Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай

Назначени са експертизи, обясни главният прокурор
Обновена: 31 яну 2013 13:27 | 31 яну 2013 13:20,
153
Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай
Снимка: БТА

Прокуратурата все още не е решила дали да се повдигат обвинения на делегатите заради боя над Октай Енимехмедов, обясни главния прокурор Сотир Цацаров на въпрос на Dnes.bg.

На 19 януари Октай насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията в НДК. След нападението на кадри се видя как делегатите повалиха Енимехмедов и започнаха да го ритат и удрят.

Цацаров уточни, че са назначени медицински експертизи, които на база документацията от извършените веднага след инцидента прегледи, ще трябва да покажат дали да се повдига обвинение на делегатите за действията им.

Днес главният прокурор отново намекна, че на Енимехмедов могат да бъдат повдигнати по-тежки обвинения. В момента той е обвинен за хулиганство и заплаха за убийство.

Цацаров обясни, че са назначени балистични експертизи, които трябва да дадат отговор на въпроса  какви обвинения да бъдат повдигнати на Октай.

Веднага след нападението Енимехмедов беше обвинен в опит за убийство. След като се установи обаче, че оръжието е газово, а патроните са два сигналнозвукови и един с "технически пипер", който се използва при нападения от животни, обвинението беше променено в сегашното.

От прокуратурата на няколко пъти намекваха, че може да има промени в обвиненията срещу нападателя на Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
ponti преди 11 години
e kak da ne e terorist be cqla darjava vidq kak tri pati opitva da zarejda i prezarejda pistoleta si podloji si slepoo4ieto na tozi pistolet kato si mnogo otvoren!utre moje da re6i da naso4va orajie sre6tu nqkoi drug!vidqhme ,4e ohranata na politika e mnogo demokrati4na i ne go zastrelq ,no v koqto i dae demokrati4na darjava toi 6te6e da bade neotraliziran s kur6um!spored men tova si opit za ubistvo s osobena naglost na publi4no mqsto
74
5
 
2
 
! Отговори
Амуджа преди 11 години
Аз ви казвам,но вие не разбирате от дума.Доган спираше до тука ислямистите.Просто на идея си нямате какво ни струваше досега да възпрем ходжите.Доган може да е всякакъв ,но е светски настроен.Молете се да не дойдат ходжите в партията му.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Саморазправа, причиняване на телесна повреда (експертите да кажат каква - лека, средна,тежка) , възпрепятстване на служителите на НСО да си свършат работата... Има много варианти, ама няма кой да спазва закона.АКО СИ КОКОШКАР СИ В БАНДЕЛАТА. АКО СИ ДЕЛЕГАТ/ПОЛИТИК/***/*** - СИ БОГАТ, това е БГ
72
6
 
3
 
! Отговори
Амуджа преди 11 години
Абе вие,българите съвсем се издухахте-почнахте да защитавате екстремисти.Ще търсите Ахмедчо със свещ.Той спираше ислямистите да не надигат глава.Сега Партията му ще почне да се радикализира.Тогава ще видите кон боб яде ли.Ще стане лошо и за вас и за нас.Навсякъде ще плъзнат с фереджета и фесове.Ще плъзнат ходжите е,като една напаст и ще ни върнат 100 години назад.Я се опомнете малко.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74, 75 и другите му коментари надолу, искам само да му кажа, че живее в Демократична държава и всички български граждани имат равни права. Не се стреля по хората! Нито се бие по тях, ако си мисли, че това е редно г-н 74, 75 вървете си в страната от която сте дошли след като сте възпитан така и толерирате подобно поведение! Момчето не е терорист, Вие не сте виждали терорист, повярвайте ми!
70
0
 
3
 
! Отговори
Амуджа преди 11 години
Не го мислете-той като си извадил пищова,значи се е решил на всичко.Даже му се размина,благодарение на келявата НСО.Да се радва,че се отърва леко. Българският съд,след някое и друго време ще го пусне и той пак ще тероризира.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХЕ хе хе колко сте жалки че защитавете този *** значи обичате да защитавате терористи.Недейте забравя само не живеем 1984 година всеки има достъп до интернет и се знае как се прави една бомба кой с автобус се движи кой с влак пред очите ми убиха чичо тогавашната милиция стреляха срещу народа народът и нокторезачка не смеше да носи.Сега съм на 40 години на 12 години бях никога няма да забравя но с мен още някой да воя другия свят
68
1
 
5
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
Не, драги, той беше неутрализиран и може да се каже се беше предал....има си съд и каквото заслужава ще си го получи...Вие всячески пречехте на държавата в този момент, ритахте и скачахте на главата на паднал , обезвреден и предал се човек, честна дума-големи сте "мъжаги"....и сте и народни представители...вие сте позор за България
67
9
 
3
 
! Отговори
Амуджа преди 11 години
Нека никой не забравя-пребихме терорист.Никаква милост към терористите.При нас е така.
66
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви обвинения?Не забравяйте,че това момче е терорист.Още докато си извади пищова,вече трябваше да е мъртъв.Даже малко го бихме.Той да се радва,че е жив.А вие откога защитавате терористите?
65
3
 
8
 
! Отговори
НАКАЗАНИЕ преди 11 години
Какво има да му мисли, то всичко се видя: пребиха паднал, обезоръжен и защитаващ се ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Ако съдът не си свърши работа, има Страсбург. В крайна сметка редно е всеки да си носи отговорност за действията (или бездействията) си. Както видяхме биячите не бяха пъпчиви пияни тиинейджъри, а зрели хора, който е редно да носят отговорност,
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен68-това е обвинение на атака ***.
63
3
 
2
 
! Отговори
ponti преди 11 години
boje kolko maka ima na tozi svqt
62
4
 
2
 
! Отговори
ponti преди 11 години
prav si li4at dvata ar6ina ako ima6e zakoni v tazi darjava terorista 6te6e da bade zastrelqn spored men nqma druga darjava da umuva za6to sa nabili edin terorist koito ne be6e arestuvan beleznici kakto navsqkade po sveta i az da bqh tam i az 6tqh da go ritam a v normalnite darjavi prosto 6te6e da bade otrstrelqn o6te na pat za politika
61
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво има да мисли прокуратурата-обвинение за опит за убийство по особенно жесток начин от ДПС ***
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО БЕШЕ"БОРИС ВЕЛЧЕВ",....ОЩЕ НА ТОЗИПОСТ ,КАК БИ ОТГОВОРИЛ :---Ще АНАЛИЗИРАМЕ,ще ПРОУЧИМ,ще ВИДИМ,ще СЕ ПОСЪВЕТВАМЕ,ще търсим ДОКАЗАТЕЛСТВА ,*** то не са достатъчниииии,един от заподозрените е в чужбинаааа,другият го чакаме да се САМОУБИЕЕЕ,...........И ТАКА има няма след СВЪРШВАНЕ НА МАНДАТА МУ ,СЛЕДВАЩИЯ ДА МУ БЕРЕ ГАЙЛЕТО !
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако в Бг,ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ ЗА ВСИЧКИ ,.....ВЪОЩЕ НЯМАШЕ ДА СЕ ''МИСЛИ''!ОТНОВО ЛИЧАТ----ДВАТА АРШИНА !
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тука форумците защитавате терориста дано и на вас да се случи и на най близките да ви се случи пак казвам този с пистолета е дошъл и заплашва малцинствата и демокрацията това е една игра на другите политици но гледам че страната е пълно с други *** да защитават един терорист
57
3
 
3
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Да няма срок за давност, че толкова са се замислили?
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
маймуни с костюми бият някакъв пред цял свят.това сме в очите на света.то битият бит..ама още едно *** на фейса на *** идва в повече.