Преброиха над 350 хил. годни бюлетини в Костинброд

Нито една не е с отбелязан знак за определена партия
Обновена: 27 юни 2013 17:10 | 27 юни 2013 13:40, Веселина Йорданова
182
Преброиха над 350 хил. годни бюлетини в Костинброд
Снимка: БТА, архив

Прокурори и следователи преброиха 351 075 годни бюлетини от намерените в печатницата в Костинброд.
Досега обаче няма свидетел, който да потвърди, че те са щели да бъдат използвани за изборите. Разследват се всички версии и хипотези, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Бюлетините бяха открити в печатница "Мултипринт" - Костинброд късно вечерта на 10 май. Количествата са извън договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетини за предсрочните парламентарни избори на 12 май.
Политическите реации и коментари на следващия ден, който беше за размисъл, дадоха повод на ГЕРБ и други партии да поискат касиране на вота заради нарушаване на предизборното мълчание.

Още по темата
Виси със страшна сила въпросът тези бюлетини с колекционерска цел ли са отпечатани, заяви Сарафов. От прокуратурата са категорични, че не става дума за технологичен брак. 59 292 бюлетини от намерените са с лош печат, нечетливи, бледи, а 62 420 са скъсани, смачкани и зацапани.

Нито една не е с отбелязан знак за определена партия. Бюлетините са били предназначени за всички избирателни райони в страната, близо 40 000 са били приготвени за чужбина. По делото са разпитани 28 свидетели и са извършени 3 претърсвания и изземвания. Направени са 29 огледа на веществени доказателства и 2 огледа на място.

Назначени са 4 компютърно-технически експертизи, от които се чакат две. Една от тях – на компютъра на печатната машина, се очаква да даде отговор на въпроса ще бъдат ли повдигнати обвинения.

На няколко пъти Сарафов подчерта, че това ще стане, когато са събрани всички доказателства в цялост и че решенията по делата се вземат от наблюдаващия прокурор. Той заяви, че по това дело работят двама от най-добрите професионалисти в прокуратурата и не се съмнява в тяхната обективност.

От прокуратурата не съобщиха с подробности какви обяснения е дал собственикът на печатницата Йордан Бончев. Той обаче вече разбирал, че е допуснал доста производствени грешки по отношение на приемането и изпълнението на поръчката.

Все още не е известно кой е изпратил имейла до медиите уж от името на Борислав Сарафов, подписан от "група достойни прокурори“. В него се твърдеше, че скандалът в Костинброд е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
11
 
! Отговори
Чуденка преди 10 години
До електорат матряловПеевски, ти ли си?
48
0
 
3
 
! Отговори
ho ho преди 10 години
До сдге как с Батман и Робин
47
1
 
18
 
! Отговори
сдг преди 10 години
До електорат матряловЯ се изкажи и за бюлетините които са били за зад граница,сигурно имаш идея как са щели да пристигнат за един ден в точката на гласуване по света????Ето такива глупави като тебе обичат да лъжат политиците!!!
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До електорат матряловтва че печатницата е на общински съветник от ГЕРБ кво значение има в тая държава ми кажи? ок, ако падаш от луната и ли си отгледан в саксия или си роден преди 2 дни те разбирам ама айде сега не излизай с тоя изтъркан аргумент. кво му пречи на пеевски или на станишко (и двамата мулти-мега милионери) да поръчат тоя гаф? ще си платят и готово, казваш го така все едно човек не може да бъде подкупен хехеех и после изведнъж само манолова знае за гафа хехеххе аре бегай че смех
45
3
 
11
 
! Отговори
ho ho преди 10 години
До електорат матряловти си болен като Волен, предполагам че сами се прецакват нарочно да им е гадно, а по-лесно и правдоподобно е твоите другари да са купили този дето държи печатницата и да са ги напечатали
44
4
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
електоратчо,аз също не понасям Тиквата, ама в случая Майчето и Бюреков се оказват в мнооооооого небрано лозе. И ако Цацаров реши да им обърне гръб и да си потърси друг кукловод, много кофти дни идват за тази хубава двойка :)
43
0
 
3
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
MADE IN BULGARIA
42
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа, на всички ни стана ясно, че компромата с бюлетините е поръчан от комунистите - дали БСП, ДПС - все едно и също.
41
6
 
14
 
! Отговори
ho ho преди 10 години
До weти кажи как твоята партия спечели власта 1944 година и тогава имаш право да говориш
40
6
 
20
 
! Отговори
Схемата е ясна! преди 10 години
Собственикът на печатницата си е взел комисионната за скалъпването на този компромат. Разпоредил е да нагласят нещата за пред камерите. По сигнал на Бареков, който е бил в екипа разработчици на плана, всички медии се скупчват и ето ти сензация от учебниците на ДС. После опозицията налива допълнително масло в огъня, като обвинява ГЕРБ в подмяна на вота, защото видите ли собственикът бил симпатизант на партията. Какво му трябва на лекомисления българин?! Кумунистите/ДС са обучени за това.
39
3
 
11
 
! Отговори
VikSf преди 10 години
Тя бройката е ясна още от първото съобщение за тези бюлетини, което е меко казано СТРАННО! Играйте си игрите оттук нататък народа ще Ви бъде съдник!!!!
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До weи кво каза нищо не каза. Много си сигурен в нещата дето пишеш явно си вътрешен човек, може би си пиеш кафето с пеевски и си ядеш яйцата със станишев а? или други неща правите заедно хехеххе
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБюлетините не са нито прерязани, нито прегънати - няма нищо случайно. Вероятно някой, който е съдействал в изработката на компромата, си е вързал гащите, в случай че някой някога му потърси отговорност.
36
6
 
18
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
Сега мая да излезе и да обасни защо какво и как разбра за тия бюлетини.Кой и ги поръча и да си каже как те "спечелиха" изборите и сега се радват на народната любов.
35
20
 
14
 
! Отговори
we преди 10 години
Ами колко са бюлетините които не са намерени и бяха пуснати?! Всички ревете срещу БСП,но на колко години е тая партия,а на колко е ГЕРБ-тази еднодневка която вече се разпада? Няма нужда да казваме как спечелиха и президентските избори-по същия начин! Така че да се скриват в миша дупка или направо в затвора тези разбойници!
34
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки, който по някакъв начин е участвал на тези избори, много добре знае, че няма начин да бъдат "пласирани" 350 000 бюлетини. Как щ ги сложат в урните? Кога? Нали в комисиите има представители на n на брой партии? Нали за всеки има протокол. Ами подписите на хората? Ако пък някой мисли, че е необходимо такова количество за "купен" вот, то дълбоко греши. За т. нар. "*** нишка" е необходима само една бюлетина, която може да бъде напечатана навсякъде!
33
8
 
23
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
35, ходете при Вигенин да ви научи някой и друг нов лаф. В тва младежко БСП сте доста ограничени типове...
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охооо, комунистите излизат със спасителен вариант как да не си подадат оставката и да не бъдат смазани от протестиращите, а ситуацията в страната да излезе "процедурна грешка" и изборите да бъдат касирани. Изглежда зависимостта им от съветския инвеститор е наистина въпрос на живот и смърт. Наистина нямат полезен ход. Ако притъпят протеста той сам ще се изостри, а един косъм да падне по улиците ще излязат стотици хиляди. Веднъж падне ли им имунитета и властта - майка им жална.
31
8
 
18
 
! Отговори
Мислителят преди 10 години
Странно ..... един куп прокурори ги броят тези бюлетини вече повече от месец ..... Интересно ми е колко човека са нужни, за да изрежат и сгънат тези бюлетини ..... дори и без да отбелязват нищо на тях. А да и да ги извозят и доставят там за където са. И това всичкото да се случи за по - малко от 24 часа. Тука работата малко Sci Fi ми се струва ....
30
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мале как смърди на тор от гербери в този форум ...