница е там!Госпожа Соня Живкова определя на кой апап колко да му са даде в пликче, кой земеделски производител да бъде натикан в мише дупка.Официално едни вземата на хартия едно, но дефакто е коренно различно!Ромите от с. Буковлък работят за жалки жълти стотинки, а други пък за добри левчета! Не вярвате, ами идете и вижте какво се твори там ..!И се срещнете със Сонче
54
0
 
7
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Съдия по делото Ковачки е поредната дама от Наказателното отделение на СГС - Александра Йорданова. Оказа се,че тя си има вземане-даване с една от неговите фирми. Как смятате,ще го осъди ли?
53
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Кажете ми за 12 години СГС и САС кои важни престъпници осъдиха? Вярно, преди 2 месеца осъдиха А.Томов и Мургина на първа инстанция, но както виждате, делото не се придвижи към САС и тях ще ги оправдаят. Съдийките от СГС са "печени в занаята", те ще отръскат здраво джоба на Ковачки и сетне ще го оправдаят поради "липса на убедителни доказателства". Тази дейност им е до болка позната,така че и този път ще приложат методиката на работа с богат обвиняем. Много пари и оправдателна присъда!!
52
0
 
0
 
! Отговори
dogan преди 13 години
Zna4i tozi xubosnik triabva dae sas Valio Toploto vav edna kilia zaedno sas Rumen Ovcharov i vinagi usmixnatia Sefan Sofianski i daim vzemat vsi4ko koeto pritejavat i na texnite jeni sa6to.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 20 години гласуват закони и закончета в защита на престъпниците и във вреда на българските граждани, дори наглата Татяна Дончева, която се пише за морална, прокара закона Ванко-1, с който извади осъден престъпник от затвора. Крайно време е да се създаде изцяло нов Наказателен кодекс, а не като сегашния, който е з закрила на измамници, убийци и престъпници, дори няма закон за измама с недвижим имот, вероятно в полза на имотната мафия....и други мафии.
50
0
 
0
 
! Отговори
sadia преди 13 години
ot koi otbor si ti bre? koi te izprati? koi te sazdade? za kakvo se borish?
49
0
 
7
 
! Отговори
уууууууууууууу преди 13 години
за 16 милиона лева,5год.браво то и аз бих ги лежал,егати ненормалната държава
48
0
 
5
 
! Отговори
марти преди 13 години
А кога господа и дами от българската проКУРАтура,лицето Ал Том,по известен като Сашо Апашо и Лупи ще бъде пременен в райе,и ще започне да прави компания на *** зад решетките???Или той си получи индулгенцията???
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАТО ГО ОПРАВДАЯТ - ЩЕ БЪДЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧИСТ БИЗНЕСМЕН В ТАЗИ ДЪРЖАВА!ЧЕСТИТО!!!
46
0
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
И този ще иде в затвора толкова колкото отиде и ЛУПИ .Въобще нито един крупен мошеник не е споделил килия с *** .Затова ще се чувстват безнаказани и ще си продължават с далаверите.
45
0
 
6
 
! Отговори
crus преди 13 години
за пореден път след четене на новините се чувствам като абсолютен балък....значи ако живея с някакви морални норми и принципи а не убивам ,крада и всякакви простотии изглежда съм ненормален ....очевидно не вписващ се в обществото....Чалгария
44
1
 
6
 
! Отговори
Логика с бира преди 13 години
Спонсорите на Мезонет Гоцев до един са крадци.............какъв тогава е п-Резидента ?
43
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Какво е това съдебно тълкуване "около" ????? Това може да означава и 1 ден?!?!
42
1
 
12
 
! Отговори
читател преди 13 години
Само линч, линч до край.Думите свършиха.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя е човек на ГоцЮ.....а Гоцю е шефа на Българсия Съд.Така,че ще го оневинят.
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На такива като Ковачки и доживотен без право на помилване ни им бил малко. ОГРАБИХА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД. ЖИВЕЯТ СИ КАТО ДЕРИБЕИ НА ГЪРБА НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ИЗГРАДИЛИ ТОВА, КОЕТО ТЕ ОТКРАДНАХА - ИКОНОМИКАТА ! А децата на тези с ограбения труд, сега им работят за по 400-500 лв. - Колкото да вегетират.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да му конфискуват ТЕЦ-овете на тоя. Не плащайте такса мощност. Това е пладнежки грабеж и абсолютно незаконно.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая *** трябва да лежи до живот в затвора и да му конфискуват всичкото имущество. Долен крадец и престъпник!
37
1
 
14
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Ще му го накривят. То гарван гарвано око не вади. Този пеликан си е опекъл работата. Вкарат ли го в затвора стотици миньори остават без работа. Сетила се мара да се побара. Ей за нищо не ставате сегашните управляващи. По сте зле и от крадливата тройка.
36
0
 
22
 
! Отговори
ТОПЛОТО преди 13 години
ЗА 16 000 000 - 5 години...на мен за 2000 лв. към ТОПЛОФИКАЦИЯ, колко ми се падат ?