Цацаров се изрепчи на Борисов

Само съдът решава мерките за неотклонение, категоричен е обвинител №1
31 яну 2013 18:20,
159
Цацаров се изрепчи на Борисов
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров влезе в противоречие с премиера Бойко Борисов. Обвинител №1 категорично заяви, че не подкрепя позицията на премиера, че тези, които имат присъда на първа инстанция, трябва да стоят в ареста.

Според Борисов така е по-здравословно и за подсъдимите. Министър-председателят направи този коментар веднага след покушението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата.

„Надявам се, че един ден ще имаме корекция и в тази част от законодателството“, заяви тогава премиерът.

Днес Цацаров беше категоричен, че единственият орган, който може да определя мерките за неотклонение на задържаните е българският съд.

Обвинител №1 не е първият, който попарва желанията на Бойко Борисов в тази посока. Премиерът не за първи път иска всички осъдени на първи инстанция да влизат в затвора.

Още по темата

Законови промени в НПК, които да позволяват, щом "съдията тропне с чука и каже: От днес, от този миг, ти вече си затворник", полицията веднага да арестува обвиняемия, поиска премиерът Бойко Борисов по време на правителствено заседание през май малко след изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов.

Тогава зам.-министърът на правосъдието Деница Петкова обясни, че подобни законови промени няма да бъдат съобразени с европейското законодателство. Борисов тогава се съгласи с доводите на зам.-министъра, макар че тя му беше “охладила настроението от сутринта“.

Днес Цацаров отново остро осъди нападението срещу Златко Баретата. Той обясни, че е недопустимо в правова държава да се стреля пред Съдебната палата, докато отпред минават граждани.

Той определи покушението като опит “присъди да се изпълняват вън от правосъдието“.

Главният прокурор обясни, че най-важното в случая не е, че покушението става на метри от кабинета му, а че се извършва по толкова нагъл начин.

Прокуратурата няма пари за бронирани стъкла, заяви Цацаров на въпрос дали ще бронира стъклата си и допълни, че стъклата няма да решат проблема със случващото се на стълбите на сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Като бивш съдия, Цацаров защитава съдиите, но в случая Б. Борисов не критикува съдиите, а депутатите, тъй като те са създали НПК, съгласно който осъден на първа инстанция, за тежко кр. престъпление, може да бъде с мярка за неотклонение-домашен арест. Считам, че не е редно осъдените, на първа инктанция, за тежки криминални престъпления да бъдат в домашен арест, тъй като могат да се укрият/Галеви/, да ги убият/Баретата, да притискат свидетели и укриват доказателства/Трактора/. Трябва нов НК и НПК.
110
0
 
0
 
! Отговори
нек преди 11 години
когато цъфнат налъмите
109
0
 
0
 
! Отговори
болен преди 11 години
когато БГ територията започне да се управлява от поне средноевропейска държава или минимум азиатска такава
108
0
 
5
 
! Отговори
до цацаров преди 11 години
Кога ще повдигнете обвинения срещу Маджо и Маргините, които да издържат в съда? И не само, но и срещу срасналата престъпност с властта, втората от които е производна на първата! Кога държавата и съдебната система ще започне да защитава обикновените хора и ще заработи ли в техен интерес?
107
0
 
2
 
! Отговори
обикновен преди 11 години
До Анонимен С този обиден коментар към Конфуций първо би трябвало да се радваш, че същия е прав, или ако ти си прав, то значи вече трябва да ти е повдигнато обвинение!
106
0
 
9
 
! Отговори
Anonim преди 11 години
Браво на Цацаров ! Трябва да се защитава независимостта на Съдебната система !Мерките за неотклонение са единствено работа на СЪДА !
105
2
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Към 132Ние вече си имаме Пиночет и той се казва Б.Б
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към 139 - конфуции.Ало, конфуций ли си или някакво незадоволено от живота изчадие !Точно ти ли ще даваш квалификация на Съдебната система ! По- добре си избърши *** !
103
1
 
5
 
! Отговори
Gemi преди 11 години
Към 142Не можеш да сравняваш Б.Б с главния прокурор ! Разликата в нивата е огромна !Б.Б ако може ще потъпка правата на всеки гражданин, само и само да наложи своята воля !Тогав а в каква държава живеем? Правова или тоталитарна !
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Гладния прокурор и Боко са от едно котило плъхове! Докато не се изтребят всички, тая държава няма да се оправи! Смърт на тираните, свобода за народа!
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оо да,виждаме какви мерки взима съда,не сме кьорави.Имаш пари-невиненНямаш-в кауша за един хляб.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно. Главния прокурор трябва да е сит човек, а не някой хилав.Тука си требе тяжест и непоклатимост.
99
4
 
5
 
! Отговори
конфуций преди 11 години
Лазар Груев И Пенгезов излъчнат нечистоплътност и поквара! Горко на народа !Поне още 10 години тези и подобни муцуни ще влияят, защото имат голям финансов ресур и подкрепа на пчелата майка БСП!Една жалка съдебна система,станала за смях!
98
2
 
8
 
! Отговори
gt преди 11 години
Този ЦАЦАров по скоро прилича на КИТ отколкото на ЦАЦА!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този успешно мойе да стане главен на НАТФИЗ:)))
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЦИРКНОЖА Е ДЪРВЕН !
95
0
 
11
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
ГОЛЯМ ЦИРК ЗА ПРЕД ПРОСТОЛЮДИЕТО .....
94
4
 
7
 
! Отговори
х преди 11 години
браво ,нека поне един да противоречи и на боко и по-нататак дай боже двамата със цецо да ги опандизят за мафиотската им дейност.
93
4
 
22
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
БИЙ ЗАЛИЧИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ УРОДА НА БЕДНОСТТА ГРОБ БИЙ НА ИЗБОРИТЕ РАЗМАЗВАЩ КРАХ ЗА МУТРАТА ТИКВА
92
3
 
15
 
! Отговори
:) преди 11 години
"Доклад за пазарите на наркотици в ЕС посочи България като нова транзитна точка за кокаина" ...абе, усещате ли, че ние дадохме тая нашата държава в ръцете на мафията! Един вид, вместо да я борим тая мафия, ние й дадохме законната власт на цяла една държава, да си први каквото си иска!