Разследващ полицай: Лазар Колев трепереше при разпита

Делото "Белнейски" на финална права в Апелативния съд
Обновена: 20 окт 2011 21:55 | 20 окт 2011 21:55,
18
Разследващ полицай: Лазар Колев трепереше при разпита
Снимка: Dnes.bg

„При първия разпит на обвинения за двойното убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски – Лазар Колев, той започна да трепери така, както не съм виждал досега”. Това заяви в залата на Апелативния съд в Пловдив Симеон Съловски, който е един от разследващите полицаи на убийството на сестрите от Пазарджик.

Той разказа, че е участвал в първия разговор с Лазар Колев. При задаването на първите въпроси разпитваният се е държал нормално, но по-късно започнал да трепери по странен и необясним начин.

На днешното съдебно заседание бяха разпитани шестима от полицаите, участвали в огледа на местопрестъплението. Като свидетел беше призована и майката на Колев – Марияна Тодорова.

„Шефката на Пазарджишкия окръжен съд Ивета Парпулова, която произнесе доживотната присъда на сина ми е предубедена, тъй като съпругът й беше адвокат на Лазар по друго дело за изнасилване”, съобщи по време на разпита си майката на Колев. По нейните думи, отношенията й със съпруга на съдийката се влошили, след като той поискал голяма сума пари за изготвянето на жалбата и тогава семейството се отказало от услугите му, а Лазар бил признат за виновен по това дело.

Адвокатът на Колев Марин Марковски направи редица искания в съдебната зала днес, но всички те бяха отхвърлени като неоснователни от магистратите. По тази причина той поиска отвод на съдийския състав, но това не се случи.

Още по темата

В продължение на близо четири часа бяха изслушани пледоариите на страните.

„Искането на прокуратурата е Апелативният съд да потвърди наказанието „доживотен затвор без замяна”, настоя прокурор Румен Боев. Същото поискаха и родителите на убитите момичета – Фани и Стоимен Белнейски.

„Настоявам Лазар Колев да бъде признат за невинен и оправдан изцяло по повдигнатите му обвинения, понеже от събраните по делото доказателства не може да се направи извод, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.”, съобщи пък адвокат Марковски.

Като алтернативна позиция защитата изрази становище за отмяна на присъдата и връщане на делото на първа инстанция поради допуснати процесуални нарушения.

„Невинен съм и искам да бъда оправдан”, бяха единствените думи, изречени от Лазар Колев в залата на Пловдивския апелативен съд.

До един месец магистратите трябва да излязат с решение по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
курбалаев преди 12 години
Тоя марковски на всички убийци и всякаква друга *** се цани даже без пари да е адвокат...само и само да е в медийното пространство много ми е мазен тоя...
12
1
 
5
 
! Отговори
Пипи преди 12 години
Защо Колев не каже от къде са следите на ДНК под ноктите му? Не казва защото е винован, участвал е в убийството и това е. Марковски понеже е печен му внушава да не признава за нищо на света и му обещава освобождаване. Е да, ама не.
11
4
 
5
 
! Отговори
До "Бъни" преди 12 години
Оди да гризеш моркови, бе, ***. Като ти е ясно, че е невинен, цани му се за адвокат и оди го докажи и на съдиите. Па го яви после и на нас.Писна ми от платени драскачи, ей!Тя, майка му на това гаднярче, ни светва, че то имало и предишна присъда за изнасилване, а нещастници като тебе ни карат да ручаме жабетата.
10
2
 
4
 
! Отговори
VINOVEN преди 12 години
Kolev kato e nevinen zashto qsnovidka ot qsnovidci kaza 4e edinqt e zad re6etkite a togava toi be6e v zatvora...jenata stanala pobeditelka kaza 4e edinqt sa go hvanali i to se razbra 4e toi e vinoven
9
2
 
4
 
! Отговори
До 3-ти преди 12 години
Абе, 3-тия, що не земеш да фърляш боб, бе, ***. "Да си сложим ръка на сърцето". Или гледаш "на сърце", а? Ами ако знаеш нещо, кажи го! А не приказки от типа "истината се крие и това го знаят гражданите ан Пазарджик".Кажи какво се е скрило! Какво не естигнало до нас, негражданите на Пазарджик.***!
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъ ъ ъ ъ ъ ъа а а а аа това е некъф велик принос в криминологията : ако обвиняемият трепери то автоматично значи е виновен
7
5
 
25
 
! Отговори
страх преди 12 години
Кой се страхува да каже истината. Готови са да осъдят невинен за убийство и то на две сестри.
6
1
 
16
 
! Отговори
поглед преди 12 години
Неразбирам действията на българския съд. За едни намират годни доказателства само за 24 часа и ги осъждат по бързата процедура без право на обжалване - други нищо ги не лови и няма убедителни доказателства каквито и зверства да са извършили,за кого всъщност е сляпа Темида
5
15
 
19
 
! Отговори
Кочо преди 12 години
Присъствието на адвокат Марковски в съда като защитник на обвиняемия е сериозна улика за неговата виновност.
4
3
 
32
 
! Отговори
Тъпчо преди 12 години
Ми ще трепери не го обвинявате,че е краднал краставици бе.
3
10
 
16
 
! Отговори
Той ли е убиеца преди 12 години
Нека да си сложим ръка на сърцето и да кажем, дали Лазар Колев е убиец. Защо ли нещо на мен не ми се вярва на тая скалъпена история. Не вярвам в това разследване, има много неща които сякаш са скалъпени.Мисля че истината се крие и това го знаят гражданите на Пазарджик имаше много свидетели и някой вече са на ония свят кой стои зад това.
2
9
 
29
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Тоава дело трябва да се гледа в присътвието на чужди дипломати . Такова правно падение ужас . На всичкие ясно че Колев е НЕВИНЕН
1
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тук има замесено червено отроче.Колев скоро ще си каже всичко