Всички сме равни пред закона!

Защо не мислим за жертвите на престъпността, попита Цветанов
Обновена: 13 юли 2012 14:59 | 13 юли 2012 11:15,
474
Всички сме равни пред закона!
Цветан Цветанов Снимка: БТА

"Всички са равни пред закона", коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод уволнението на съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова, която беше отстранена от Висшия съдебен съвет заради забавени мотиви по три дела.

"Не бих искал да коментирам решението на ВСС, но смятам, че всички сме равни пред закона и всеки, който е нарушил срокове, с което е възпрепятствал обективното и справедливо правораздаване в разумните срокове, е задължение на всяка една институция да бъдат предприемани действия, с които институцията да се представи в адекватен вид", посочи Цветанов.

"Винаги фокусираме вниманието върху съдебната система и предимно върху съдията, но никога – какво изживяват жертвите на престъпността", допълни министърът.

Още по темата

"Когато няма правораздаване, създаваме предпоставка за липса на държавност", категоричен беше Цветанов.

Според него уволнението на съдия Мирослава Тодорова може да се тълкува и като провокация. Това беше и тезата на премиера Бойко Борисов, който вчера определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България" преди излизането на доклада на Европейската комисия за напредъка ни в областта на правосъдието.

Цветанов отново подчерта, че няма личен конфликт с Мирослава Тодорова. Министърът посочи, че не знае институция, в която служител би притиснал деловодителя да отчита, че е предал своите задачи, в случая мотивите, а те да не са били предадени.

По думите му в МВР се налагат наказания за много по-малки провинения и даде пример със служител, който е гласувал два пъти на предходните избори.

Припомняме, че Мирослава Тодорова влезе в явен конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов, след като той изрази съмнения, че съдийката обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на Съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заведе дело за клевета срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това заптие въобще не е за МинистърНаправо е мнооого смешен със злобата и откровенната простота, които лъхат от него!
333
1
 
3
 
! Отговори
е преди 11 години
Всички сме равни пред закона ,някои по- равни!
332
0
 
3
 
! Отговори
мирови съд'я преди 11 години
Кантара на темида е с 30 сребърника напред...
331
0
 
7
 
! Отговори
олеле преди 11 години
от кога даскалите по физкултура нищят закона и ни приравняват наужким???откакто Гробаджиите си купиха изборите и започнаха да ни изтребват до крак?дано устискаме още една година, че да ги изметен тези *** по живо, по здраво, па тогава ще си говорим за закони, ама с юристи, не с простофилски *** :(
330
1
 
7
 
! Отговори
90903 преди 11 години
некои куки май са много лоши мутри
329
1
 
17
 
! Отговори
Мъка, Мъка... преди 11 години
****Всички сме равни пред закона!****Хахахаха...веселяк!Да бе да...вЕрваме ти Цвъчко.......
328
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брюксел: България не издържа изпита на ЕС
327
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъто е злобен, отмъстителен, арогантен
326
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветаноффффффффффф! Махай се! Това че излагаш себе си не ме интересува! Лошото че излагаш страната!
325
2
 
11
 
! Отговори
оsa преди 11 години
Цвъчко явно не е научил че когато е целият омазан в *** колкото повече шава, толкова повече се размиривса.В случая - вони направо. Така е когато един семпъл индивид преяде с власт, надскочи многократно нивото си на некомпетентност, че и се самозабрави. Хубаво е че ЕС ПАК каза че милиционерщината няма да бъде толерирана0)))* Остава да видим кога в БГ ще има последствия!
324
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо,а ти си МИСКИНИН!
323
5
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Приятели, ПОМИСЛЕТЕ...- АКО ЗА ТРИ ЗАБАВЕНИ ДЕЛА СЕ УВОЛНЯВАТ СЪДИИ, ТО ОЩЕ УТРЕ ТРЯБВА ДА ГИ УВОЛНЯТ ВСИЧКИТЕ...!!!- АКО ТРЯБВА ДА СЕ УВОЛНЯВА..., ТОВА СА НЕЩАСТНИЦИТЕ ОТ ВСС....ЗА... "БЕЗДЕЙСТВИЕ С ВЛАСТ"...!!!А ИНАЧЕ..,- БОКО И ЦОКО НИ ИГРАЯТ СКЕЧА ЗА..."ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ...."ГЛЕДАЛИ СЕМЕ ГО...
322
1
 
8
 
! Отговори
6543 преди 11 години
Цецо, По принцип не уважавам нито теб нито партията ти.ТИ ОБАЧЕ НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА ПОСОЧВАЙКИ, ЧЕ ИМАМЕ СКАПАНА И РАБОТЕЩА НЕ ПО ЗАКОНА СЪДЕБНА СИСТЕМА !Прав си. В методите да докажеш, че съдия Тодорова е корумпирана действаш като силовак, чрез подчинения ти ВСС.Бъди мъж и застани твърдо зад думите си в предстоящия образуван от съдийката съдебен процес. УБЕДЕН СЪМ , ЧЕ В СЪДОПРОИЗВОДСТВОТО ТВОИТЕ ДУМИ ЩЕ ПРОЗВУЧАТ МНОГО ПО СИЛНО ОТКОЛКОТО АРГУМЕНТИТЕ НА ВСС КАСАЕЩИ УВОЛНЯВАНЕТО Й.
321
0
 
6
 
! Отговори
В крайна преди 11 години
сметка, лелката бавила ли е дела близо 5 години!?! За мен е много важно като сериозен проблем бавенето на корумпираните *** тук, защото в Страсбург са заети реално (нищо, че имат компютри), обаче и те пари искат, но далеч не толкова като тукашните корумпирани ***, това са технологични и за време разходи. Дал съм ги. За да контрирам точно "бавенето" на родната клоака.
320
3
 
10
 
! Отговори
ФИЗКУЛТУРА преди 11 години
ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ, АМА ВИЕ СТЕ ПО-ПО-НАЙ-РАВНИ, ВАШЕТО МАГАРЕ Е НАЙ-МЪЖКО, ЦЕЦООО, СЯ ИМАШ ДВА ХОДА, ИЛИ ДА СИ БИЕШ КАМШИКА, САМ ИЛИ БОЙКО ДА ТИ ГО БИЕ, КОЛКОТО И ДА ГО ДЪРЖИШ С НЯКОИ НЕЩА, ПРОСТО, ОТ ВЪН ЩЕ ГО НАТИСНАТ ДА ГО НАПРАВИ, ЩОТО СЪЗДАВАШ КОНФЛИКТ МЕЖДУ ДВЕ ИНСТИТУЦИИ И КОЛКОТО И ДА ИМАШ ПОЗИЦИИ ОТВЪД ГОЛЯМАТА ЛОКВА, ДОРИ И ТЕ ЩЕ ЗАМИЖАТ И НЯМА ДА ПОДАДАТ РЪЧИЧКА, ГОЛЕМА ИЗДЪНКА БЕ ТОВА
319
3
 
6
 
! Отговори
666 преди 11 години
ЦВЕТАНОВ, Как да нямаш личен конфликт с въпросната съдийка, когато същата е завела дело срещу теб за уронване на престижа й.ТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕШ, ЧЕ НАИСТИНА СИ ПРАВ А НЕ ДА ПОЛЗВАШ УСЛУГИТЕ НА НАМИРАЩИЯТ СЕ ПОД ТВОЙ КОНТРОЛ ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ.Ако играеш по правилата можеш и да спечелиш делото което госпожата води срещу теб. Въпроса е не да си осигуриш спечелване на делото с позоваве на решението на ВСС, а в открито съдопроизводството да й изкараш керливите ризи ако има такива.
318
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре па земе скрийсе ве, тая държава на пиночетски режим я обърнахте, колите бесите, казвате кой какъв да бъде и да не бъде, биете, разбивате врати, подслушвате, ми земете поне и концлагери отворете за непослушковците на режима, почнете и публични разстрели на стадионите да правите, що не, кво да ви пречи, тфууууу, гати мракобесието
317
3
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
Вие помните ли как през 2009година бяхте във възторг от човека на снимката??? Защо сега сипете огън и жупел върху главата му???Недейте така,той е много добър и много умен човек.
316
2
 
10
 
! Отговори
Мечтател преди 11 години
Ееех,ако вместо 400 коментара във форума имаше 400 протестиращи на улицата...колко много неща щяха да са по-добре само!
315
1
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
Много е топло...И човек забравя да си пие хапчетата.А за някои заболявания науката не е открила лекарства.доктор коко