Задържаният прокурор - чист, нито искал, нито взел подкуп

Арестуваният адвокат злоупотребил с името му
Обновена: 15 фев 2013 16:32 | 15 фев 2013 16:32,
88
Задържаният прокурор - чист, нито искал, нито взел подкуп
Прокурор Ангел Георгиев. Снимка: Булфото

Задържаният зам.-административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас  Ангел Георгиев по подозрение, че е взел подкуп, е бил освободен поради липса на доказателства, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Съобразно събраните доказателства на адвокат Марин Стефанов предстои да бъде повдигнато обвинение за измама.
Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за поискан от прокурор Ангел Георгиев подкуп в размер на 8 хил. лв. от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от прокурора.

Вчера, на 14 февруари 2013 г., в гр. Бургас, по реда на Закона за МВР са били задържани прокурор Ангел Георгиев и адвокатът Марин Стефанов.

Още по темата
В рамките на 24-часовото им законно задържане са извършени активни действия по разследването, в хода на които не са събрани каквито и да било доказателства за извършено престъпление от прокурор Георгиев.

Установено е, че адвокат Марин Стефанов е искал от клиента си 8 хил. лв., на когото е обяснил, въвеждайки го в заблуждение, че парите се искат от прокурора, за да извърши неправомерни действия по досъдебното производство.

Стефанов е симулирал и провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп. Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари, във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а адвокат Стефанов е злоупотребил с името му.

Няма доказателства, че прокурор Ангел Георгиев е подозирал за намерението и действията на адвоката.
Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Горкият "набеде преди 11 години
как не ги е срам. Да го хванат с парите и светещ като фосфорна свещ и да го стресират. Та той е станал прокурор за да си играе с човешките съдби, те взели да му се месят в работата. набедили го, като му набутали на сила парите в джобовете и го омазали с фосфор за да свети от далечи и на всички да им е ясно как "работи"
73
0
 
1
 
! Отговори
Не съм прокурора! преди 11 години
Ама моля ви се, действително ПРОКУРОРЪТ си е чист като сълза. Парите, които адвокатът носеше, бяха не за червенодрешкото, а за мен! Адв. Стефанов, Марине, дай си ми парите!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може да мислите че корумпираният прокурор е жертва. Светели са му ръцете от парите които са открили по джобовете му. После са го прибрали за един ден. Онзи е изпял един куп корумпирани полицаи и прокурори и са го пуснали. Сега едва ли не бил потърпевш. Знаете ли колко хора е почернил, като не са си платили?Знаете ли с колко години ги държи по арестите? 4 години. 4 години докато изгният. Не ги пуска на погребенията на родители им. Говори пред всички че бил недосигаем и никой не можел
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МУСТАФАРPak li ti?
70
0
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 11 години
И какво разбираме:1. обвиняемия дава пари за прокурора2. адвоката прави среща и носи парите3. задържат ги преди да са дадени парите (белязани)4. прокурора не знаел?!?!?!?!? че му носят париИзвод: полицията е в схемата и разваля седянката преди да се предаде сумата, за да не излезе цирка на светло!СМЕХ
69
0
 
1
 
! Отговори
колко от работещи- преди 11 години
те прокурори към момента са завършили съмнителни висши учебни юридически заведения, т.нПуцове по право.Известно е че добри юристи готви само Софийски университет.Един младпрокурор взема повече от три големи учителски заплати, а прокурор с много стаж взема по-не шест-седем учителски заплати.
68
0
 
1
 
! Отговори
bogomilpet преди 11 години
Вероятно е така! Само че "Теорията на вероятностите" твърди, че вероятността е много малка (клони към нула).
67
0
 
0
 
! Отговори
Питаща преди 11 години
Познавам Марин Стефанов.Той не би направил такова нещо.Някой го е натопил и сега измъкват този "чист като сълза" много известен със съмнителните си действия прокурор. И защо ли?
66
1
 
1
 
! Отговори
МУСТАФАР преди 11 години
НАЧИНА ПО КОЙТО Е ДЕФИНИРАНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ИЗРАЗИТЕ АКТИВЕН И ПАСИВЕН ПОДКУП В НАКАЗАТЕЛНИЯТ КОДЕКС, ПРАВИ ДОКАЗВАНЕТО МУ С ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО, АКО НЕ И НЕВЪЗМОЖНО. ВСИЧКО ЗАВИСИ ОН ЧИСТО СУБЕКТИВНА ОЦЕНКА НА СЪДА ПО ДЕЛОТО.
65
0
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Като го гледам,жив да го оплачеш,честен комунист.Ефтина риза,Ефтин долнопробен костюм.Много елементи за размисъл,при толкова пари които му се въртят под носа,да не си вземеш.......много странно.
64
1
 
4
 
! Отговори
КОРУМПИРАНО ОДМВР преди 11 години
Вече е публична тайна че лично директора на ОДМВР бургас-Милен Димитров е инструктирал адвоката Стефанов (бивше ченге) да поеме "вината" с уговорка да го оправят и да отърват корумпираният прокурор Ангел Георгиев, за да може да си продължат рекета над хора и бизнес в Бургас.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕПОЛИТЧЕСКИ ПРОТЕСТ НА 17.02 (НЕДЕЛЯ) !!! ЕЛА АКО НЕ СИ ВИРТУАЛЕН *** !! Информация за място и час - в Гугъл : "Национален Протест срещу безобразията в България" ;Моля разпространете - кажете на вашите близки и приятели, в социалните мрежи които участвате, чрез листовка на входната врата, чрез коментари и статии в интернет. Стига са се гаврили с България!!Повечето ми приятели отдавна са емигрирали в чужбина! А вашите ?!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мишки и мушмуроци ,в Бг-съд.система !
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ---Бг-СЪД. СИСТЕМА !
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BG SADEBNATA SIATEMA E KORUMPIRANA !!!!! KORUMPIRANA !!!!TOZ DA NE SE PRAVI NA MOMA !!!
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг-СЪД.СИСТЕМА-ПРЕСТЪПНИЦИ ,......0-1!
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един лаф!Тая шия ,не е от ТУРШИЯ!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЛИ ЗА ТОВА СА ''УЧИЛИ'',....ЗА КИНТИ ,АМА МНОГО КИНТИ !А кинтите не са само за следователя ,трябва и за адвоката,прокурора,съдията ?
56
0
 
15
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Адвокатите са посредниците за подкуп между обвиняем и прокурор или съдия.Много лесно могат полицаите да разпознаят корумпираните-по имуществото и другите разходи.Могат,но не искат,защото над полицаите има началник,после над него друг,над него още,над дях софиянци,над тях депутати и партии,над тях НАЧАЛНИЦИ в сянка ,които са поставили на тия постове всички надолу.Това е комунистически ОКТОПОД на който сицилиянската мафия може да завиди.За 23 години преход няма осъден политик или свисш от Темида
55
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
"ЧИСТ" КАТО СЪЛЗА!