Делото "Белнейски" влиза на 15 септември в Апелативния съд

Защитата на Лазар Колев имала нови доказателства
10 авг 2011 18:30,
42
Делото "Белнейски" влиза на 15 септември в Апелативния съд
Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Пловдивският апелативен съд насрочи делото за убийството на сестрите Белнейски за 15 септември. Това съобщи адвокат Димитър Марковски.

По думите му бързо ще бъдат изготвени доказателствени искания пред съда и в кратък срок ще стане ясно дали те се приемат.

Още по темата

Исканията са да се направи експертиза за автентичност на ноктите на двете момичета, защото за тях според защитниците на обвиняемия Лазар Колев има доста противоречива информация.

Защитата на Колев отново ще пледира "невинен" по всички обвинения, категоричен бе Марковски пред "Дарик".

Адвокатът обяви, че ще настоява делото да бъде върнато на първоинстанционния съд за преразглеждане "заради груби нарушения по време на процеса".

Защитата на Колев ще поиска още пред Пловдивския апелативен съд да бъдат изслушани СРС-та, за които прокуратурата твърди, че са изготвени от подслушвателните устройства, монтирани в якето на ключовия свидетел по делото Владимир Славов - Иширковеца.

На 11 юни Пазарджишкият окръжен съд постанови доживотна присъда без право на замяна на Лазар Колев за жестокото убийство на сестрите Белнейски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Примитивите от полицията на Запалката продължават да ни смятат за ***..., защото делото е пълно с идиотщини1. Момичетата си тръгват от "купона" ей така... - безпричинно... (извикани са на адрес)2. Качват се посред нощ в колата на напълно непознат... (бияча на вилата, изпратен да ги вземе)3. "Непознатия" ги кара на "адрес"..., на негов познат, а момичетата едва ли не са го молили за това... (полицията не иска да разследва кой е той и кое е мястото въпреки, че убийството не е извършено на мястото където ги намрат...)4. "Непознатия" на момичетата изнасилва по-голямата... и след това просто ей така безпричинно я убива... 5. "Непознатия" на момичетата се връща в дома на приятеля си, за по-малката..., изнасилва я и нея до трупа на сестра и, после убива и нея (малката явно само е доубита там, преди това момичетата са размазани с джип върху стената на вилата, което беше доказано от САМОУБИТИЯ експерт)6. Непознатия, доубил малката сестра изпада в депресия Нормално, трябвало е да изхвърли два трупа, а се е наложило да доубе малката7. всичко по-горе, а и ДНК измамите са даказателство, че ИСТИНСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ може да си го позвали, а това могат да го направят само няколко души в държавата ни Подкупа от 500 000 евро е по-голям дори от парите за убийството на Б.Борисов и такъв подкуп е по силите на не повече от десетина души в БългарияИзвод:Примерно Запалката е имал тази власт и прекия достъп до хората с парите Примерно, де- Намирането на истинския извършител е детска игра. Но не и в България, не и при това правосъдие!!!
40
1
 
4
 
! Отговори
Дона преди 12 години
Напълно поддържам версията на 26,логично е че сестритеса отсранени,защото са неволни свидетели на нещо,което не е трябвало да видят.Не знам как доказа прокуратурата че Колев е извършил сам двойно убийство и колко са убедителни фактите.Това момче е жертва и нищо повече.И друг път съм писала,кога ще се потърси отговорностот родителите за тяхната безотговорност.??????Две момичета липсват от дома и те три дена не ги търсят,"мислели че са при баба си"???А иначе търсят право?
39
0
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 12 години
Абе то стана ясно, че никога няма да се разбере истината ... Ако някой очаква това да се случи, успех! Толкова години минаха, какви ли не хипотези и обвинения и новопоявяващи се "доказателства" ли нямаше. И какво е ясно в крайна сметка, че аз нещо не разбирам ?!
38
1
 
13
 
! Отговори
12324 преди 12 години
Само си помислете: ако някой от Вас е извършил убийство със съучастник ( защото и на децата е ясно че там е имало втори човек) би ли прикривал втория убиец 5 години. Хората сме устроени така, че дори когато сме виновни, искаме да има и друг виновен с нас. Лазар Колев не е убил и не знае кой е убил сестрите Белнейски. Ако знаеше, досега да е мъртъв. Ако ги беше убил, да си е признал на втория ден. В Пазарджик полицаите и надзирателите не се шегуват....
37
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
31-ви,Много хубав пост, само накрая си завършил с едно голямо... Какво общо има ГЕРБ със покриването на случая? Какво направиха предишните мафиоти по делото, когато му беше времето?Сега, след толкова години ще правят експеризи... Или може би предлагаш да го спрат? Кой убил - убил, нека си живее щастливо?
36
0
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Че е цирк цирк е и децата разбраха това.Не не е за съжаление *** ...а бе правят ни на.......
35
1
 
29
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Заглавието трябва да бъде"Циркът започва на 15 септември"Бих се съгласил че Колев е убиеца ако не бяха се случили следните неща:след намирането на телата на сестрите веднага са измити особено грижливо,неудобното заключение на професора му костваше живота(мисля че само *** ще повярват че се е обесил на катерушка) още няколко човека видяли нешо и съпричастни към убиството са мъртви.Мисля че убиците са по върховете на власта,друго логично обяснение няма.
34
2
 
14
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Ееее кой е тоя Петърнейчев...е.....си името...да да БСП...ДОБРЕ ДЕ ДРУГАРЯТ станишев защо не вземе отношение по въпроса все пак е негов депутат.
33
1
 
13
 
! Отговори
прав си 31 преди 12 години
По зле са и от БСП. Но какво може да очаквате от този коромпиран съд. Ето как върнаха лиценза на ЛУКОИЛ. А Лазар е невинен и тези от Пазарджик го знаят. И как така всички свидетели намериха смърта си. Всичко е нагласено, това че има свидетел че Лазар си е признал...това са чисто глупост. Никой убиец няма да признае .
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Петърнейчев блъсна и уби възрастен мъж24 декември 2005 14:07Синът на бившия заместник-транспортен министър и настоящ депутат от левицата Георги Петърнейчев Атанас, застава пред съда като свидетел по делото "Белнейски". РАБОТАТА Е ДОСТА ДЕБЕЛЕ.ЛАЗАР КОЛЕВ Е НИКОЙ ИЗОБЩО НЯМА КАК ДА СЕ ЗАЩИТИ.
31
3
 
26
 
! Отговори
ПО ЗЛЕ И ОТ БСП преди 12 години
НЕЩАСТНА ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА.ЛЕКАРЯ ПРАВИЛ АУТОПСИЯТА КАЗАЛ, ЧЕ СА БИЛИ БЛЪСНАТИ ОТ КОЛА И НЕ СА БИЛИ ИЗНАСИЛВАНИ.ЩОМ НЕ СА БИЛИ ИЗНАСИЛВАНИ КОЛЕВ НЕ Е ВИНОВЕН.ОНЯ НЕЩАСТЕН СКИТНИК ДЕТО ГО ХВАНАХА В БОРИСОВАТА ГРАДИНА И ТОЙ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ.ФУТБОЛНИТЕ ЗАПАЛЯНКОВЦИ ДЕТО СИГУРНО ГЪРМЯТ ПИРАТКИ И БОМБИЧКИ ПО СТАДИОНИТЕ И ТЕ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ КАТО ТЕРОРИСТИ.ЕТО ТОВА Е ГЕРБ. ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОТЧИТА ДЕЙНОСТ ЗА ПРЕД НАРОДА. ВИНОВНИТЕ НА СВОБОДА А НЕВИННИТЕ В ЗАТВОРА.
30
2
 
23
 
! Отговори
до 29 от 5 преди 12 години
Що да не говоря така? Колко доказателства искаш още, колко факти че да си мислиш че този е убиеца? Нима така естествено да измират един след друг очевидците и експертите по това дело не ти прави впечатление? Трябва да си най-големия *** на земята за да не разбираш, че се прикрива истинския убиец. Върви си пий хапчетата и си лягай, че ставаш за смях!
29
10
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Или си празнодумец или празноглаглавец, а може би и двете в комбинация с нещо още по-лошо. Ако си запознат със събраните по делото добре подготвени ходове от страна на тази креатура от снимката нямаше да говориш така. Постарай се да прочетеш ховече и тогава пиши, да не говорим, че свидетелите, които бяха посочени от него се отказаха от показанията си !
28
6
 
2
 
! Отговори
Jolly Roger преди 12 години
До 20:Прав си и се извинявам. А как се отнасят хората с мен ми пука на шмайзера. Където трябва хората ми викат господине.
27
1
 
14
 
! Отговори
Войн преди 12 години
Бате...не са само 1 или 2 *** пребити в нашата държава...тия с мерцедесите и бееметата дето трепат хората за тех им е простено...а *** дето им правят кинтите объркат ли се случва същото както в случая...Ясна е системата и така изглежда от страни..
26
1
 
34
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Дядото, който вижда, че сестрите стават свидетелки на блъскането на човек от Петърнейчев е убит. Следователят, който дава 100% доказателства, че Петърнейчев е убиецър, също е убит. Този, който казва, че вижда сестрите в мотела на Петърнейчев, пак е убит. Не случайно унищожиха ски пистата там, за да унищожат доказателствата.Как подкупните медии не споменаха един път това?!Всичко е един голям театър от самото начало с главното съдействие на мама Фани, Бтв,БСП и др.
25
3
 
14
 
! Отговори
сс преди 12 години
ей тая ''майка'' Фани не мога да я разбера....казват,че по кило и канче изпива та за това са и трябвали пари и си затваряла очите......
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нещо гнило в целия процес.
23
2
 
28
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Тоя случай е поредното доказателство, че тая ***/и съд, и държава/ е лишена от всякаква нормална, дори видима логика.
22
4
 
14
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Не са били ***..добре -п росто са се ***.и за пари сестрите! Така става ли за да го разбереш?