ДПС и БСП да се слеят, поиска Октай Енимехмедов

"Доган се измъкна от делото, а присъствието му там беше важно"
Обновена: 22 дек 2013 12:14 | 22 дек 2013 12:07,
93
ДПС и БСП да се слеят, поиска Октай Енимехмедов
Октай Енимехмедов Снимка: архив, Булфото

Обществото е много разнородно, някои ме разбраха, други – не. Това сподели в интервю за предаването „На светло” по Нова телевизия на Люба Кулезич Октай Енимехмедов, обвинен в опит за покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„В съда цитирах една мисъл на Нелсън Мандела, с когото светът се раздели наскоро и на когото силно симпатизирам: „В една болна страна всяка стъпка към оздравяване е обида за онези, които живеят от болестта й”. В този аспект визирах точно политическите партии, които са свързани с бившите комунисти, т.е. ДПС и БСП”, каза Октай.

Той призова тези две партии да поемат своята политическа отговорност пред гражданите, като настоя искането му да се възприеме като гражданско, а не като политическо.

Още по темата
„В момента правителството изцяло се подкрепя от тези две политически партии. Те направиха първата крачка – целунаха се. Но това не мисля, че е достатъчно. Крайно време е тези две партии да кажат цялата истина – такава, каквато е била през целия преход. И ако е възможно, бих искал да се слеят в една и да се явят на новите избори като една политическа партия”, посочи той.

По думите му хората от турски етнически произход продължават да гласуват за ДПС, защото търпят и ги е страх.

„Страх ги е, защото в отдалечените райони те са зависими от по-висшестоящите, които са обсебили институциите там, зависими са от тях. Самата партия управлява с внушаване на страх, че едва ли не те са тези, които колят и бесят”, заяви Енимехмедов.

Според него обвинението, което му е повдигнато – за опит за убийство – обслужва изцяло интересите на ръководството на ДПС. Той коментира и думите на лидера на ДПС Лютви Местан, че нападението над Ахмед Доган е опит за убийство, и настояването на Местан да научи кои са поръчителите.

"За поръчител - бих казал, че той е вътре в мен. Това са моите патриотични подбуди", коментира Октай.

Енимехмедов не вярва, че Ахмед Доган е в депресия, както стана ясно в съда. "Още веднъж той доказа, че е ловък, хитър политик. Той се измъкна от делото, а неговото присъствие там беше важно. Неговото криене говори, че самата му съвест не е чиста", смята Октай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
JASSEN преди 10 години
Ogi/Oktai e geroi ! toi pokaza,che "cariat e gol" ! i oshte Oktai ima otlichna fiziognomika i mnogo dobra frenologichna struktura. naistina e tolkova dobur student. "opornite tochki" da go osvobodjat i da arestuvat dogan i biserov. studentite trebva da podkrepiat svoia kolega Ognian ! O C T A B K A !
76
0
 
1
 
! Отговори
TROY преди 10 години
ne e turchin , a tipichen enicherski potomuk. pedlpjenieto mu e suvsem umestno. tejko bolnia dogan oshte ne se e samoubil. neka se jvi ,kato svidetel. EXPERTIZATA E PORUCHKOVA I E NEVERNA. OKTAI MOJE DA BUDE SUDEN SAMO ZA HULIGANSTVO.OPIT ILI ZAPLAHA ZA UBIISTVO E SMEHOTVORNO I JALKO PROKURORSKO OBVINENIE.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умен турчин!!!
74
1
 
4
 
! Отговори
АЛИ преди 10 години
До АнонименИСКАЛ Е САМО ДА СЕ НААКА
73
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудесно е да наблюдаваш червените платени *** под такава новина:Как защитават само Доган.Същите, които защитават Сидер Ага и МестанОктайчо добре го е описал - вие сте слети и сливането ви се нарича червен кърлеь смучещ Майка България от 70 години
72
1
 
24
 
! Отговори
Орешарски преди 10 години
Предлагам, Октай Енимехмедов за шеф на НСО !
71
9
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
В сектор свят има интересни статии за коментиране да се преместим там тук е скучна темата.
70
33
 
3
 
! Отговори
Полулуд преди 10 години
Във всяка "бяла" страна от ЕС такъв нямаше да е в затвора и да го съдят а щеше да е в лудницата където е мястото на дивите нарциси ,дето се мислят за Напольон и Клеопатра и всичко в света от тях зависи. Ако пък беше САЩ нито една медия нямаше да се занимава а просто с няколко реда на последна страница след 5-6г. щяха да споменат за изпълнената присъда но ел.стол. Само тука делата на един маса луд се сравняват с тези на Ботев и Левски.Може би и те са били луди щом са тръгнали да ни освобождават.
69
4
 
44
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Прав е Енимехмедов-най-добре е БСП и ДПС да се слеят както деформаторите се слях с турската партия на Касим Дал. Така поне няма да ги бъркате на изборите, а ще ги мислите за едно цяло.
68
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния сценарий
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и какво ще се получи.................магалче с руски акцент...................................ОСТАВКАААААААААААААААААААААААА
66
6
 
6
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Аnonim 1000 точно за българския народ се създаде възродителния процес тъй като целеше да върне произхода на потурчените българи и тук няма нищо фашистко
65
3
 
41
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Ами те винаги са си били сляти бе ОктайЧО
64
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Enimehmedov , dali naistena e iskal da otrepe na 100% SOKOLA ? + da - ne
63
6
 
15
 
! Отговори
възхищение2 преди 10 години
3.Спомняме си през 1990 когато РУМЕН ВОДЕНИЧАРОВ говореще по тв, че БКП е пРЕСТЪПНА Партия и беше от СДС.Оказа се, че е като оня заклет бесепар ВЪЛКАНОВ, а се е записал в СДС, за да я компрометира.3.Разни Конфедереции на труда и др., които бяха филиали на БКП.4.Та сега имам малко цъмнение, КАК ПОЗВОЛЯВАТ на ОКТАЙ да се иЗЯВЯВА?? Дали не е рЕЖИСУРА?? Мнго ни е лъгала БКП/БСП, пресни са лъжите за Пеевски и др. режисури и сценарии.Дали не е поредния напън да се доказват, че са РАЗЛИЧНИ???
62
14
 
51
 
! Отговори
МАРИЯ АНГЕЛОВА преди 10 години
ГЛЕДАХ МУ ИНТЕРВЮТО С КУЛЕЗИЧ!СТРАХОТЕН БЪЛГАРИН!!!!АСЛАН-ОКТАЙ----ВЕЛИК СИ!!!ОБИЧАМ ТЕ!
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Битуването в политическия ни живот на протурската - ДПС, пряко чл.11 ал.4 от Конституцията, смятате ли за възможно, ако същата не-бе отроче на ДС и БКП?! Цирка, който се разиграваше 25 години, пред очите на цял народ-бе, само за да покажем пред Запада, толерантност, която е повече от сношение!
60
1
 
8
 
! Отговори
възхищение преди 10 години
Аз също пиша" възторжени слова" за смелостта на Октай, за будния му ум, но..1.Който е живял при различни строеве, ПОЗНАВА КОВАРСТВОТО на БКП?БСП и "Сюжетите", които РАЗИГРАВА. Не може дай се отрече, че е добър режисьор.2.Преди 1989 помним едни момичета, кото наричахме "чочарки": млади, красиви, ВСЕ КИСНЕХА по луксозни сладкарници.Също и млади момчета, елегантни, които бяха "МЕБЕЛ" на луксозни ресторанти и слакарници.Едновр. с това се преследваха всички, които общуват с ЧУЖДЕНЦИ по заведения.
59
56
 
5
 
! Отговори
Спиндоктор преди 10 години
Защо ли отмениха смъртното наказание за такъв ***?
58
2
 
10
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До СОКРАТИС ЕВТИМИОСТи не си грък.