Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца

"Не се признавам за виновен. Не съм заплашвал Кирил Киров"
10 дек 2011 08:45,
94
Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Късно снощи, без мярка за неотклонение, от ареста излезе адвокат Николай Велков, обвинен за заплаха за убийство и измама. Това реши Софийският районен съд.

Юристът, чието име се свързва с Кирил Киров - Японеца беше задържан с белязани 10 хиляди евро.

Обвинението твърдеше, че Велков е поискал парите от Кирилов, за да оттегли жалба за побой срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Адвокатът се беше оплакал, че Кирилов го е пребил. От своя страна Кирилов пък подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така Велков беше задържан преди дни.

Веднага след решението на съда, Николай Велков коментира, че "има правосъдие" и обясни, че парите е взел като обезщетение по извънсъдебно споразумение, за да не се конституира като граждански ищец по делото срещу Киров.

"Не се признавам за виновен по така повдигнатите ми обвинения. Не съм извършил абсолютно никакви престъпления. Не съм заплашвал лицето Кирил Киров и това става ясно от логиката на обяснението, което дава самия той. Не смятам, че той е бил уплашен от мен след като самият той твърди, че е осъществил срещи с мен и и те винаги са били по негова инициатива. Аз не съм му звънял по телефона, тъй като не го знам. От жертва се превърнах в обвиняем", заяви той пред магистратите.

Още по темата

Решението на районния съд може да бъде протестирано пред по-горна инстанция.

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Ичко преди 12 години
Комисар Флоров-Доктор Хонорис Кауза!
91
0
 
0
 
! Отговори
Агент Буда преди 12 години
Искам да питам кой накрая взе белязаните 20 бона?Май МВР си има и извънбюджетна помощ...
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 bona dariha svobodata na advokata
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те преди 10 години този бе го хванаха с стотици килограми синтетична дрога в цеха му в село Опицвет и го пуснаха та сега няма да го пуснат , ама защо не ми го пуснат да му откъсна главата на тази жена като на пиле да *** и *** , само като му гледа човек мазнната *** муцуна му се доповръща, чак с убийства плаши тази жена дето е на един шамар живот и сигурно в този живот никога не се е изправил срещу мъж , ей Велков *** мръсно дано това да го прочетеш да разбереш какво мислят за тебе..
88
0
 
4
 
! Отговори
читател преди 12 години
Руският сценарий в действие - защита на олигарсите на всяка цена!
87
5
 
6
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 12 години
До всички,интелектуалци,сценаристи на фантастика и най-вече за БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ,който пишат по тези форуми.Ако си мислите,че някой човек ще стои 8 месеца в СЛЕДСТВИЕТО,просто ей така да прави цирк за пред народа,зашото БОКО ТИКВАТА му е казал трябва да се гръмнете или минимум да посетите някое от психиатричните заведения,спокойно майка България ние е усигурила достатъчно такива.А иначе пожелавам на всички така мислещи да посетят следствието за 72 часа и тогава да пишат за циркове и прочеее...!!!!!
86
2
 
4
 
! Отговори
Съдебна власт преди 12 години
През годините на царя и сетне на Тройната коалиция беше осъществен масов десант на кабинетни учени към върховете на съдебната власт. Защо беше необходимо това? Та начело на магистратите не трябваше ли да бъдат юристи от кариерата, а не хора, нямащи и 1 ден трудов стаж като съдии и прокурори? Уважавам много професорите и доцентите, преподаващи на студентите Право във ВУЗ, но изискванията към преподавателите и тези към хората по върховете на съдебната власт, са коренно различни. Едните съзерцават, разсъждават и пишат научни трудове, другите много бързо трябва да реагират , да бъдат енергични и на "ти" с практическата дейност. Не вярвам този десант да е бил от голяма полза за българското правосъдие... Но тези преподаватели бяха близки, много близки, та дори и на работа при президента и независимо от липсата на стаж станаха топмагистрати шефове на върховни съдилища и прокурори. Други завладяха КС. Ще говорим ли още за гръбнака на Съдебната власт
85
1
 
9
 
! Отговори
христова преди 12 години
И това момче има хува риза и по хубава вратовръзка от министъра Цветанов.
84
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 12 години
пълен смех дами и господа, платен с нашите данъци.
83
2
 
10
 
! Отговори
a преди 12 години
Егати "правосъдието" !
82
1
 
24
 
! Отговори
Има измама! преди 12 години
...заплаха за убийство и измама...Очевадно! Велков заплашва цар Киро пардон Японеца с убийство, но не удържа думата си. Ако това не измама, здраве му кажи! А Флоров остава без хероин и млади ***! Кажете, справедливо ли е това?
81
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро Японеца президент!
80
6
 
5
 
! Отговори
Дай да видим тук, а? преди 12 години
Великият цар Киро е номинация за Мъж на годината. Катунският крал е абсолютен лидер по кражби и схеми. Най-новата е от Гърция, там той с поставени лица краде пари по системата за пренос на пари MoneyGram Как става всичко, само в 7plus7. net
79
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-чудното е колко се разпъргавиха момчетата от МВР - и СРС спретнха, и разпит пред съдия, и за какво - че Киро Японеца се бил уплашил. Милият, много станал плашлив. Когато продава дрога на половината училища не се плаши, пък сега едно адвокатче го разтреперало и той тича право при другарката да се оплаква.
78
1
 
17
 
! Отговори
...? преди 12 години
Защо са "белязали"парите ,след като няма файда от това ...?
77
1
 
13
 
! Отговори
до77 преди 12 години
Абе ......,и от двамата!Адвокат не дава ,само ---взема,особено ---кадрите на прехода !Далавер,далавера ,търговия,търговия......това са ценностите на властимащите в Бг !
76
0
 
10
 
! Отговори
someone преди 12 години
"Обвинението твърдеше, че Велков е поискал парите от Кирилов... " Последно - Киров или Кирилов? :))))))))))))))
75
1
 
12
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Пуснаха го ,за да си довърши -----"РАБОТАТА"!Да му мисли ---Кириту!
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
явно в БГ няма свобода на словото и на мнението, след като кажеш нещо определено за определени кръгове от олигарски и хоп, компромат, арест, мярка и после резил за правосъдието, България върви по пътя на Русия, това не е Европейски път господа управляващи !
73
2
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
I VINAGI TCIGANINA IZLIZA PRAV GORKO MU NA VELKOV AKO PAK SE OBADI ZA NESHTO