Делото "Белнейски" вече е в Апелативния съд в Пловдив

Защитата на Лазар Колев иска отмяна на доживотната присъда
Обновена: 13 юли 2011 13:06 | 13 юли 2011 13:06,
34
Делото "Белнейски" вече е в Апелативния съд в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

"Доживотната присъда без право на замяна за Лазар Колев, произнесена от Пазарджишкия окръжен съд, трябва да бъде отменена", поиска адвокат Димитър Марковски, защитник на осъдения за убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски.

Защитата вече е внесла жалба в Пловдивския апелативен съд срещу осъдителната присъда. В нея са посочени нарушения в хода на делото, на база на които адвокатите Димитър и Марин Марковски настояват Лазар Колев да бъде оправдан, защото обвинителният акт не доказва вината на Колев за убийството на двете момичета от Пазарджик.

"Присъдата е една груба съдебна грешка, затова искаме делото "Белнейски" да бъде върнато за преразглеждане в Окръжния съд в Пазарджик", отбеляза още Марковски.

От апелативните магистрати адвокатите ще поискат нова експертиза на нокътните изрезки на сестрите Росица и Христина, които са сред основните доказателства по делото.

Защитата настоява в съдебна зала да се изслушат и записите, събрани с подслушвателни устройства, за които се твърди, че на тях Лазар Колев си признава за извършеното двойно убийство пред ключовия свидетел по делото – Владимир Славов – Иширковеца, който е бил съкилийник на Колев.

Още по темата
"Показанията на Славов са пълни лъжи”, категоричен е адвокат Димитър Марковски.

"20 кашона с документация по делото са заведени в деловодството на Апелативния съд в Пловдив”, съобщиха за Dnes.bg от Съдебната палата. Те са пристигнали от съда в Пазарджик със специален куриер и ще бъдат разпределени на електронен принцип на съдия.

Процесът "Белнейски” ще започне да се гледа от Пловдивския апелативен съд през есента. Той ще се следи от евроадвокати, които са представители на международната организация „Адвокати без граници”.

Очаква се на заседанията да присъстват и хора от Българския хелзинкски комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
13
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 12 години
Един черен джип, ML 350 с немска регистрация и шиофьор, от който цялата ни пазарджишка околия е пропищяла нееднократно е разкарвал тия куRви до Цигов чарк и Св.Константин - "на разходка" за някоя и друга "СФИРКА"
11
0
 
19
 
! Отговори
Пазарджиклията преди 12 години
За сведениена посрещачите и всички останали и най-вече за съдиите и прокорорите. Втория и основен участник в това гнусно деяние благополучно се измъкна от страната докато се разправяхте с този малаумен кокошкар Лазар Колев. Да той е чукал, ама не е убивал тия куRви, обачеее след като са били пречукани, има 3 основни версии за това защо и как е трябвало да намесят и Лазер, който е предоставил момичетата на палачите си. И сега тоя малаумник изяжда калая на онези с черния джип....
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 кашона с документация по делото са заведени в деловодството на Апелативния съд в Пловдив. Tuk ce govori za golemi pari ! Lazar gi niama ! A da nadniknem koi li gi dava ?!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
A, нямаше ли да е по-евтино и добре за всички просто някой да го пречука тоя ***!?
8
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Адвокат да си в днешно време... толкова много Престъпници и толкова продажни съдии :) Това си е най-доходния Бизнес... че даже и ги Уважават ... хахаха... "Без чест ли си? Прави ти чест!"... И ето ме: важен, блестящ, елегантен,богат като истински Крез!И знам аз: крадец съм, лъжец, спекулантин,безчестник; но... винаги с чест!"...
7
0
 
11
 
! Отговори
amina преди 12 години
Марковски си е направил сметката, след като осъди България в Страсбург, може би ще получи доста голям хонорар...
6
3
 
22
 
! Отговори
crus преди 12 години
Делото е такава пумия ... Марковски не взима пари за него ....присъдата е леко абсурдна при условие че магистратите признават участието на втори човек ..*** него никои не го търси ....тия наблюдаващи евроадвокати ще се хванат за главата какъв абсурд е тая съдебна система и наказателния ни кодекс.... съдиите ни са просто чиновници на хранилка ...страната на абсурдите РъБъ
5
1
 
22
 
! Отговори
до tulski преди 12 години
Силно се съмнявам Лазар Колев да си плаща. Делото е достатъчно знаково, Марковски не е останал на хонорара на този точно!
4
6
 
16
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Интересно този безработен Лазар Колев, откъде има пари да плаща на двама скъпи адвокати ? Дори и да го оправдаят, в една нормална държава властите би трябвало да се заинтересуват от тези доходи.
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството трябва да намери начин да отстрани всички червени магистрати, защото те непрекъснато ни дърпат назад, в интерес на партията-майка.
2
1
 
12
 
! Отговори
DA PITAM преди 12 години
TOA SAD LI VARNA PANAIRA NA GERGOV
1
4
 
23
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
Ей го, тоя е следващия дето ще почнат да му капят зъбите...