Джунейт, убил майка си и братчето си, отива зад решетките

Кърджалийски съд постанови 7 г. и 4 месеца затвор за тийнейджъра
Обновена: 10 яну 2012 16:31 | 10 яну 2012 16:25,
161
Джунейт, убил майка си и братчето си, отива зад решетките
Джунейт Шевкет. Снимка: Кърджали прес

7 г. и 4 месеца затвор получи 18-годишният Джунейт Шевкет от Кърджали, който през януари миналата година уби майка си и братчето си.

Пред магистратите днес младежът потвърди самопризнанията си, дадени пред разследващите, и призова за справедлива присъда.

Защитникът му Николай Беров поиска оправдателна присъда от Окръжния съд, като обяви, че по време на убийството Джунейт е действал под силен афект и депресия, причинена от майка му, която непрекъснато се съмнявала в качествата на сина си.

Местната прокуратура обаче се позова на петорна и седморна съдебномедицинска експертиза, в които се твърди, че тийнейджърът няма депресия и напълно е осъзнавал деянието си, даже бил изградил защитна теза за пред разследващите – маскирани мъже, които нахлули в дома им и убили майка му и брат му.

Сега от присъдата на Джунейт ще бъде приспадната близо година – времето прекарано в ареста, докато траеше досъдебното производство по случая. Шевкет ще трябва да плати и 13 535,76 лева - разноски по делото.

Жестоката драма, която разтърси България, се разигра в началото на 2011 г.

Тогава на 22 януари 17-годишният Джунейт Шевкет звъни в спешния медицински център и съобщава, че е намерил майка си, цялата в кръв, а 7-годишният му брат е в неизвестност.

Часове по-късно трупът на детето е намерен на покрива на блока. Патоанатомите установяват, че медицинската сестра Невджин е многократно прободена с нож, а малкият Енис е задушен.

Още по темата

След дни тийнеджърът е обвинен в жестокото убийство на майка си и 7-годишното си братче.

Тогава пред разследващите той сочи няколко мотива да сложи край на живота на най-близките си: чувствал се пренебрегнат и недооценен от родителите си, постоянно го упреквали и се съмнявали в способностите му, а и ревнувал от малкия си брат.

В единственото си интервю Джунейт обяви пред bTV, че не помни нищо от фаталната нощ.

"Абсолютно нищо не си спомням. Губят ми се първите дни, които съм задържан, губят ми се, като се събудих, не знаех къде съм. Не мога аз да съм го извършил", каза той в края на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
4
 
! Отговори
Рязаните свини преди 12 години
*** *** са *** и този случай само потвърждава това.
138
0
 
1
 
! Отговори
Fearless___;) преди 12 години
*** тва е то *** бе...убиваш 2 човека ако ще да ги разчлениш...оп 5 годинки оп 8 годинки и след тея годинки излизаш като шеф от зандана.То тва като рай бе!Що ли не са като законите на Иран,Северна Корея и другите държави със жестоки закони?Закон да има убиеш ли някой доживот да го лежиш....оооо забравих че плана на всички световни лидери вкл. и бат ви ББ е да се НАМАЛИ населението на планетата!Което включва строеж на магистрали и аутобани и изолирането на градове и села и т.н.
137
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
sled 6 godini, niakoi shte go prichaka pred zatvora.Ako biah bashta mu, lichno shtiah da se pogrija
136
0
 
1
 
! Отговори
eti преди 12 години
Признал си показанията т.ест че е извършил двойно убийство и моли за справедлива присъда-оправдаване /според адвоката/. Това момче има доста извратено разбиране за справедливост. Направо се отчаях от сметките на номер 150, които за съжаление са абсолютно верни. Дано този наглец да не смогне да излезе от затвора след 5 години.
135
0
 
1
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Силно се съмнявам в нашето правосъдие.Не че не е виновен,виновен е,но на едно момченце дават 7 години затвор,на един пиян шофьор-убиец -1,2г,на ромският самозванец Киро-мижаво малко...Трябват навсякъде ЗА ВСИЧКИ убийци големи просъди от порядъка на над 10г,после ще се наблюдава спад на убийствата!Това е най-несигурната държава,децата ти отвличат,изнасилват баба ти за 10лв,палят ти колата...Итс а уондерфул-уондерфул лайф... :)
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7 г. и 4 месеца - 1 година приспадната от предварителното задържане = 6 г. и 4 месеца. Като го запишат "на работа" в затвора, всеки 2 работни дни ще му се зачитат за 3 "излежани". Значи след по-малко от 5 години, ще имаме на свобода, чудесен 22 годишен, "поправен и превъзпитан" гражданин на свобода.На обществото - ЧЕСТИТО !P.S. A след още 2-3 години като направи следващата си простотия - пак полицията ще бъде виновна за всичко. Супер.
133
0
 
6
 
! Отговори
Stefko 88 преди 12 години
Ми то май в тая държава като ти писне от жената земи па я гръмни между очите каде ти разводи разправии подялба на имоти.... то я те осъдят за 2-3 години я не... хем пак си ерген хем и си и наследник на жена ти .... парадокс... ей Темида.... голяма работа си ... а тоя малък *** да го застрелят от упор и да се приключва какви са тия 7.4 години да не е обрал павилион за семки?
132
0
 
7
 
! Отговори
ринго преди 12 години
горката майка е виновна че е родила убиеца си.....така е .Нека да възкръсне за да я убие още веднъж българския съд с тази смешна присъда.Това *** трябва да лежи до старост защото е посегнал на кръвта си на родната си майчица.Това не е присъда а оправдаване
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***. За двойно убийство - 7г. и 4 месеца. За въоръжен грабеж - 5 - 15 години....Тотално са се изместили ценностите в тази държава.
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne ypravlqvashtite ami vsi4ki sudii i prokorori sa nai-golqmata ***
129
2
 
21
 
! Отговори
eтнически българин преди 12 години
Радвам се, че антитурските изказвания са малък %.В болшинството си българските турци са свестни и работливи хора, такива зверства правят и българи.Ако има етнос, който да е проблемен в България, то той не е турският.Всички знаем кой е 5% от населението, а извършва 80-90% от престъпленията.Не трябва да се делим, защото от престъпността на споменатите срадаме всички - и българи и турци и арменци и дори интегрираните ***, именно и само тях аз бих нарекъл роми, а за останалите..noment!!!
128
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7 години си е направо похвала, че е унищожил два живота.Този дори вина не изпитва за убийствата.Умишлено планирано и добре замислено УМИШЛЕНО УБИЙСТВО!Дори се опитва да го прикрие.Това е завършен садист.
127
0
 
26
 
! Отговори
мим преди 12 години
7гог.и няколко месеца ли струват два живота? много евтино бе г-да съдии.
126
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никаква депреся не може да оправдае убийството на собствената майка и брат неуважаеми "съдии"!!! Тоя млад *** трябва да излезе от затвора старец!!! Съдиите ебахте майката на страната ни с тия условни и кратки присъди на убийци и кръвопийци!Ама и вашия ред ще дойде,няма да останете безнаказани прджни ***!!!
125
3
 
20
 
! Отговори
Ашколсун преди 12 години
Браво, да се възхитиш на съдийски ТАЛАНТ, Ашколсун бе мутро съдийска, да беше му дал и 7 месеца условно, че на теб лично да ти метне въжето на шията. Мутро съдийска, Ашколсун
124
1
 
5
 
! Отговори
bravo преди 12 години
sled sedem godini 6e si imame nova rodopska mutra v sofia.ujs
123
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В закона пише за какво престъпление колко години се полагат, а законите ги пишат в НС. Не могат да му дадат максималния срок - все пак е непълнолетенлетен и не е рецидивист. И не го е направил хладнокръвно и планирано, например за пари, а в състояние на афект.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кой ???
121
0
 
8
 
! Отговори
съд ха ха ха преди 12 години
в тая държава с тоя съд колкото по тежко престъпление направиш толкова по малко ще те осъдят-тия смешници съдийте трябва да се .........публично
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Годините не ги измисля съда.