Преброиха над 350 хил. годни бюлетини в Костинброд

Нито една не е с отбелязан знак за определена партия
Обновена: 27 юни 2013 17:10 | 27 юни 2013 13:40, Веселина Йорданова
182
Преброиха над 350 хил. годни бюлетини в Костинброд
Снимка: БТА, архив

Прокурори и следователи преброиха 351 075 годни бюлетини от намерените в печатницата в Костинброд.
Досега обаче няма свидетел, който да потвърди, че те са щели да бъдат използвани за изборите. Разследват се всички версии и хипотези, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Бюлетините бяха открити в печатница "Мултипринт" - Костинброд късно вечерта на 10 май. Количествата са извън договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетини за предсрочните парламентарни избори на 12 май.
Политическите реации и коментари на следващия ден, който беше за размисъл, дадоха повод на ГЕРБ и други партии да поискат касиране на вота заради нарушаване на предизборното мълчание.

Още по темата
Виси със страшна сила въпросът тези бюлетини с колекционерска цел ли са отпечатани, заяви Сарафов. От прокуратурата са категорични, че не става дума за технологичен брак. 59 292 бюлетини от намерените са с лош печат, нечетливи, бледи, а 62 420 са скъсани, смачкани и зацапани.

Нито една не е с отбелязан знак за определена партия. Бюлетините са били предназначени за всички избирателни райони в страната, близо 40 000 са били приготвени за чужбина. По делото са разпитани 28 свидетели и са извършени 3 претърсвания и изземвания. Направени са 29 огледа на веществени доказателства и 2 огледа на място.

Назначени са 4 компютърно-технически експертизи, от които се чакат две. Една от тях – на компютъра на печатната машина, се очаква да даде отговор на въпроса ще бъдат ли повдигнати обвинения.

На няколко пъти Сарафов подчерта, че това ще стане, когато са събрани всички доказателства в цялост и че решенията по делата се вземат от наблюдаващия прокурор. Той заяви, че по това дело работят двама от най-добрите професионалисти в прокуратурата и не се съмнява в тяхната обективност.

От прокуратурата не съобщиха с подробности какви обяснения е дал собственикът на печатницата Йордан Бончев. Той обаче вече разбирал, че е допуснал доста производствени грешки по отношение на приемането и изпълнението на поръчката.

Все още не е известно кой е изпратил имейла до медиите уж от името на Борислав Сарафов, подписан от "група достойни прокурори“. В него се твърдеше, че скандалът в Костинброд е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
30
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Цацаров, Цацарооооооооов... И ти излезе една платена труженичка... Смех, смех... И за това невероятно "разкритие", което всъщност нищо не разкрива, ви трябваше месец...
28
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, путин ни превзема! Слепи ли сте хора! Демокрацията е в будна смърт, ако не се опомним край с родината ни!
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До aphrodite27Много добре си мина номера - за справка виж резултатите от изборите.
26
8
 
30
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
"Досега обаче няма свидетел, който да потвърди, че те са щели да бъдат използвани за изборите"Мая Манолова, Бареков, Станишев, Местан, Болен - само на тях може да се вярва !
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли някой да каже колко точно струват тези 350000 бюлетини?Или да кеже колко струва една ние ще си го умножим. Все пак някой е дал пари за това нещо - никой не би работил ей така да си пълни склада с амбалаж.
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все повече мирише на диктатура на пролетариата. Които не го вижда е сляп, и тези които подкрепят протеста от дистанция изведнъж ще им се срине света. Но тогава дори ще е късно за бягство!
23
11
 
29
 
! Отговори
Krios преди 10 години
Пълно порно..... и след още два месеца няма да има виновен, аз питам как Бюреков и пчелата решиха че са Гроп и ако не са те ко прайм? Всеки може да е но най мирише на бат гей и компания:ДДД
22
6
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
Преди седмица пак прокурори и следователи се произнесоха за въпросните бюлетини,че са "брак"...Днес четем нещо коренно различно...Е,да продължаваме ли да четем или да си правим сами изводите?!
21
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На България и трябват честни прокурори а не купени от пеевски марионетки.
20
7
 
27
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
някой, който е добре да сметне колко хора и време трябват за такава организация в деня на самите избори, по 1 минута да е това отбелязване, сгъване и подпечатване - това са 350 000 минути, но тук не броим транспортирането, което за някои изборни места ще отнеме часове, за чужбината да не говорим, а и печатите на различните секции са различни, абе математик си трябва тук да смята
19
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Касиране на изборите!
18
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В деня преди изборите цацаров е получавал 350 000 на час от пеевски.
17
14
 
52
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Нали оная квачка Мая Маноловя рева , че са на ГЕРБ .... и оня смешния Барек и той .. КО СТАНА СЕГА ВЕЕЕЕ !? Дали цялата работа не е била нагласена от БСП , а ????? Питам ..... ?
16
8
 
53
 
! Отговори
АСД преди 10 години
ДА СИ ГИ ВЪРНАТ НА ПЕЕВСКИ !
15
3
 
35
 
! Отговори
Учиндолския скопец преди 10 години
И бареков е пич като мен.
14
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаахаах и досега това ли правеха-брояха ги??????
13
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата-кит да си тръгва.
12
17
 
58
 
! Отговори
Dan преди 10 години
И какво излиза,че като махнеш брака и като разделиш броя на бюлетините на избирателните райони,и като добавиш и факта,че НЯМА ОТБЕЛЯЗАНИ БЮЛЕТИНИ ЗА КОНКРЕТНА ПАРТИЯ,и като сложиш,че 40000 са за чужбина /тази страна нея знаех,но в прокуратурата са по-начетени от мен/,и какво ще излезе....един голям измислен компромат в деня на изборите, дали пък има нещо общо с бивши служители на ДС, такива дето са обучавани в подривна дейност,както каза един бивш цлен на ДПС, че Доган е точно такъв-ти да видиш!
11
16
 
67
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
тея дето е трябвало да ги разнасят в изборният ден са били сигурно супермени или са като дядо Коледа - да ги нарежеш, да ги отбележиш, да ги сгънеш и накрая да им удариш печат и да ги мушнеш в кутията незабелязаноПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ
10
21
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪД ЗА цацаров!