Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай

Назначени са експертизи, обясни главният прокурор
Обновена: 31 яну 2013 13:27 | 31 яну 2013 13:20,
153
Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай
Снимка: БТА

Прокуратурата все още не е решила дали да се повдигат обвинения на делегатите заради боя над Октай Енимехмедов, обясни главния прокурор Сотир Цацаров на въпрос на Dnes.bg.

На 19 януари Октай насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията в НДК. След нападението на кадри се видя как делегатите повалиха Енимехмедов и започнаха да го ритат и удрят.

Цацаров уточни, че са назначени медицински експертизи, които на база документацията от извършените веднага след инцидента прегледи, ще трябва да покажат дали да се повдига обвинение на делегатите за действията им.

Днес главният прокурор отново намекна, че на Енимехмедов могат да бъдат повдигнати по-тежки обвинения. В момента той е обвинен за хулиганство и заплаха за убийство.

Цацаров обясни, че са назначени балистични експертизи, които трябва да дадат отговор на въпроса  какви обвинения да бъдат повдигнати на Октай.

Веднага след нападението Енимехмедов беше обвинен в опит за убийство. След като се установи обаче, че оръжието е газово, а патроните са два сигналнозвукови и един с "технически пипер", който се използва при нападения от животни, обвинението беше променено в сегашното.

От прокуратурата на няколко пъти намекваха, че може да има промени в обвиненията срещу нападателя на Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Хора, ако има вързано магаре и го пребиват така, как ще реагирате. А Пр........та ще мисли до следващия главен прокурор. Тя не трябва да мисли, а да бъде инструмнт за спазване на Законите. Целият народ го видя, но трябва коНпетентните да се произнесатсъс заучени фрази и на членове защо вече биячите не са в затвора. И после народа е изперкал. Вируса ни е покосил като мислене.
54
1
 
2
 
! Отговори
ponti преди 11 години
spored mene mom4eto trqbva da po4erpi vav vsqka normalna darjava takiva kato nego bivat zastrelvani
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ИМА ДА СЕ ЧУДЯТ ,-----КАК Е ПО ЗАКОН ,ДА СЕ СПАЗИ ЗАКОНА !Ама отново ----ТОЛЕРАНТНОСТ ,ДО КОГА ?ДПС е незаконно в Бг-Парламент ,защо не се постави въпросът ,ЗАКОННА ЛИ Е ПАРТИЯТА НА ---ДПС?
52
1
 
5
 
! Отговори
UJH преди 11 години
Обвинението трябва да е: хулиганска проява подобна на стрелба с воден пистолет, глоба 200 лева, морални щети още 300 лева лично на хидроконсултанта и баста. Като ги плати, да излиза момчето.
51
1
 
5
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Една *** мислила, мислила и умряла. Да видим на прокуратурата какво ще се случи.
50
3
 
15
 
! Отговори
Мимоза преди 11 години
Ритането в главата и кръста и свалянето на ***!!! от десетина души...не е ли опит за убийство и хулиганство?!Ако сме правова и европейска държава в 21 век, прокуратурата няма какво да се чуди: Октай се съди справедливо и също толкова справедливо се съдят онези т.нар. "делегати" !!!Всичко останало е поредно черно петно върху опосканата ни държавица!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само бой и е...е за терористи ако трябва транспортно произществиеее
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 32Ти ако нариташ някои, аз ако наритам някои, всеки нормален данъкоплатец ако нарита някои дори и да не е пред камери а пред 2-*** свидетели. Получаваме БОНУС минимум дребно хулиганство, а ако съдята не е на кеф може и едро хулиганство и условна. Живеем в дъежава в която за ЕДНИ МОЖЕ, за ДРУГИ НЕ. Излишно е да казвам ние от кои сме :)
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОФТИ !В червената съд. система ,има и друг цвят ----ВЕЧЕ ,ТА ЗАТОВА !
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има нема след 3-4 години прокуратурата може и да измисли нещо
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакаме заповед от САЩ ,.....те ще са съгласни да ИМА обвинение !
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
башибозуците-делегати да не са връзкари че прокуратурата толково умува
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е какво има да му мисли прокуратурата делегатите пребиха човека като куче че щяха и да го изнасилят пред цяла България
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не можаха да трепат този утре и на наз може да държи този пистолет бесилка направо и за ония дето го защитават
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Медийната слуга *** срещу слугата на Тиквата, всеки месец вече до изборите. Клатещият се на стола и гледащият се в монитора *** задава нежни въпроси, а фифаджията постоянно се връща в миналото и той задава въпроси. Градили БГ, променили всичко за 3.5 г, ЕС ни вярвал...Изберете си пак тиквите и после не се оплаквайте.
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да Ви отклонят вниманието сега са мислили с депутатите да за случая бече кофти но защо не питате защо се случи това кой е виновният за това защо ще има престелка кого заплашваш това не е ли обидно да посягаш рика на един лидер на малцинствата значи играете както си искате с малцинствата товали Ви е демокрацията цяла европа я видя вашата демокрация.Още малко ЕС ще Ви оправи
39
1
 
16
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Какви експртизи, бе ***. 10 камери снимат. Кръв шурти от всякъде. Някакви побеснели м.нафи правят даже опити и за изнасилване. Екпертизи... Аз се чудя, как побеснялата *** още не е закопчана, тия тепърва експертизи ще правят. Откога линча е законен в България????????????
38
1
 
21
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
"Прокуратурата още мисли"- ми те, големи мислители, бре, да основат философска школа...., какво има да му мислят, 15 *** се опитаха да го убият без съд, без нищо.....най-малко може да им се повдигнат обвинения: 1.Пречеха всячески на компетентните лица да си свършат работата, в случая НСО.Тоест действаха срещу държавата. 2. Опит за линч и убийство по-особенно жеско начин. 3.Най-малкото за нанасяне на средни или тежки телесни повреди......за моралната страна няма да говоря - една седмица деца пo телевизията го гледаха това! Мога и да продължавам...
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че какво има още да му мисли прокуратурата при очевадни факти и записи които цял свят видя.трябва още повече че злепоставят имджа на страната който и без това е достатъчно оакан.ненапразно по света ни имат за някаква страна насерявана от диваци.а тоя пишман атентатор и той тр да заведе частни дела за побой и насилие.
36
1
 
14
 
! Отговори
Бастун преди 11 години
Побоя е заснет с поне 10-15 камери.........е какво има да се мисли ??? Много скоро народа ще изпращи и тогава дупе да им е яко на някой хора !!!